Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší kámošky a zároveň nejlepší studentky ve třídě Amy (Kaitlyn Dever) a Molly (Beanie Feldstein) jsou velmi moudré, šikovné... a dost neoblíbené. Myslí si, že život je ukryt jen v učebnicích a na své spolužáky s horšími známkami se dívají s neskrývaným despektem. Jenže den před ukončením studia si obě najednou uvědomí krutou pravdu - 4 roky šprtání byly v podstatě ztrátou času a ony si mohly užívat přesně jako všichni ostatní. A tak se rozhodnou, že poslední den na střední škole si to všechno vynahradí a roztočí to jak se patří. Čeká je velmi dlouhá noc plná dobrodružství, na jaké je žádná z knih nemohla ani zdaleka připravit. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (218)

Aljak 

všechny recenze uživatele

To vážne? Od Olivie Wilde som rozhodne čakal niečo inteligentnejšie, a nie takúto prihlúplu teenage comedy, ktorej jediná prednosť bolo to, že hlavné "hrdinky" neboli tie klasické tuctové holky. Práve naopak, Amy a Molly aspoň na prvý pohľad pôsobili ako inteligentné mladé ženy, ale asi im bolo ľúto, že mali takú dobrú povesť, a napokon aj oni mali potrebu mať svojich "5 minút slávy" - v tomto prípade vlastne jednu noc slávy. A tak sme tu mali typické plytké a bezduché "divadlo" plné afektu a trápnosti. Zopár dobrých scénok a vtipných hlášok, ale to na aspoň priemernú komédiu určite nestačí. Olivia Wilde na režisérskej stoličke teda prekvapila, bohužiaľ v negatívnom zmysle slova... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Tajně jsem se těšil na druhé a lepší Superbad, takže nemůžu zastírat nepatrné zklamání, žádný Booksmart je tak nějak ve všem "v pohodě", ale v ničem neexceluje. S vývojem postav se pracuje příliš obtížně, když se film odehrává prakticky během jednoho dne, taktéž žádných legendárních vtipů typu McLovin se nedočkáme. Booksmart rozhodně není stupidní, ani lacinný film pro náctileté, je to neurážející a jak bylo řečeno "pohodová" komedie pro mladé dospělé... 6/10 ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Holky možná nejsou tak zábavné jako kluci, které stylově vykradly, ale vše kolem školy je uvěřitelné a příjemné na sledování. Nikdo neslezl z přehlídkového mola, oblečení většiny žáků dokonce vypadá jako z thrift shopu a party se svou opulentností nesnaží šokovat. Po záplavě bromance už bylo potřeba, aby i děvčata dostaly svoje modly a Dever s Feldstein jimi rozhodně jsou. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Olivia Wilde umí, protože přesně takhle se točí "cool komedie" o současné generaci, bez toho aniž by to vypadalo jakou zoufalá snaha. Promyšlené postavy, které rozhodně nejsou dvourozměrné a výborně vypovídají o dívčím dospívání na střední škole. 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Spolužáci si myslí, že jediné, co je zajímá, je „absolvovat milion přípravek a dostat se na Yale a (…) nakonec se stát nejmladším soudcem, který byl kdy nominovaný do Nejvyššího soudu Spojených států.“ Jenže ony jsou nejen chytré, ale své okolí hodlají přesvědčit, že i zábavné. Holčičí komedie je typickým příběhem jedné noci, kterou si „chtějí“ užít, protože na sklonku střední školy zjistí, že na solidní univerzity se dostali i spolužáci, jež uplynulé roky jednoduše proflámovali na večírcích, a jak se ony dvě o volný čas okrádaly. Za poměrně upřímným scénářem stojí čtyři ženy, režijně debutuje herečka Olivia Wilde, která se evidentně snažila, aby každý se v někom našel (sympatická rozmanitost postav). Šťastnou ruku totiž měla při výběru (nové) nezkrotné dvojice Kaitlyn Dever a Beanie Feldstein, stěžejní bylo právě i pestré pojetí vedlejších postav. Hlavní devizou podobně laděného snímku má být nicméně humor a ten mi docela scházel. Nikdy nesklouzáváme tak, že bych si vyloženě řekl, že tohle už tvůrci přepískli, ale že bych mluvil o nějaké novodobé teenagerovské klasice, tak to zase určitě ne. Skvělý výběr hudby. A Diana Silvers je k nakousnutí. ()

Galerie (192)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení začalo v květnu 2018, natáčelo se v Kalifornii. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. března 2019 na filmovém festivalu South by Soutwest v Austinu. (Varan)
  • Scénář k filmu vznikl již v roce 2009. (Grimaldi)

Související novinky

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Reklama

Reklama