Reklama

Reklama

Zlomek sekundy

Trailer

Obsahy(1)

Roku 2008 je vlivem globálního oteplování Londýn zatopen a skleníkový efekt změnil den v takřka nekonečnou noc. V takto ponurém prostředí se ovšem objevuje ještě jeden problém: záhadný zabiják, který vraždí s nevídanou bestialitou - vytrhává lidem srdce. Případ vyšetřuje detektiv Harley Stone (Rutger Hauer), drsný policista, jehož metody často dohání jeho nadřízené k šílenství. Proto je mu nedobrovolně přidělen parťák slušňák Dick Durkin (Neil Duncan), pro kterého jsou naopak předpisy svaté. Vzájemné neshody budou muset ovšem odložit, protože rozhodující střet s bestií se nezadržitelně blíží. (Anthony)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Spock 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z kvalitních snímků s nízkým hodnocením. 57٪ procent je pro Zlomek sekundy opravdu málo. Co na tomto snímku zasluhuje vyšší hodnocení? Je to hlavně skvěle vykreslená atmosféra nedaleké budoucnosti a autentický hlavní hrdina, policista, ztvárněný skvělým R. Hauerem. Opravdu se na tu roli hodí, stejně jako jeho potrhlý kolega. Zajímavý nápad s vyrýváním zpráv do kůže, zřejmě dost bolestivá záležitost. : ) Boj v polozatopeném metru se mi taky moc líbil. Rozhodně bych film nepovažoval za epigona Predátora 2. Sice se v obou dvou filmech střetávají drsní policisté s „monstry“, které s nimi chtějí hrát bizardní hru na jejímž konci by měl zákonitě jeden z jejich hráčů zemřít, ale samotná hra a kulisy, ve kterých se hraje, jsou úplně jiné. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Na přelomu 80. - 90. let bylo natočeno mnoho snímků o nějakém útočícím mimozemšťanovi a není tajemství, že se jedná o kopie námětu známé filmové akční pecky z roku 1987 ´Predátor´. Asi dalším nejznámějším akčním thrillerem je ´Temný anděl´ z roku 1990, který má s tímto snímkem hodně společné. Nebezpečí zabijáckého mimozemšťana ve městě, drsného poldu a jeho přiděleného parťáka, který svým charakterem spíše působí jen jako dějová humorná vložka na odlehčení. Rutger Hauer moc drsňáků nehrál a dle tohoto snímku je to snad i škoda. Drsná povaha, jedna hláška vedle druhé a neexistuje žádná překážka při cestě za svým cílem. Tahle role mu sedla jako ulitá. Snímek má na svůj žánr výbornou výpravu, napínavou krapet temnější atmosféru, která jedinou minutou neuvadá a žánrově patřičný drive. Slušná porce akce, napětí a sci-fi hororu. Snímek se však již pomalu stává společně se zmíněným Temným andělem pozapomenutý a je to škoda. ()

Reklama

Compadre 

všechny recenze uživatele

Jednoduchej, přímočarej béčkovej nářez. Rutger Hauer je maximální drsňák se strašným účesem a dostává pro jistotu slušňáckýho parťáka (klasika, co..), nejdřív jsem myslel, že ho hned mezi futrama oddělá, ale udržel se naštěstí...Hauer se celej film snaží hláškovat a docela se mu to daří. Kromě toho má naprosto brutálního protivníka, co vyrvává lidem srdce z těla jak na běžícím páse. Konec je lahůdkovej, inu Rutger je tady prostě nejdrsnější z drsných. Bez debat. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Vynikající Rutger Hauer v roli drsňáka se super hláškami a velkým seběvědomím. Jeho parťák penis, který přečetl všechny filozofické knížky pozpátku mě zpočátku trochu neseděl, ale jak se znovuzrodil, tak to byl superpenis hlavně i jeho hlášky při výběru nového gunu. Sice je to nápadem vykradnutí Predátora po krátké době, ale to je mi jedno byl to nářez. Dávám 75% ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi padl do noty, když jsem ho viděl poprvé, a padne mi do noty vždy, když na něj koukám, ať s dabingem nebo v původním znění. Příběh je primitivní, mnohokrát viděn jinde (příšera z vesmíru vraždí lidi), plný klišé (policista tvrďák dělající si věci po svém ve dvojici s policistou nováčkem, který má tvrďáka hlídat), odehrávající se v budoucnosti (z pohledu roku 1992), kdy hladiny moří a řek stouply. Prostě originalitu tady nehledejte. Ale i tak je to film překvapivě zábavný, svižný, bez zbytečných keců, u kterého se párkrát zasmějete. Ani se nenadějete a je konec a druhý den si dáte repete. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama