Reklama

Reklama

Žár

(neoficiální název)
  • USA The Burning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neoblíbený táborový správce se stane obětí kanadského žertíku, který se však nečekaně změní v tragédii. O pět let později se hrůzně znetvořený muž vrátí na místo tragédie a mezi novými táborníky, kteří jeho příběh znají jen coby zábavně děsivou historku od táboráku, rozpoutá svými ostře nabroušenými zahradnickými nůžkami hrůzostrašný masakr. (nash.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

petero 

všechny recenze uživatele

Miramax a bratia Wenstenovci spolu za prispenia strihu Jacka Sholdera a šikovnými maskérskymi ručičkami Toma Saviniho v prekvapivo remeselne natočenom camp slashery, ani zďaleka nevyznieva tak trápne ako prvý Piatok 13teho. Pre mňa rovnaké prekvapenie no nie tak uspávajúce ako staručký Black Christmas (1974). Yes, to na tej plti sa len tak nevidí. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ako jeden dosť nepodarený žart, môže skončiť tragicky alebo ako saskoro z normálneho človeka môže stať vraždiaca mašina. Krváčik to bol parádny a vyvážený bol dobrým napätím. V každom filme sa nájde debil a tu bol dvojitý a inteligenčný kvocient mal na úrovni hojdacieho koníka. Takýchto podobných filmov je mnoho a aj pred týmto snímkom. Dialógy patrili k tým sprostejším. Videl som veľa campových vyvraždovačiek a tento je z tých lepších. Lebo je tu dosť prítomné gore, strašidelnosť a v niektorých momentoch aj silné napätie a atmosféru dobre doplnili mrazivé zvuky. Ale jedna novinka tu aj tak bola a to vraždy záhradnými nožnicami. Ale film dopláca na predvídavosť v príbehu a nie moc sympatické postavy. Ale hlavne je to, že som sa bavil. Malo to pomalí rozjazd, ale asi po 50 minútach to začalo mať poriadne grády. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Musím priznať, že som sa bavil viac, ako pri tom nepárnom dni v týždni, ktorý bol natočený o rok skôr... Ale na druhej strane, išlo o menej seriózne pôsobiaci počin, s vraždami natočenými divne, nevkusne a nereálne. Chcieť však od nekompromisného béčka opak by bolo asi naivné. A fanúšikom do červena zafarbených zákutí žánru sa tvorcovia istotne zavďačili početnými gore (a whore) scénami. No ja som si uvedomil, že to čo ma tu zaujalo, je skôr príbeh o nadržaných adolescentoch v lese, kde by sa pokojne mohlo riešiť, či je viac úchylný miestny outsider, ktorý očumuje dievčatá bez ich vedomia, alebo pseudo macho, ktorý ho šikanuje. Načasovanie všetkých naivne prevedených vrážd sa totiž dalo vytušiť príliš jednoducho, aby sa zachovalo potrebné napätie. A ani tie cca dve ľakačky ma nepresvedčili, že tomu tak nie je. Preto som mal chuť vystrihnúť násilné scény a predstaviť si The Burning ako béčkového zastupiteľa psychologického filmu, s prvkami generačnej výpovede. V tom prípade by dnes na čsfd pravdepodobne nemal 327 hodnotení, ale len 27, jedno by bolo každopádne moje, a možno vyššie. Pretože keď mi na horore vadí iba jedna vec, a to sú hororové scény, bude zrejme niekde chyba. A netvrdím, že nie vo mne. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Viděno optikou 15letého, tedy v době, kdy jsem viděl po1. Pátky 13., dal bych i s přihlédnutím k nostalgii rovnou 4. Jelikož se tak ale nestalo, dávám plné 3 s tím, že když pominu hudbu, která se spíše hodí k italským 80tkovým hororům a dokazuje tak, že Manfredini a Carpenter jsou jen jedni, tak musím pochváliti postavy, které (ať jsou sympatické či ne) mě bavily o dost více než v celé sérii Pátků, kde sloužily většinou jen jako maso na porážku, tudíž vám bylo jedno, kdo zhyne, ale zajímalo vás...jak. Tady jsem se první hodinu tak zabral do té party hic, která si čte po večer Hustlera či Playboy, objednává si celé pytlíky kondomů a které bych své dítě nesvěřil ani na den;-) že mi ty nastupující vraždy a minimálně část s vorem a relativně prázdnou kánoí, což považuji za vrchol, až vadily, heh. Jelikož JFL popsal dosti podrobně to s ženskou částí filmu, ušetřil mi další řádky, které mohu využíti ještě k ´´pár´´ větám. Sice jsem už zvyklý, že se hodně věcí dojí, prakticky do nekonečna, ale i když jsem rád, že zde nejde o další nekonečnou sérii, dal bych si klidně trilogii. Ale to maximálně. Maska, dosti dobrá a říkal jsem si, zda ho ukáží v celé své kráse. Byl jsem připraven na to, že ne. Freddy K. by mohl závidět. Zahradnické nůžky po všem těch mačetách, motorovkách a dranžírácích, docela fajn změna, byť mám dojem, že Jason onen původně nevražedný nástroj též v jednom díle použil. Ostatně, on použil kde co, včetně stanového kolíku.;-) A na závěr dodám, že nechápu, proč zabil tu postarší prostituku (měla parádní nohy, včetně bot, i když zkazila atmosphéru, která začala slovy... ,,Tak půjdeš dovnitř, když jsi mě doprovodil? Já jdu. Chceš to se zhasnutými světly? Mě to neva. Sundáš si klobouk? Mě to neva. Dělala jsem to s chlapama, kteří byli oblečení. (A teď to příjde) Tak dělej, já si musím vydělávat´´. A Cropsy vzal během škrcení nůžky a.....no, řekněme, že  Savini měl práci) a i tak pochválím prvních 13min. které jsou jako takový prequellový minifilm a pokud by na mě neudělaly dojem, dál bych se asi nedostal. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partia teenegerov si chce vystreliť zo správcu letného tábora. Samotný žart však skončí obrovskou tragédiou. Muž takmer ohorí na smrť. Po niekoľkých rokoch sa po opustení nemocnice vracia na miesto "činu", pričom myslí na jedinú vec - pomstu! Slasher s množstvom slušných gore scén. Až sa nechce veriť, že bol natočený v "dobe kamennej". Vidím, že rok 1981 nebol úspešný len na horory, ale aj inteligentných, pekných, múdrych, skromných, šarmantných ľudí (áno, som 81' :D). Dejová os veľmi jednoduchá a nenáročná. Dialógy typicky primitívne, na úrovni veku hl. hrdinov. Po slušnom úvode nastupuje nudná 40 minútovka. Záverečná polhodinka spĺňa všetky atribúty hororovej klasiky. Z mojej strany prekvapivo spokojnosť - 60%. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (20)

  • Herci Jason Alexander, Fisher Stevens a Holly Hunter zažili v tomto snímku svůj celovečerní filmový debut. (Chatterer)
  • Pouze scény s táborákem se skutečně natáčely v noci. (Chatterer)

Reklama

Reklama