Reklama

Reklama

Banda

(seriál)
  • USA The Boys
Trailer
USA, (2019–2025), 40 h 43 min (Minutáž: 54–68 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jennifer Esposito, Jack Quaid, Erin Moriarty, Tomer Capone, Laz Alonso, Jessie T. Usher, Chace Crawford, Dominique McElligott, Karen Fukuhara (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Seriál The Boys, adaptován z komiksové předlohy stejného názvu a vytvořen hercem a režisérem Sethem Rogenem, je zasazen do alternativního vesmíru, kde jednotlivci obdaření supermocí jsou uznáváni širokou veřejností jako superhrdinové. Tyto superhrdiny vlastní silná společnost Vought International, která je prodává a zpeněžuje. Tito superhrdinové se ve svém osobním životě chovají arogantně a rádi zneužívají svoje superschopnosti. Seriál sleduje primárně dvě skupiny: Sedm, neboli přední tým superhrdinů Vought International a skupinu The Boys, která se snaží zničit tyto zkorumpované superhrdiny. Skupina The Boys je vedena Billym Butcherem (Karl Urban), který nenávidí všechny superhrdiny a skupina Sedm je vedena egoistickým a nestabilním Homelanderem (Antony Starr). Mimo jejich konflikt sleduje seriál také nové členy každého týmu: Hugh "Hughie" Campbell (Jack Quaid), který se přidá ke skupině The Boys hned poté, co jeho přítelkyně je zabita jedním ze skupiny Sedm, a Annie January/Starlight (Erin Moriarty), která se přidá do skupiny Sedm, ale v zápětí zjišťuje, že superhrdiny, které obdivovala, se nechovají tak, jak si představovala. (Richard.Jezd)

(více)

Diskuze

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Jaeger

to já už na ovce i zapomněl. Ostatně z trojky si pamatuji v podstatě jen scény s SB a finální bitku. Ve čtyřce jsem už zapomněl, jestli nějaká finální bitka vůbec byla. A to jsem to viděl ve čtvrtek.

V podstatě se mi to přesunulo do pozice Happy Tree Friends. Proto jsem rád, že to pětkou končí.

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

cernakus

schvalne, bez napovedy, co si pamatate zo 4 serie? 

ja zdegenerovanie Frenchieho, ovce, koniec Simona Pegga a  2 - 3 uchylarny

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Dacsus

Sluníčkový seriál? Tak to se vyhni Buzflixu, to se ti vypálí oči. :-D 

Mimochodem, nemusíš být sluníčkový scénárista, aby jsi věděl, že tu tlupu hoven, kterou by jsi ty nazval asi lidstvem, je třeba trochu poředit. Ideálně tak v poměru 8 miliard ku jedné ;-)

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Jaeger

Tak alespoň se to hnulo, nudí to už třetí sérii a naštěstí už bude jen jedna. Počítám, že námětem bude regulérní "civil war", takže to bude plné nechutných smrtí. Což je v podstatě už asi jediné, proč na to čumím.

na příspěvěk reagoval Jaeger

Dacsus

Dacsus (hodnocení, recenze)

Po tych atentatoch na Fica a Trumpa, ked sa rozbehli progresivci full retard aj na Slovensku, a nasledne v USA, na vetkych socialnych sietiach, a aj v reale, je imo vcelku jasne, ze tie Homelanderove vlhke fantazie o vrazdeni mas v skutocnosti predstavuju to, o com snivaju slnieckovi scenaristi toho serialu, akurat ze z vlastneho pohladu smero proti vsetkym ostatnym. Nakoniec, dava to  hladiske celej tej naracie toho serialu (a dalsich podobnych clnieckovych pocinov) zmysel.

 

 

Homelander Kills Crowd | The Boys
https://www.youtube.com/watch?v=UKMdAccrM1M&ab_channel=PrimeVideo

 

‘Insane’: Lefties meltdown over Trump after failed assassination attempt
https://www.youtube.com/watch?v=dNV6Gw5YoTI&ab_channel=SkyNewsAustralia

na příspěvěk reagoval cernakus

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

nj, Kripke a spol si robia z ludi prdel... 7 dielov sa nic nedeje, a potom radoby hustarna s Nirvanou na zaver...Ale plebs to zerie ako vidim

na příspěvěk reagoval cernakus

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

Meh popiči, tak posledných 5 min bolo kurva zvratových :-D Klobúk dole, že sa odvážili do takto pochmúrneho konca série. 

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Knowho

Když jsem se ti snažil napsat konstruktivní názor, tak si to kompletně vyignoroval tak mám trochu obavy že ty moc o diskuzi nestojíš s někym kdo to vnímá jinak.

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Knowho

No pokud si myslíš, že ti nic jiného nezbývá, tak klidně. Mamka ti bebíčka vždycky pofouká, i ta co jsi si způsobil sám svou neomaleností, proto je to maminka ;-)

Knowho

Knowho (hodnocení, recenze)

Tahle diskuze je plná idiotů, má to tady menší smysl než jakýkoliv diskuze s Centem.

na příspěvěk reagoval Ouwen

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

uff, podprahovo povedane, ze Hughie si zasulozi so Starlight (nie Annie) len preto, lebo je to doppelganger? tj realna Annie by mu take nieco nedopriala? 

predpokladam, ze v dalsej casti sa dozvieme, ze doppelganger je povodne muz.

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

dragon94

Dobré vědět, díky.

Ono nebýt Acklese, tak by tvrdou kritiku schytala už trojka. Ono to je podobné jako Neporazitelný (seriál) (2021) téma na celovečerák, maximálně dva roztahaný do nekonečna. Jenže tak to je s komiksy vždycky. Autoři jsou placeni od obrázku/slova, je to průmyslová produkce a nerdi jsou jak náctileté kundičky, co budou vzdychat nad svými "hrdiny" i po stopadesáté za sebou. 

Takže jsem rád, že už se Banda chýlí ke konci.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

cernakus

Pátá série má být poslední... Tak snad se to nepokusí ještě víc natáhnout. Ale po výrazné kritice 4.série si nemyslím, že by Amazon stál o další zbytečné prodlužování.

na příspěvěk reagoval cernakus

Knowho

Knowho (hodnocení, recenze)

cernakus

Tvůj komentář jsem přestal číst po 2. větě kvůli tomu jak velkou picovinu jsi napsal, no one cares, nekoukej na to když kvůli tomu fňukáš jak malá děvka, peace out.

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Už by fakt měli dát tomu kreténovi Kripkemu nůž na krk a dovolit mu už jen jednu sezónu. Protože tohle je už tak nastavovaná kaše ... dnes jsem už přeskákal dobrý 15 minut, protože mně ty scény ani v nejmenším nezajímaly. A jsem si jistý, že nejsem sám.

Amazon by si měl uvědomit, že Kripl dokázal vařit nastavovanou kaši Supernaturalu 15 sezón, jenže tam to mohl postavit na osobním šarmu Deana a Sama a vlhkých kundiček jejich obdivovatelek. Tady tohle už dávno potenciál na nekonečno ztratilo a měli by to už konečně uzavřít, Homíka brutálně umučit, poté co ten vyzabíjí všechno co se v seriálu kdy hýbalo. Ostatně, stejně čekáme jen na to, a fanservisman Kripke tohle doručit umí.

na příspěvěk reagoval Knowho, dragon94

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Knowho

Dragon má pravdu. Šest dílů uběhlo, série je skoro pryč a co se vlastně stalo tak zásadního? Oba týmy, jak 7th tak The Boys se úplně rozpadají a nedochází k žádnému konfliktu co by nějak posunul děj jako takovej. Všechno to stojí na místě. 

Ale těch sex gagů, referencí na skutečné herce, filmy atd atd a gore tam je tuna. A to mě osobně už nějak nebaví, je toho tolik že to na mě nemá žádnej efekt. Už jsem přetáčel scény s Butcherem a jeho haluškama protože to ten děj NIJAK neovlivní v širším měřítku. To stejný s těma sex gags, přetáčel jsem to protože to ten děj nijak neposouvá. 

Kdyby tam nehrál Antony Starr tak se na to asi už vybodnu. A když už tam je nějakej náznak pro posun charakteru nebo zajímavej konflikt, následuje tupá akční scéna nebo gore. A Train mi přijde nejvíce zajímavej.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Knowho

To myslím že ano, ale asi oba jinýma očima. Je fakt, že patřím k jedněm z mála lidí, kterým přišla i první série taková, že se tam nic moc neděje. Tedy v prvních dvou a posledních dvou epizodách jo, ale to co bylo mezi tím bylo takové nijaké. Druhá série měla slušný start a vcelku slušnou Stormfront. 3. Série už mě ale moc nebavila. Ta epizoda s Lamplighterem ještě docela jo, ale jinak už mi to přišlo, že se snažili každou epizodu akorát přijít s novou nechuťárnou a krom Soldier Boye a toho jednoho fightu v rámci herogasmu se tam nic moc nedělo. Takovej Frenchie a Kimiko byli celou sérii úplně mimo hlavní dějovou linku. A takovej MM je tam od začátku seriálu akorát do počtu.

No a teď mi to přijde ještě víc dějově prázdný a k ničemu směřující. Navíc zde chybí nějaký prvek, který by mě fakt hodně bavil nebo překvapil. Je to takové mdlé. A hodně dějových linek mi přijde, že slouží jen jako výplň. Hughiho táta, Starlight vs. Firecracker, Deep a jeho chobotnice, Frenchie a jeho samo udání... Což mimochodem moc nechápu. Chápu, že mu na něm nějk záleží a liduje toho co mu udělal, ale proč si s ním sakra vůbec začínal, když celou dobu věděl, že je to on?

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Knowho

No a v čem je tohle jiné než to co se jim dělo v 1,2 a 3 sérii? Takovej A-Train už zradil asi po 4.. Celej seriál se zacyklil sám v sobě a vůbec nikam se neposouvá. To byl už problém 3. série, ale tam to alespoň táhnul Soldier Boy. Navíc měl Butcher schopnosti. Jenomže tady se absolutně nic neděje. Máme za sebou 5 epizod a já pořád netuším o co v této sérii vlastně jde.. Protože se tam fakt nic zajímavýho neděje. 

na příspěvěk reagoval Knowho

Knowho

Knowho (hodnocení, recenze)

Nemohl jsem si nevšimnout komentářů od azurovydrak o tom jak je ,,vývoj postav na bodě mrazu" ve 4. sérii. Takže: A-Train rozhodně teď nezradil Homelandera, Hughie v posledních 2 dílech úmyslně musel zabit 2 lidi, Homelander se vypořádal se svým PTSD, Frenchie se sel udat kvůli svojí minulosti a začal fetovat, a z Butchera se stává absolutní zmrd. Přesně nulový vývoj.

na příspěvěk reagoval dragon94

Ranger

Ranger (hodnocení, recenze)

tomas.malo

Vypadá to pěkně, nejvíc mě potěšil Jeffrey Dean Morgan. Vidím to na pořádný masakr, jen se mi úplně nezamlouvá ta premisa "Violence is bad". Co mě ale zarazilo nejvíc je MM, ten nevypadá moc dobře. O Starlight radši ani nemluvím.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

ramislav

Celkově se jim z těch opravdu zajímavých postav nedaří moc vytřískat. Vůbec nejhůř dopadl Lamplighter Shawna Ashmora, kterej měl strašně velkej potenciál na to posunout děj a oni ho po dvou epizodách odpravili.

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

I přesto, že je to podle komiksu, který jsem nečetl. Tak by poslední nějaká série mohla být z podobného Světa jako byla podtitulková scéna v Justice league :) Postapo. Svět :)

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Jen mně mrzí, že Ackles se v této sérii nevrátí. Hodně jsem si zrovna tu jeho svini oblíbil.

na příspěvěk reagoval ramislav

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

No čtyřka nám potemní, ale já říkám konečně, protože už fakt bylo na čase příběh posunout k finální konfrontaci zla s arcizlem.

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Joo nevěděl jsem, že tam bude Morgan. Snad všem zavaří a přežije celou sérii :D

LizianShaw

LizianShaw (hodnocení, recenze)

Doufám, že mu dají pořádnou roli.

Prý už měl být ve třetí sérii, jako ten starší propagátor Supe-komiksů, který poskytoval Soldier-Boyovi azyl. 

To je podle mě pro JDM moc malá role, na to jaký má talent.

na příspěvěk reagoval Knowho

Související novinky

Banda skončí pátou sérií

Banda skončí pátou sérií

11.06.2024

Americký seriál Banda patří v současnosti k jedné z nejnablýskanějších vlajkových lodí streamovací služby Prime Video. Adaptace komiksu, v níž superhrdinové nejsou opláštěné modly, které symbolizují… (více)

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Reklama

Reklama