Reklama

Reklama

Annabelle 3

  • Česko Annabelle se vrací 3 (více)
Trailer 3

Annabelle 3 je třetím pokračováním velmi úspěšné hororové série scénáristy a producenta Jamese Wana, ve kterém se opět potkáváme s neblaze proslulou panenkou poprvé představenou ve filmu V zajetí démonů. Ed a Lorraine Warrenovi kdysi bezpečně uložili démony posedlou panenku za posvěcené sklo v místnosti s dalšími artefakty zla a přizvali kněze, aby úkryt zpečetil požehnáním. Kdo mohl ovšem tušit, že Annabelle probudí zlé duchy v blízkosti a svět zažije další děsivý útok temných sil. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (316)

lamps 

všechny recenze uživatele

Vesmír Conjuringu se tímto stává už absolutní masovkou. Co na tom, že je to celé zručně natočené, snaživé, uhlazené a hrají v tom hezké pubertální herečky, když podobně neškodný horor zažijete občas i během čekání v dopravní zácpě. Jako pohádku na dobrou noc pro děti od šesti let doporučuje 8 z 10 filmových fanoušků. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neustále těžení z popularity "V Zajetí démonů" mi v mnoha filmech přišlo hodně otravné a přestože se nová Annabelle, kvalitou nepřibližuje zmíněnému hitu, ze všech těch napodobenin a pokračování, se jedná o přijatelnější kousek. Způsoby strašení nejsou nijak originální a některé postavy jsou vyloženě nepříjemné, přesto film dokáže vyděsit a hlavně díky slušnému tempu, kdy se neustále něco děje, film nenudí. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje lehké (?) spoilery. Už mě unavují "super nebezpeční" duchové, kteří štěkají, ale nekoušou, a stejně tak mě unavuje promarněný potenciál Annabelle. Jako já chápu, že nemůžu čekat hromady mrtvol, když se ve filmu objeví 6 postav (přičemž 3 tvoří Nesmrtelná Rodinka), ale aby nezemřel vůbec nikdo, a aby k zastavení Annabelle stačilo přibouchnout sklo, tak to mě vážně dožralo. Že by pokus o horor pro celou rodinu? To, že se třetí "Annabelle" vydala spíše cestou "Conjuringu", jí sice prospělo (minimálně, co se atmosféry a jako struna napínavých momentů týče), ale když se o "nejlepší" momenty stará mamlasoidní polo-kluk, tak je něco špatně. Hodnocení universa od nejlepšího: C2 - A3 - A2 - C1 - A1; zbytek jsem neviděla a vzhledem k průměrnosti možná ani neuvidím. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Táto ruleta sa nám pred pár rokmi roztočila náramne. Obidva THE CONJURING zásahy a aj obidva rozprávky o milej Anabelke, boli ( teda aspoň pre mňa ) trefa do čierneho. S chybičkami síce, ale tie robí každý. Minuloročná Sestrička z Kramárov bola ale ( aspoň nie po stránke finančnej ), trochu cestou na trať, ktorú každý ovláda a pozná a nedala šancu tým divákom, ktorý sú trošku náročnejší. A tak som opäť čakal na ANNABELLE. Dočkal som sa, ale nie toho, čo som očakával. Aj táto panenka začína akosi vŕzgať a ako ultimatívny film z THE CONJURING UNIVERSE, je to skôr len prídavok, ktorý nemá dokopy čo ponúknuť. Horor to je, ale zrejme len pre tých, ktorý doteraz žiadny iný nikdy nevideli. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Třetí díl logicky pokračuje v příběhu dvou předchozích dílů, ale s tím rozdílem, že z toho tvůrci místo duchařského hororu udělali takový skoro soft teen horor, u kterého se místy spíš bavíte, než děsíte. I tak si ale za ten nenápadně nápaditý posun film vysloužil tři pohodové hvězdy. Je to trošku jiné, než byste čekali, ale v rámci třetího dílu je to vlastně krok dobrým směrem. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (18)

  • Skutečná Annabelle je ve Warrensově okultním muzeu v Monroe v Connecticutu, uchovávaném ve skleněné skříňce s výstražnými značkami. (ČSFD)
  • Panenka Annabelle se objevila ve dvou filmech DC Comics, Aquaman (2018) a Shazam! (2019). Na oplátku se v tomto filmu objevují některé komiksové knihy DC. (KGBelik)
  • The Ferryman (převozník) je založen na stejnojmenném řeckém mytologickém božstvu, které převáží duše přes řeku Styx do podsvětí. Umrlci platí za převoz zlatými mincemi. Mince také prominentně figurují jako artefakt ve Warrenově domě, kde je vyvolána entita Převozníka. (KGBelik)

Související novinky

Spider-Man letí k miliardě

Spider-Man letí k miliardě

01.07.2019

Spider-Man: Daleko od domova má sice v Americe a ve zbytku světa premiéru až tento týden, stihl si však odbýt start v Číně, Hongkongu a Japonsku, který ho za první víkend vystřelil ke 111 milionům… (více)

Pokračování Annabelle má název

Pokračování Annabelle má název

18.03.2019

Třetí díl hororového spin-offu k sérii V zajetí démonů o panence Annabelle má již oficiální název. Film vstoupí do kin pod titulem Annabelle Comes Home. Název pak odkazuje na fakt, že se třetí díl… (více)

Reklama

Reklama