Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší kámošky a zároveň nejlepší studentky ve třídě Amy (Kaitlyn Dever) a Molly (Beanie Feldstein) jsou velmi moudré, šikovné... a dost neoblíbené. Myslí si, že život je ukryt jen v učebnicích a na své spolužáky s horšími známkami se dívají s neskrývaným despektem. Jenže den před ukončením studia si obě najednou uvědomí krutou pravdu - 4 roky šprtání byly v podstatě ztrátou času a ony si mohly užívat přesně jako všichni ostatní. A tak se rozhodnou, že poslední den na střední škole si to všechno vynahradí a roztočí to jak se patří. Čeká je velmi dlouhá noc plná dobrodružství, na jaké je žádná z knih nemohla ani zdaleka připravit. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (218)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sexy Olivia Wilde debutuje komedií, která by se dala označit za novodobé a moderní prcičky pro ženy a je to velmi svěží. Na teen komedii je film velmi kreativní, co se týká nápadů ( barbie panenky), zvláštní né zrovna typické postavy pro žánr, slušné dialogy, slušivé herecké výkony a ve většině případech se filmu daří vyhýbat typickému klišé a krásně ho obměňuje. Po humorné stránce to mohlo být údernější, ale přesto skvělá zábava a příjemné překvápko. 80% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Spolužáci si myslí, že jediné, co je zajímá, je „absolvovat milion přípravek a dostat se na Yale a (…) nakonec se stát nejmladším soudcem, který byl kdy nominovaný do Nejvyššího soudu Spojených států.“ Jenže ony jsou nejen chytré, ale své okolí hodlají přesvědčit, že i zábavné. Holčičí komedie je typickým příběhem jedné noci, kterou si „chtějí“ užít, protože na sklonku střední školy zjistí, že na solidní univerzity se dostali i spolužáci, jež uplynulé roky jednoduše proflámovali na večírcích, a jak se ony dvě o volný čas okrádaly. Za poměrně upřímným scénářem stojí čtyři ženy, režijně debutuje herečka Olivia Wilde, která se evidentně snažila, aby každý se v někom našel (sympatická rozmanitost postav). Šťastnou ruku totiž měla při výběru (nové) nezkrotné dvojice Kaitlyn Dever a Beanie Feldstein, stěžejní bylo právě i pestré pojetí vedlejších postav. Hlavní devizou podobně laděného snímku má být nicméně humor a ten mi docela scházel. Nikdy nesklouzáváme tak, že bych si vyloženě řekl, že tohle už tvůrci přepískli, ale že bych mluvil o nějaké novodobé teenagerovské klasice, tak to zase určitě ne. Skvělý výběr hudby. A Diana Silvers je k nakousnutí. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Holky možná nejsou tak zábavné jako kluci, které stylově vykradly, ale vše kolem školy je uvěřitelné a příjemné na sledování. Nikdo neslezl z přehlídkového mola, oblečení většiny žáků dokonce vypadá jako z thrift shopu a party se svou opulentností nesnaží šokovat. Po záplavě bromance už bylo potřeba, aby i děvčata dostaly svoje modly a Dever s Feldstein jimi rozhodně jsou. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hodinu se to tváří jako strašně divnej, nevtipnej odvar Projectu X, za kterej není vůbec těžký se v plno scénách stydět. Jenže to je celý účel, kterej diváka dostává pod kůži hlavních postav a všech jejich kámošek a kámošů. Pak odstartuje posledních třicet minut, který považuju za absolutně nejlepší feel-good/dramedy/kaličskou komedii v tomhle století. Ke konci už sem bulel smíchy, radostí i dojetím. Strašně se těšim, až to s někym nepřipraveným uvidim podruhý. Olivia Wilde ví jak zapařit! ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Film jak šprtka: je chytrej, je fajn a nemáte důvod pochybovat o jeho kvalitách... ale taky sem tam nudí a vytrvale vyvolává pocit, že nemá čím překvapit. Je to vlastně taková reverzní teenage komedie - Daria vržená do Prciček, sarkastickej partypooper, ironicky využitý klišé. No a ty dvě pindy jsou skvělý, nehádám se. 7/10 ()

Galerie (191)

Zajímavosti (7)

  • Scénář k filmu vznikl již v roce 2009. (Grimaldi)
  • Natáčení začalo v květnu 2018, natáčelo se v Kalifornii. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. března 2019 na filmovém festivalu South by Soutwest v Austinu. (Varan)

Související novinky

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Reklama

Reklama