Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Měňavec má spáchat atentát na Roberta Singera a s podobou Starlight se dostane až přes Bandu. Butcher mezitím leží v nemocnici a vyzve Ryana, aby s ním mohl ještě promluvit. Homelander mezitím odhalí pravou totožnost Vicky a věci se dají rychle do pohybu. (FrankSusta)

Recenze (40)

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Špičkové zakončení jinak zatím nejhorší řady. Vytknout mohu jen zbytečnou smrt postavy, která toho měla pořád hodně co nabídnout. Teasovaný návrat Soldier Boy navíc dává naději, že by pátá řada pořád mohla Bandu spasit nějakým fakt kulervoucím finále. Potenciál tam je. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mrzí mě, že nesdílím to všeobecné nadšení ze závěrečné epizody. Finále jsem spíše dokoukal, než že bych si ho vysloveně užil (třeba jako epizody 4-6). To, co se dalo očekávat se stalo, tedy že to bude spíše takový výtah k 5. sérii, ale i tak jsme se zde dočkali pár zajímavých a nečekaných momentů, ale i chvil, kdy jsem si klepal na čelo. Hledat logiku v seriálu o suprácích není dobré, ale občas je to tak hloupé, že se tomu nelze nesmát. Třeba když Starlight stihne utéct z vězení a okamžitě je na hlavní bitevní scéně v hlídaném podzemním bunkru. Jsem zároveň zvědavý jak v budoucnu zamíchají kartami postavy z Gen V, které byly v této sérii spíše do počtu a "...a aby se neřeklo". Pětihvězdičky si tak schovám na závěrečnou sérii, která bude bezesporu nejočekávanějším seriálovým počinem roku 2026. ()

Reklama

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěr, který se nám natáhl jako kšandy a pátá série je to očekávané spuštění a šleha, která nás čeká. Upřímně, minulá série se Soldier Boyem mi přišla opravdu jako (zatím) vrchol a závěrečný střet všech se všemi, kdy Soldier Boy jediný dodržel slovo a postavil se proti Homelanderovi, než ho vypnuli a uspali a uzavřeli do komory byl some trully epic shit (a Soldier Boy příběhu skutečně dodal šťávu svojí staromódní mentalitou, říznutou typickými traumaty, drogami). úvod téhle série byl přinejmenším rozpačitý, woke shit, motání se v kruzích bez vývoje po snad první polovinu série, ale o to víc si to pak tvůrci, jak je jejich zvykem, vystupňovali a vynahradili v posledních pár epizodách. Ani v závěru s04 se nevyhneme pár skvělým twistům, jedné absolutně out of nowhere smrti (navíc u postavy, ke které jsem začal cítit víc a víc empatie pro její motivaci) a taky Kimiko a Frenchie reunite in love (as they fucking should entire show!), aby, jak je tomu ostatně vždy, vše krásné nemělo dlouhého trvání, tentokrát nebudu příliš spoilovat, jen to, že nás v závěrečné sérii asi čeká solidní big bang a situace pro hlavní hrdiny vypadá absolutně bezvýchodně, zatímco vše padá dolů, za zvuku Heart-Shaped Box od Nirvany (od nového Batmana další Nirvana) stejně jako jde cítit silná a jistá paralela s aktuálními volbami v USA. Ale upřímně, jsem rád, že se tvůrci v absolutním potitulkovém závěru rozhodli udělat ten tah, který jsem doufal, že se stane trochu dříve, ale buďme rádi, že vůbec bude. Za posledních několik epizod jsem ochoten ten rozjezd přehlédnout. Ale člověk už definitivně tak trochu i cítí jistou vyčpělost, takže je snad i velmi dobře, že bude nadcházející série příběh uzavírat. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádherně si tuhle epizodu s atentátem načasovali... ne, ale teď vážně. Upřímně, minimálně posledních patnáct minut (spíše déle) jsem seděl s otevřenou pusou neschopen slova či jediného pohybu. Brilantně napsaný závěr nepříjemné politiky a myšlenek (okolo Ameriky) řečených na plnou hubu, že to prostě nemá obdoby a v téhle době politické korektnosti opravdu nemá na poli filmu (seriálů) obdoby. Jediná škoda, že zrovna tomuhle dílu chyběla občas energie (teda, bylo jí tam hodně, jen kdyby to bylo jako v epizodě 4... - potenciál to mělo), ale pořád to je tak vysoký nadstandart, navíc závěr dokonalé série, že se něco takového přehlédne jak nic. A taky jsem neměl pocit, že by tato série byla jen nějakou mezihrou, tohle byl plně funkční článěk obrovské skládačky. Každopádně, těším se na ten válečný epos, co bude zcela nepochybně příště. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesnáším seriály!!! Chytám z toho deprese a chce se mi brečet, ale jak kurva mám vydržet 2 roky čekat na závěrečnou 5 sérii? Finále S04 je nejlepší finále ze všech sérií, totální nářez, husina, huba na zemi...doprdele já tak nesnáším seriály. Máte někdo prosím vás stroj času? Chci do roku 2026. To čekání bude šílený...ale do té doby si to někdy zopakuji celý od začátku. Díky 4 sérii jsem konečně zničil tu stěnu, kterou jsem během sledování měl a poprvé za celou dobu jsem si uvědomil, jak moc miluju tuhle show (ty emoce v posledních dílech tomu extrémně napomohli). Do teď jsem to měl strašně rád a chválil jsem to, ale až nyní se mi to dostalo pod kůži a prožívám vám to jak nikdy. Jo, a ještě jedna věc. Eric Kripke a spol se drží komiksové předlohy a čeká nás brutální podívaná ve finále. Jsem hodně zvědaví, jak to zpracují, snad se jim to povede. Držím palce. P.S. Závěrečný song Heart Shaped Box od Nirvany to jenom zdokonalilo, už takhle vynikající epizodu. ()

Zajímavosti (3)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Původní název epizody zněl „Assassination Run“. Kvůli neúspěšnému atentátu na Donalda Trumpa dne 13. července 2024 byl ale nakonec změněn. (BaronMartin)

Reklama

Reklama