Reklama

Reklama

Banda - Série 4

(série)
Trailer 1
USA, 2024, 8 h 26 min (Minutáž: 59–68 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jack Quaid, Laz Alonso, Chace Crawford, Erin Moriarty, Antony Starr, Jessie T. Usher, Jeffrey Dean Morgan, Tomer Capone, Karen Fukuhara (více)
(další profese)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (72)

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dva roky dlouhého čekání jsou u konce. Banda totiž přistála na naše obrazovky se 4. řadou, nyní již potvrzenou jako předposlední. A já jsem zase celkově spokojen, ikdyž by se pár nedostatků našlo. Nejdříve se ale podívejme na pozitivní stránku věci. Postavy zůstaly v zásadě při starém, což kvituji (ano, absence Soldier Boye byla chvílemi citelně znát, ale uvidíme, jakou roli dostane v páté sérii). Homelander opět vévodí (už jsem to zmiňoval několikrát...ale Anthony Starr je jedním slovem démonický!). Ale on i takový Butcher mě svým vývojem překvapil. Jeho proslovy se sebou samým mě bavily...A ten závěrečný masakr z jeho strany navnadil na pokračování. Jsem vážně jako na trní, co s jeho postavou zamýšlí do budoucna...Akce opět slušná, i to šťavnaté gore se dostavilo. Co bych tedy vytkl? Mám-li být upřímný, tak se hlavní dějová linka moc neposunula. Opravdu to vypadalo, že si touto sérií autoři pouze připravují půdu na grandiózní finále...Což malinko zamrzí...Ale stále se jedná o kvalitní podívanou, to bezesporu...Za mě dávám 8/10 P.S. A teď to dlouhé čekání :( ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Víceméně tady tak nějak souhlasím s všeobecným názorem - trochu slabší série, ale pořád slušná podívaná a hlavně dobrá předehra pro závěr, který snad bude vskutku fookin diabolical. Zase se mi tady dokázalo, že na některých postavách mi vlastně vůbec nezáleží (Frenchie) a jiné pořád baví stejně jako doposud (Homelander). Místy snad ta snaha šokovat a znechutit už začíná být spíš na škodu (Webveaver) a politická satira leckdy působí trochu příliš na sílu, ale holt asi bylo potřeba dát jasně najevo, z koho si seriál dělá prdel, protože ne každému to doposud docházelo, navíc nějakou extrémně sofistikovanou dekonstrukci současné politické situace v Americe od téhle show ani nechci, zvlášť, když je to vlastně ve skutečnosti stejně mnohkdy totální fraška a přehlídka lidské stupidity. To, co jsem chtěl, jsem pořád dostal ve štědré míře a rád tak odpustím, že to přišlo i s ne zcela zanedbatelnou dávkou nechtěného. 8/10 ()

Reklama

Batahst8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8.5/10. Sakra, čím víc se blížíme do finále, tím mi The Boys připadají lepší a lepší, a tam kde v prvních dvou sériích mi to přišla jenom taková velmi zábavná hříčka na seriálovém poli. Tak už třetí série dokázala brilantně namixovat zábavnou brutální ztřeštěnost a ultra drsný politický příběh, hlavně skrz fantastického Soldier Boye. A čtvrtá série v tomhle suprově navazuje, jenom ještě víc přidává na plyn s tím, čím dál víc aktuálnějším politickým dramatem, kdy minimálně v Americe ta poslední epizoda nedá kde komu spát. Samozřejmě to celé opět hlavně stojí na konfliktu Butchera a Homelandera, jejichž souboj je alfou omegou celého příběhu. Karl Urban snad ve své kariéře nehrál líp, bohužel ani tentokrát se nevyrovnal Antony „fucking God” Starrovi, jenž by už konečně měl dostat nějakou cenu. Ale všichni herci a postavy jsou super. Za zmínku, tak stojí A-Train a MM, kteří se pro mě stali skrytými klenoty série a Hughie jenž v téhle sérii schytával neskutečnou bídu. Tohle se zkrátka znovu povedlo a nebýt pomalejšího rozjezdu a scenáristických zkratek v první půlce série (Butcher si jako náhodou vzpoměl, že ví o super viru, který zabijí superhrdiny, jenž byl v Gen V), tak by se jednalo o nejlepší sérii. Hajp na pátou sérii je enormní. ,,You're all fucking Welcome''. ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále se potvrzuje, že Boys jsou seriálem, na který se můžeme vždy spolehnout, že doručí kvalitu. I když jsem se těšil na každou novou epizodu, tak mi tato série přišla slabší než předchozí. Hlavně linky Frenchieho a Butchera mi přišly docela nezajímavé a s některými postavami mi přišlo, že tvůrci neví co dělat. Za to jak asi všichni ví, tak hvězdou této sérii je Homelander, který je fakt skvostný a nikdy nevíte co čekat. Nechuťáren zas přibylo a za mě až moc. Už mi to přišlo, že z povinnosti musí mít v každé epizodě něco. Furt to jsou ale Boys a furt si jedou svoje a s ničím se nemažou. Konec dobře navnadil na poslední sérii. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě kvalitativně dost rozporuplná série. Rozjezd přes první tři díly je dost utahaný, vysloveně na pěst je linka Frenchieho, která je každýmu u prdele. Nepomůže ani upozadnění Butchera, který tu má kromě posledního dílu jen pár štěků. A co si budeme nalhávat, Městský a Hvězdaa jsou hlavními tahouny a když upozadníte jednoho z nich, seriál ztratí. Tradičně na přesdržku je i Moriarty, které nepomůže sebelepší plastika xichtu. Abych ale zbytečně nekazil dojem, pořád se jedná o supr seriál, který nebude mít konkurenci, ani kdyby se o to někdo snažil. Krásně se trefuje do všeho kolem, černý humor zde srší jak krev z mrtvol (Homie a jeho názorná ukázka "roztrhnu tě vejpůl" je boží), úchylárny mají stále nápad (u mučení "Webweavera" jsem umíral smíchy) a všechny události dávají vizi, že pátá a poslední série bude dost o chcípání všeho a všech. Nelze se netěšit. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (26)

  • V úvodu epizody zazní úryvek písně I Wanna Rock (1984) od Twisted Sister. Při pečení sušenek hraje „Sunshine, Lollipops And Rainbows“ od Lesley Gore a ve 22. minutě hraje „La nuit le jour“ od Les Terribles. (Duoscop)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama