Reklama

Reklama

Banda - Série 4

(série)
Trailer 1
USA, 2024, 8 h 26 min (Minutáž: 59–68 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jack Quaid, Laz Alonso, Chace Crawford, Erin Moriarty, Antony Starr, Jessie T. Usher, Jeffrey Dean Morgan, Tomer Capone, Karen Fukuhara (více)
(další profese)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (78)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

UPDATE PO ŠTVRTEJ SÉRII: Objektívne je to samozrejme slabšie ako fenomenálna tretia séria, ktorá zostáva stále dokonalým ubernámrdom, ale nedá sa stúpať donekonečna. Čo je fajn, tak napriek kvalitatívnemu poklesu a zbytočných odbočiek ála Frenchie a Colin atď. sme dostali v zrovnaní s akoukoľvek konkurenciou stále rovnako nemorálny, rovnako brutálny a rovnako nepredvídateľný náhul scén, kedy človek do poslednej minúty nevie, čo a ako skončí, aj napriek tomu, že je jasné, že sa hlavných postáv len tak ľahko nezbavia, to je jediná predvídateľná vec, ale čokoľvek pomedzi to je absolútne nepredvídateľné. Dostali sme dokonca aj milé prepojenie s Gen V, takže to krásne koexistuje a bolo to pekne nenásilné. Ťažko niečo písať a nespoilerovať, tak sa moc nebudem rozpisovať, ale každá z hlavných postáv dostala priestor na osobný rozvoj, posun, drámu a iné, z Homelandera sa stáva nezastaviteľná smrtiaca hrozivá monštrózna mašina, Kimiko napriek svojmu hendikepu (s výnimkou posledných okamihov poslednej časti) je nezastaviteľná, v podstate Wolverine na steroidoch, v podstate všetci panáci dostali priestor, ktorý ukázal, že aj tí najslabší z nich viď. Deep, sú stále oproti bežným ľuďom konvečnými spôsobmi nezastaviteľné smrtiace stroje, čo zamrzelo, tak koniec jednej zo zaujímavých postáv (bodaj by to ešte nejako "otočili") a samozrejme očakávané cameo v posledných okamihoch, ktoré spolu s poslednými okamihmi každého z "kladnej" strany, ak sa tak dá Banda nazývať napriek všetkým svojim zložinom s dobrým úmyslom, toto všetko mi nedá spávať, kým nevyjde posledná séria a už teraz by som si dal predsa len ešte jednu, pretože s vedomím, že toto všetko musí skončiť v poslednej sérii, mi príde, že toho bude priveľa, aby to skončilo dostatočne uspokojujúco. Teším sa na ďalšiu sériu Gen V, teším sa na prequel so Soldier Boyom, ktorý bol ohlásený, toto univerzum poskytuje neskutočné možnosti vo všetkých časoch, v ktorých sa môže odohrávať. Viem si predstaviť WWII, viem si predstaviť Woodstock éru, viem si predstaviť blízku budúcnosť. A pozor na Ryana a hlavne Butchera, ich vývoj smeruje k nezastaviteľnému a nepredvídateľnému koncu. Sem s ďalšou sériou. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Superhrdinske ambicie tentokrat prerataju az do vladnych a politickych ambicii. A hoci mnoho casti "taha" Homelander sam najdu sa opat pamatne a vtipne brutalitky, ktore sa presadia. Plati, ze serial si stale drzi svoju esenciu a bavi. Unavu a repetetivnost tvorcov nastastie zatial moc citit nejde, hoci zavahania tu boli. Zaverecny diel bol vyborny a hodne posunul dej a prepojil s niektorymi uz videnymi SUP-mi radikalne riesenia. ()

Reklama

andalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tenhle seriál jsem se dlouho chystala a zkoukla ho prakticky za týden. A asi taky proto, že jsem se svezla na vlně nadšení z předchozích 3 sérií, i tahle mě bavila, přestože byla příběhově výrazně slabší. Velké zklamání ze směru, kterým se scénáristi rozhodli jít s Kimiko a Frenchiem - jakoby chtěli zahodit vše, co si v předchozích sériích vypracovali. Bavila mě nová postava Sage a její netradiční superschopnost. Top scény: odhalení senátorky; Hughie v sex dungeonu; vraždící ovce. Doufám, že v příští sérii už bude poslední showdown mezi Homelanderem, Butcherem a Ryanem a Kripke to nebude natahovat jako Supernatural. ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jsem si stěžoval na předchozí řadu, tak fuha zlatej Soldier Boy. Všechny postavy už mě začínají solidně srát. Tahají to už jen dvě postavy - Butcher a Homelander, krom nich jsou už všichni vyblití, nezajímaví a v některých případech i na facku otravní - ano mluvím o Starlight, která v celé sérii na všechny jen řve a hraje si na oběť. Navíc si Erin Moriarty udělala kompletní plastiku obličeje a vypadá jak špatně udělaná vosková figurína sebe sama. Jak byla první série fresh, šokující a nekonvenčně zábavná, tak čtvrtá už se jen tak z posledních sil plazí a když už nemá vůli ani na to, tak vytahuje na sílu tlačené bizární pseudo-porno scény, které už jsou spíš k blití než k smíchu. Teď jen najít nový seriál který nahradí The Boys v mojí topce. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dva roky dlouhého čekání jsou u konce. Banda totiž přistála na naše obrazovky se 4. řadou, nyní již potvrzenou jako předposlední. A já jsem zase celkově spokojen, ikdyž by se pár nedostatků našlo. Nejdříve se ale podívejme na pozitivní stránku věci. Postavy zůstaly v zásadě při starém, což kvituji (ano, absence Soldier Boye byla chvílemi citelně znát, ale uvidíme, jakou roli dostane v páté sérii). Homelander opět vévodí (už jsem to zmiňoval několikrát...ale Anthony Starr je jedním slovem démonický!). Ale on i takový Butcher mě svým vývojem překvapil. Jeho proslovy se sebou samým mě bavily...A ten závěrečný masakr z jeho strany navnadil na pokračování. Jsem vážně jako na trní, co s jeho postavou zamýšlí do budoucna...Akce opět slušná, i to šťavnaté gore se dostavilo. Co bych tedy vytkl? Mám-li být upřímný, tak se hlavní dějová linka moc neposunula. Opravdu to vypadalo, že si touto sérií autoři pouze připravují půdu na grandiózní finále...Což malinko zamrzí...Ale stále se jedná o kvalitní podívanou, to bezesporu...Za mě dávám 8/10 P.S. A teď to dlouhé čekání :( ()

Galerie (75)

Zajímavosti (26)

  • Ve čtvrté sérii se k obsazení přidal také Jeffrey Dean Morgan (Joe Kessler), který s tvůrcem seriálu Ericem Kripkem spolupracoval již na seriálu Lovci duchů (od r. 2005), a je již třetí výraznější postavou z tohoto seriálu objevující se také v Bandě. (NiWi)
  • První natočenou scénou 4. série byla scéna, ve které Sage (Susan Heyward) mluví se členy Hometeamers. (NiWi)
  • Frenchieho hláška: „Když už musíš působit bolest, snad to vydržím, aby netrpěli ostatní,“ pochází z 9. dílu komiksu. (NiWi)

Reklama

Reklama