Reklama

Reklama

Banda - Série 4

(série)
Trailer 1
USA, 2024, 8 h 26 min (Minutáž: 59–68 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jack Quaid, Laz Alonso, Chace Crawford, Erin Moriarty, Antony Starr, Jessie T. Usher, Jeffrey Dean Morgan, Tomer Capone, Karen Fukuhara (více)
(další profese)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (79)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

UPDATE PO ŠTVRTEJ SÉRII: Objektívne je to samozrejme slabšie ako fenomenálna tretia séria, ktorá zostáva stále dokonalým ubernámrdom, ale nedá sa stúpať donekonečna. Čo je fajn, tak napriek kvalitatívnemu poklesu a zbytočných odbočiek ála Frenchie a Colin atď. sme dostali v zrovnaní s akoukoľvek konkurenciou stále rovnako nemorálny, rovnako brutálny a rovnako nepredvídateľný náhul scén, kedy človek do poslednej minúty nevie, čo a ako skončí, aj napriek tomu, že je jasné, že sa hlavných postáv len tak ľahko nezbavia, to je jediná predvídateľná vec, ale čokoľvek pomedzi to je absolútne nepredvídateľné. Dostali sme dokonca aj milé prepojenie s Gen V, takže to krásne koexistuje a bolo to pekne nenásilné. Ťažko niečo písať a nespoilerovať, tak sa moc nebudem rozpisovať, ale každá z hlavných postáv dostala priestor na osobný rozvoj, posun, drámu a iné, z Homelandera sa stáva nezastaviteľná smrtiaca hrozivá monštrózna mašina, Kimiko napriek svojmu hendikepu (s výnimkou posledných okamihov poslednej časti) je nezastaviteľná, v podstate Wolverine na steroidoch, v podstate všetci panáci dostali priestor, ktorý ukázal, že aj tí najslabší z nich viď. Deep, sú stále oproti bežným ľuďom konvečnými spôsobmi nezastaviteľné smrtiace stroje, čo zamrzelo, tak koniec jednej zo zaujímavých postáv (bodaj by to ešte nejako "otočili") a samozrejme očakávané cameo v posledných okamihoch, ktoré spolu s poslednými okamihmi každého z "kladnej" strany, ak sa tak dá Banda nazývať napriek všetkým svojim zložinom s dobrým úmyslom, toto všetko mi nedá spávať, kým nevyjde posledná séria a už teraz by som si dal predsa len ešte jednu, pretože s vedomím, že toto všetko musí skončiť v poslednej sérii, mi príde, že toho bude priveľa, aby to skončilo dostatočne uspokojujúco. Teším sa na ďalšiu sériu Gen V, teším sa na prequel so Soldier Boyom, ktorý bol ohlásený, toto univerzum poskytuje neskutočné možnosti vo všetkých časoch, v ktorých sa môže odohrávať. Viem si predstaviť WWII, viem si predstaviť Woodstock éru, viem si predstaviť blízku budúcnosť. A pozor na Ryana a hlavne Butchera, ich vývoj smeruje k nezastaviteľnému a nepredvídateľnému koncu. Sem s ďalšou sériou. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po útoku na Trumpyho a Covidovém Bidenovy nám mohou připadat Homelanderovy volební trampoty malicherné, přesto se ale Banda trefila do současné politické nálady dokonale. Kripke bohužel zadal tvorbu scénářů během stávky (jinak si to vysvětlit nedovedu) a kvalita prvních dílů podle toho vypadá. Divné dialogy, tápající hrdinové, nezajímavé podzápletky. Mizerná linka Franchieho, zcela odtržená od všeho a vedoucí do nikam, vyloženě otravný Mateřský mlíko co se chová jako kretén a upozaděný Billy, kterého si asi šetří do posledního kola. Zachraňovat tak musí Homelander a jeho krvavé lázně. Star je v té roli fantastický a na poslední klání se od srdce těším. Čtvrtá řada byla ale až na úplně poslední díl dost na pěst. Vyřiď bandě, že se vomlouvám. ()

Reklama

Kopi1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále se potvrzuje, že Boys jsou seriálem, na který se můžeme vždy spolehnout, že doručí kvalitu. I když jsem se těšil na každou novou epizodu, tak mi tato série přišla slabší než předchozí. Hlavně linky Frenchieho a Butchera mi přišly docela nezajímavé a s některými postavami mi přišlo, že tvůrci neví co dělat. Za to jak asi všichni ví, tak hvězdou této sérii je Homelander, který je fakt skvostný a nikdy nevíte co čekat. Nechuťáren zas přibylo a za mě až moc. Už mi to přišlo, že z povinnosti musí mít v každé epizodě něco. Furt to jsou ale Boys a furt si jedou svoje a s ničím se nemažou. Konec dobře navnadil na poslední sérii. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Víceméně tady tak nějak souhlasím s všeobecným názorem - trochu slabší série, ale pořád slušná podívaná a hlavně dobrá předehra pro závěr, který snad bude vskutku fookin diabolical. Zase se mi tady dokázalo, že na některých postavách mi vlastně vůbec nezáleží (Frenchie) a jiné pořád baví stejně jako doposud (Homelander). Místy snad ta snaha šokovat a znechutit už začíná být spíš na škodu (Webveaver) a politická satira leckdy působí trochu příliš na sílu, ale holt asi bylo potřeba dát jasně najevo, z koho si seriál dělá prdel, protože ne každému to doposud docházelo, navíc nějakou extrémně sofistikovanou dekonstrukci současné politické situace v Americe od téhle show ani nechci, zvlášť, když je to vlastně ve skutečnosti stejně mnohkdy totální fraška a přehlídka lidské stupidity. To, co jsem chtěl, jsem pořád dostal ve štědré míře a rád tak odpustím, že to přišlo i s ne zcela zanedbatelnou dávkou nechtěného. 8/10 ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluju když někdo napíše, že takhle série je nejslabší. Jenže ta hlavní věc na tomto tvrzení je ta, že i "nejslabší" série The Boys je kvalitativně o několik dimenzí jinde, než veškerá seriálová tvorba od konkurence (jestli se vůbec Mrvel za konkurenci dá považovat). 4. série v žádném případě nezklamala a nabídla nám především ve své polovině vysoce kvalitní (a někdy i perverzní) podívanou. Díly 4-6 se řadí opravdu k tomu nejlepšímu, co lze v současnosti v seriálové tvorbě vidět. Asi se shodnu s většinou, že rozjed byl pomalejší než jsme byli zvyklí u předchozích řad, a že seriál chvílemi vykrádal sám sebe, ale nebylo to nic dramatického. Osobně jsem měl problém i s finální epizodou, která sloužila opravdu jako výtah k 5. řadě. Nezbývá než si počkat na finále a na rok 2026. Bude to velkolepá rozlučka. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (26)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama