Reklama

Reklama

Na nože

  • USA Knives Out (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Satirická krimi komedie Na nože zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “Captain America” Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, a Don Johnson. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (947)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Tak proč tu jste?“ - „Jsem tu na žádost klienta.“ - „Jakého?“ - „To nemohu říct, ale ujišťuji vás, že jsem tu jen na ozdobu. Berte mě jako zdvořilého, tichého a pasivního pozorovatele pravdy.“ Což se moc nepotvrdilo…Na nože je dobře a efektně vymyšleno i odvyprávěno. Publikum na rozdíl od policie vidí, že postavy lžou, a postupně se odhaluje možný motiv všech. Přesto však nejde o úplně férovou hru s divákem, protože tvůrci jím šikovně manipulují, předkládají mu různá vodítka, ale stejně mu nedají rovnocennou šanci držet krok. A tak největší přednost snímku, fakt, že je „chytrý“, se ukazuje být i jeho menší slabinou. Díky všem těm dějovým zvratům se film stává až trochu „přechytralým“, a některé věci (např. bota, telefonát, naivní vydírání, neobvinění některých postav, celé zvracení) úplně nesedí. Což v konečném součtu ani moc nevadí (resp. v mých očích to snímek stojí srážku 1*). Film má navíc švih, trochu humoru (čekal jsem ho ale víc), úsměvný konec, a hereckou skvadru, která baví. Každopádně, v tomto případě neuděláte krok vedle. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Tohle je příběh s dírou, něco jako donut '' ---- Knives Out má pomalejší rozjezd, ale vydržíte-li od poloviny to chytne tempo. Bystřejší sice celkem záhy napadne jak by to s tou dírkou v donutu mohlo být, ale Rian Johnson diváka celkem důvtipně vodí za nos až do samého konce. Je to borec, napsat scénář a ještě to zručně režírovat, klobouk dolů. Rodinka zbohatlíků byla super vykreslená a sympatická Kubánka Ana de Amas s níž jsem doposud neměl tu čest se mi také moc líbila! V roli nejhlavnější můj oblíbenec pan Plummer. Oproti tomu Bond očividně zestárl a zprvu mi ve filmu dokonce vadil. Celé to byla taková dobře vypointovaná detektivka z tradičního prostředí starého panského sídla, kde bych se bydlet tam sám jako jediný dědic asi za zimních večerů bál. Dávám za 4 ťápoty do bahna. * * * * ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Má to své momenty, herci jsou fajn, ale stejně jsem (a napadla mě hned Branaghova Vražda v Orient expresu) cítil mírné zklamání z nenaplněných očekávání kvalitní a hutné detektivky. Nejdřív drhne tempo, první půlhodinu rozhodně. Pak jsem se do téhle detektivní látky dostal, orientoval jsem se v ní bez potíží, ale překombinovanost ještě (snad nikdy) nikomu neprospěla. Hodně dialogů, (jednorozměrných) postav, přetvářek a lží, ale smíšené pocity převládají. Začíná to (jak jinak než) vraždou. Zámožná rodina přitom na venkovském sídle právě oslavila půlkulaté narozeniny věhlasného autora tajemných detektivních příběhů. Během oslavy naštval několik členů (rozhádané) rodiny, se svou ošetřovatelkou si dal partičku deskové hry, dostal své léky a měl jít na kutě. Jenže ráno je dům plný pochybností, vyšetřovatelů, jednoho soukromého očka a zvědavých pozůstalých, proč a co se vlastně stalo a hlavně jak to asi bude s dědictvím. Žánrově je to docela zmatek. Od každého trochu, ale nikdy pořádně. Ano, zprvu si divák myslí, že ví, jenže tvůrci ho docela umně přesvědčí o opaku, jenže pak se ty změny začnou zajídat a ve finále mi bylo jedno, jestli hlavu rodiny zakousl medvěd nebo náhodou neleží někde na pláži v Karibiku. Taková ta nejistota mě prostě nenapínala, nebavila. Čas ukáže, ale myslím, že za pár měsíců si málokdo vzpomene. Místy moc tlačíme na pilu, zvratů je najednou moc a snaha překvapit diváka jede hrozně na sílu. I z herců nikdo vyloženě neexceluje (snad jen kouzelná Ana de Armas), přitom tolik solidních profíků. Troufám si tvrdit, že potíž je v režijním vedení. Pocitově musím dát (jen) tři hvězdy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA $165,363,234║Tržby Celosvetovo $312,897,920▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $14,881,896║ Tržby za predaj DVD v USA $8,494,386║ Rian Johnson robí riadne pokroky! A aj keď od úvodu to vyznelo mierne rozpačito tým výsluchom, no ale po asi 20 minútach to začalo pekne zapadať do seba a vytvorilo to výborný detektívny nádych. Sršilo to nápaditosťou, ponúkalo zvraty, napätie, pôsobivá kamera. Dokonca aj tie občasné vulgarizmy, teda tie gŕŕŕŕc scény tu mali správne miesto. Herecky veľmi veľmi uspokojivé. /80%/ ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Rian Johnson přinesl velmi zábavnou a hravou poctu žánru detektivek ve stylu „whodunnit“ a svou efektivní režijní zručností a chytře napsaným scénářem u mě vyhrál na celé čáře. Herci zde nejsou obsazení jen jako komerční lákadlo pro okořenění mnohokrát viděné premisy, ale opravdu se stoprocentně hodí a vtělují do svých postav a vytváří tím humorné panoptikum v originálně navrženém schématu. Jinými slovy - vše, s čím jsem měl problém v nedávné nablýskané Vraždě v Orient Expresu, zde tvůrci svým správným přístupem přetavili v naprostá pozitiva. Daniel Craig a Ana de Armas, vau. A dvojka? Sem s ní. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (49)

  • Scéna, ve které Benoit Blanc (Daniel Craig) promlouvá k matce Harlana Thrombeyho (K Callan), měla být původně bez hudby. Rian Johnson se ji ale později rozhodl doplnit úryvkem z opery „La Traviata“ od Giuseppe Verdiho, který poskytuje vodítka k zápletce filmu. (MartinS96)
  • Kruh nožů umístěný za křeslem během úvodních rozhovorů a závěrečného odhalení má tvar koblihy s otvorem uprostřed. Je to narážka na metaforu záhady detektiva Blanca (Daniel Craig). Všechny nože směřují do středu, což značí, že jsou všechny postavy "na nože" a bojují o odhalení díry v záhadě. Rian Johnson přiznal, že si chtěl tuto rekvizitu po natáčení nechat, ale nebylo mu to umožněno, jelikož značná část použitých nožů byla vypůjčená. (MartinS96)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

03.12.2021

Místo kolegů z marvelovek se v romantické komedii od streamovací služby Apple TV+ sejdou kolegové z detektivky Na nože. Snímek Ghosted režiséra Dextera Fletchera (Rocketman, Bohemian Rhapsody)… (více)

Reklama

Reklama