Reklama

Reklama

Pomsta

  • Velká Británie Avengement
Trailer

Obsahy(1)

Během propustky z vězení za účelem návštěvy umírající matky v nemocnici zločinec Cain Burgess (Scott Adkins) unikne svým dozorcům a mizí v ulicích Londýna. Jde o epickou cestu krve a bolesti za dosažením vytoužené pomsty na těch, kteří z něj udělali chladnokrevného vraha. (kukkik)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale Adkinsovi som to v role dobráka veľmi nežral. Celé rozprávanie jeho príbehu bolo veľmi patetické a zápletka filmu o rivalite bratov ma skutočne vôbec nezaujímala. Viac-menej som iba stále čakal, kedy sa na scéne odohrá ďalšia krvavá bitka a Adkins všetkým poriadne nakope zadky. Snaha o vytvorenie akého schopného deja tentokrát vôbec nevyšla. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(80%) AVENGEMENT je další vydařené béčko s Adkinsnem. Ačkoliv nedávám plné hodnocení, tak přesto jsem spokojen a nic výrazného tomu vytknout nemohu. Co se týče provedení v obdobě současnosti v baru a k tomu vložení různých flashbacků, tak s tím moc problém nemám. Provedeno to bylo slušně a bez logických děr. Jen trochu místy upadne tempo filmu, ale ne o moc. Akce je tu opravdu dostatek, je rozložena zhruba po celém rozsahu filmu, takže není potřeba, aby zde byla nonstop akce. Ještě tak ten úvod, kdy Adkins uprchl a začáteční povídání v baru mě moc nebavilo, ale pak už mě to ví a víc vtahovalo do děje. Bitky ve věznici jsou řádně krvavé, drsné a i místy dost dynamické. Takže v tomto ohledu u mě převládala spokojenost. Jen co se týče těch fightů tak nebyly až tak nápadité a akrobatické jak to u Adkinse a tohoto režiséra známe. Což opravdu není nijak velká výtka, šlo spíš o klasické rvačky, ale své rozhodně přinesli – to neříkám. Jen jsem celou dobu čekal na ten pravý moment a vyvrcholení těch pranic. Scény ve věznici měly dostatek prostoru, ale film nabídne i víc lokací, kde Adkins zneškodňuje své protivníky. Se vším jsem byl tak nějak spokojen. A finále na baru ? To už bylo téměř dokonalé. Nože, prkna, lahve, dokonce i automatická zbraň – to už bylo dost v akci nápadité. K tomu ten Adkinsnův nasraný výraz a celkově vizuál, který jasně ukazoval, jak moc toho v té věznici prožil. Děj nebyl špatný, ale určitě bych ještě něco k tomu vylepšil, nějakou tu pointu atd. Za zmínku stojí i dobrá hudba s často opakujícím hudebním motivem. Ve výsledku si ale stěžovat moc nemůžu. Je to drsné, akční béčko se skvělým hlavním hrdinou, který v tomto snímku sice není úplně bez viny, ale i tak jsem mu od začátku do konce fandil. Doufám, že nás ještě obdobné záležitosti čekají, jen tak dál Scotte! ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Adkinsove akčné pokusy ma nikdy príliš neoslovovali. Až do tohto filmu. Príbeh je doslova a do písmena primitívny... ale v tom najlepšom slovazmysle! Akcia vo väzení je vyslovene hmatateľne surová a brutálna. A najlepšie na tom je, že Adkinsovmu hrdinovi človek verí každý úder, každú utŕženú ranu a každý výbuch jeho animálnej zúrivosti. Skrátka basa v civilizovanej, tolerantnej, genderovo vyváženej a multikultúrnej Veľkej Británii je PEKLO a divák sa modlí aby neporušil momentálny núdzový stav a neskončil tam na doživotie. Za štyri odolné vylámané čeľuste! Apropo... ono je to neuveriteľne slušné aj po filmárskej stránke a choreografia bitiek je doslova geniálna. (24.11.2020) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zatím nejambicióznější Adkins. Evropská stylizace s neodolatelnou ústřední melodií připomínající 70s a 80s evropské gangsterky a kriminalky s Bel Mondem, potažmo přímá pocta Morriconemu Chi Mai se tu snoubí s typicky drsným britským humorem a svou celkovou koncepcí to až nápadně evokuje tvorbu Guye Richieho a jemu podobných. Akce je na nízkorozpočťák ucházející, místy správně drsná tak, jak to jen forma Adkinse dovolí. Potěší flashbacky z vězení a závěrečná jatýrka v hospodě. Jeden z mála filmů krále akčních béček, který nabízí trochu víc, než jen kopy a údery všech druhu. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tak předně možná zklamu ty, kteří čekaj nonstop akční porcovačku. Předně se jedná o lehce utahanou konverzačku z baru, kde Adkins reflektuje v krátkosti to co se mu stalo během těch x let v base a to my vidíme pomocí krátkých flashbacků. Oceňuji způsob, jakým je zvoleno vyprávění, ale asi bych byl radši za chronologickej přístup. Pravda je taková, že Adkins NIKDY nebyl nasranější v nějakým filmu. Hláškuje, pořád nadává, tváří se nepřátelsky a v bitkách je agresivní hovado. S těma zubama, jízvama a sestřihem působí fakt drsně (sám to i poznamená) a je to takovej ten týpek, kterému by jste se chtěli vyhnout obloukem. Je též zde snaha o komplexnější vývoj jeho postavy, kdy se z dobráka stane muž, co nemá co ztratit. Dojde i na pár menších twistů. A celkově mě příjemně překvapila jeho motivace. Co se týče akčních scén, tak padne několik výstřelů z brokovnice - prostřelená hlava, noha, zuby vyražené, tuna zlámaných kostí, xkrát zde Adkins někoho vykuchá...bitky nemaj složitou choreografii. A není jich ani zase tolik. Z toho vězení se dočkáme dost soubojů, ale jsou spíš krátké. Perfektně to fakt vyváží posledních 5 minut v baru, kde Scotta vypustí Johnson z řetězu a vymlátí bar pomocí prknem, sečnýma zbraněma a agresivních chvatů. Občas i předvede nějakej kop z otočky, ale to jsou takové víc základní co od něj známe - žádnej pořádnej akrobatickej kousek zde není. Souboje jsou však výborně natočený, sestříhaný a Johnson se neustále zlepšuje. Mám raděj pár bitek z Accident Man, protože se tam využívá víc akrobacie, ale zdejší bitky jsou asi dvacetkrát drsnější a brutálnější. Celkově je Scott ve skvostné formě a myslim si, že má pořád co nabídnout. Občas se vyskytlo hluché místo, chybí mi zde nějakej fakt ikonickej fight a v tom baru se to trošku natahuje, i když to solidně graduje... těžko říct, jak budou hodnotit mojí oblíbenci. U mě je to tak mezi třemi/čtyřmi hvězdicemi, ale za ty souboje a několik výborných hlášek budu milejší. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Film se celý kompletně natočil ve Velké Británii. (herr_carter)
  • Když je Cain (Scott Adkins) u výslechu, tak policista, který s ním vede hovor, má orosený obličeji. Na konci výslechu má ale obličej suchý. (Duoscop)
  • Jako bojový koordinátor na filmu pracoval Dan Styles. Jako herec je uveden v titulcích u postavy Newbold. (Rominator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno