Reklama

Reklama

Poslední akční hrdina

  • USA Last Action Hero (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chlapec Danny Madigasn je velký filmový fanoušek a jeho nejoblíbenější postavou z plátna je akční hrdina Jack Slater, kterého hraje Arnold Schwarzenegger. Jednoho dne dostane od svého nejlepšího přítele, starého promítače z kina Nicka kouzelnou vstupenku na nový Slaterův film. Kouzlo začne okamžitě působit: Danny je transportován přímo do děje filmu, do Slaterova světa, kde neplatí pozemská pravidla a zákony a dobro vždy zvítězí nad zlem. Jenže jeden ze Slaterových nepřátel, padouch Benedict, ukradne Dannymu vstupenku a dostane se do skutečného světa. Tady chce zavraždit Arnolda Schwarzeneggera, aby tak konečně dostal Slatera. Slater s Dannym se musejí dostat do reálného světa za ním a pokusit se mu zabránit v jeho plánech… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (452)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak špatný film, že ho nedokázal zachránit ani Arnold vedle všech možných malých, velkých i největších filmových hvězd. Film přišel ve špatnou dobu a byl vysloveně pohádkou, kterou sní každý chlapec, ale každý si v této fantazii představuje něco jiného a prostě to nelze vtěsnat do jednoho filmu. Kdybych snil já o něčem podobném jistě bych raději porazil Arnolda než byl jeho pravá ruka (možná se více hodí pravá půlka pozadí). ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dosť podivný guláš o jednom splnenom chlapčenskom sne. No uznajte, kedby váš obľubený filmový hrdina vystúpil s plátna a vy by ste boli jeho najlepśí priteľia a sprevádzali o dnešnou dobou. Nápad výborný. Film priemer, pričom je to viac komédia, čo jak McTiernanovi tak Schwarcovi moc nejde. Ale aobsahuje pár podarenúch scén. Pri plagáte z Terminárora 2, kde bol na obrázku Stallone som vážne nemohol. Silné, tri. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Už od malinka je to můj nejmilejší komediální film s Arniem, nepochopitelně nedoceněné.Absolutní mega nářez a ryzí pocta nejen akčnímu žánru ale filmu jako takovému.McTiermanova typická a pevná režie, Arnie v nejlepší formě a naprosto famózní scénář Shaena Blacka.Těch cameo rolí a odkazů nespočet....prostě další důkaz toho, jak nejen lidé tady na ČSFD, ale i na světě vědí o filmu absolutní píču.Děte se vysrat kreténi!Haloo právě sem zabil člověka!Střelil sem ho do hlavy!Kdo zavolá policii?Drž hubu tam dole!!!!! :D 100%. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Akční mix komedie, parodie akčních filmů a časové sci-fi, s Arniem v hlavní (dvoj)roli. Tou časovkou mi to připomínalo Návrat do budoucnosti, Arnieho sebeparodií zase Pravdivé lži, no a jinak zde byla spousta filmových odkazů - Spielbergovým E.T. počínaje, Terminátorem pokračuje a Smrtonosnou pastí konče. Zabodoval i Schwarzeneggerův Hamlet ve akčním sci-fi rouše... Hodně mne potěšil i můj oblíbený Anthony Quinn v roli italského gangstera Tony Vivaldiho. Celkový dojem je však bohužel jen mírný nadprůměr, dobrá parodie vypadá jinak. Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=hSTVmYyk5ro ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Jack, toto je zástupca guvernéra.“ - Vrazí mu jednu do nosa. - „Povedzte mi, až príde guvernér.“ Vždy, keď vidím tento film, pomyslím si „Jaj Bože, to mohlo byť!“. Ale nie je. Prvá polovica nemá ďaleko ku genialite – báječne uvoľnený Arnold s cigarou a v hadích topánkach, namakane sebavedomá réžia Johna McTiernana (PREDÁTOR), výborný „film vo filme“ scenár Shanea Blacka (autor SMRTONOSNEJ ZBRANE, Hawkins z PREDÁTORA) a bombastický rozpočet neustále kričiaci „pozri na mňa!“. Bohužiaľ, v druhej polovičke sa nudne dostávame do „našej reality“ so všetkými jej čudnými šedými problémami (prepady na nočnom poriadku, ochladzujúci sa vzťah medzi matkou a jej dieťaťom). Nezachráni to už ani pani Arnoldová, originálne nápady (Stallone v T2), podarené cameá (T-1000, Arnold Schwarzenegger ako Arnold Schwarzenegger, bergmanovská Smrť alias Ian McKellen), sklenené oko Charlesa Dancea dokonca ani noblesný Anthony Quinn v dosť urážlivej úlohe. F. Murray Abraham je potom už doslova slabý ("Danny hovoril, že si zabil Mo Zarta." - "Koho?" - "Zarta." - "No, vieš, zabil som toľko ľudí..."). Dole klobúk: neveril som, že TAKÝTO scenár sa dá TAKTO rozpačito sfilmovať... spomenul som už kresleného kocúra? ()

Galerie (83)

Zajímavosti (42)

  • Během pohřební scény slyšíme zpěv od dívčí kapely Wilson Phillips (na soundtracku není). (Trajektt)
  • Výroba filmu natoľko meškala, že pri jedinej skúšobnej projekcii, ktorá sa konala 1. mája, bol stále natoľko rozrobený, že bežal 2 hodiny a 20 minút a nebolo možné dať dokopy väčšinu dialógov. Na konci filmu boli diváci znudení. (gogo76)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno