Reklama

Reklama

Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se před časem uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní ani nechce jen tak rychle vrátit, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Její personál zde poskytuje životem a prací vyčerpaným boháčům speciální očistnou léčbu. Ale nabízené zázračné procedury možná nejsou tak úplně běžné a pobyt zde až tak úplně dobrovolný... (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (498)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Přímo úchvatně natočená podivnost - po Purpurovém vrchu další pro současného diváka ne zrovna obvyklý horor (ani zdejší žánrové zařazení si s ním neví moc rady :)), který si mě ale dokonale omotal kolem prstu. Především mě tedy každou chvíli dokázal něčím překvapit, což bylo asi ze všeho nejlepší. Priessnitzovi se o takové vodoléčbě nesnilo, a mně, kterého Prokletý ostrov tolik nudil, o takovém bijáku asi také ne. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tento film má být poctou 70kovým gore hororům. Jeho délka tomu ale neodpovídá. Opravdu se to táhne. Atmosféra je ale místy dobrá. Ani bych neřekl, že to dělal Gore Verbinski, je to dost komorní na jeho poměry. Celé to táhne Dane DeHaan jako pacient této pochybné léčebny. Postupně odhaluje jejich nekalé praktiky a snaží se odtamtud dostat. Děj je místy předvídatelný, ale je tam pár zajímavých zvratů. Rozhodně to ale mohlo být kratší. "Baron si vzal vlastní sestru." ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Shutter Island", len bez ostrova a na Bojnickom zámku. Áno, je to sčasti kopírka iných, uz mnohými spomínaných filmov, no skutočne premýšľam nad tým, komu sa čo zas nepáči. Obzvlášť keď sa samotný tvorca, uberá vlastnou cestou, preukazuje vlastný pohľad na mysteriózno a tajomno, ktoré je navyše obohatené o pomerne originálne vsuvky a nápady. Síce sa nikto nedočká mimoriadneho násilia či gore, no tá záhadnosť v novom šate v obdobne spracovanej story, v ktorej exceloval Di Caprio, mňa osobne veľmi potešila - 75% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Celou dobu zábavně konspirační film o super luxusní klinice, kde je něco shnilého. Graduje to velice mírně, což jen umocňuje pocit z přestřeleného finále, které naopak působí dost urychleně. Přišlo mi, že tvůrci nevěděli, jak z toho ven, tak zvolili šestákovou variantu. Ale co, mě to náhodou pobavilo. Dane DeHaan zahrál výborně a je škoda, že Gore Verbinski dál nic netočí. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nádherně, ale opravdu nádherně natočené béčko! Stejně jako Marty Scorsese v Prokletém ostrově i Verbinski v Léku na život rozvíjí témata a žánry áčkovými hollywoodskými studii dávno opuštěná a zapomenutá, je to taková restauraci amerického chápání filmu z doby klasického Hollywoodu, po formální stránce omračující a strhující...ta kamera! Hudba! Atmosféra! A to pitomé rozuzlení a béčková mělkost...přepálená stopáž...ani to ovšem nemůže cinefilní zážitek zkazit... ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Část natáčení probíhala ve Studiu Babelsberg v Babelsbergu na východním předměstí Postupimi. Studio vzniklo v roce 1912 a je nejstarším filmovým studiem na světě. (noelcoward73)
  • Křestní jméno hlavního hrdiny (Dane DeHaan) se ve filmu nedozvíte. Zato jeho příjmení zazní celkem 49krát. (Frajer42)
  • Práce na vizuálních efektech zabraly 10 měsíců. (TheMergar)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

Reklama

Reklama