Reklama

Reklama

Blíží se Vánoce, a tak většina lidí touží po setkání se svými rodinami. Na cestách je mnoho těch, kteří jedou na svátky domů. Tunelem v norských horách přejíždí kamion přepravující plyn. Stane se nehoda a všichni, kdo se tam v té chvíli nachází, rodiny, turisté, teenageři jedoucí na Vánoce domů, zůstanou uvězněni pod tunami skal v absolutní tmě. Exploze cisterny zaplňuje tunel nebezpečným kouřem. Hasiči hrají o čas a každý v tunelu musí bojovat sám za sebe a poradit si jak umí. Čas neúprosně běží a šance na záchranu jsou čím dál menší. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (69)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak asi aj v Nórsku majú problémy na cestách... Celý príbeh až moc priamočiaro tiahol na bránku. Jeden hasič - jeden hrdina, jeden autobus, jedno auto, jeden tunel a jedna jaskyňa v ňom, jeden problémový vzťah medzi otcom a dcérou, jedna vozíčkárka... Čo ja viem, dosť prvoplánové. Taký umelý konštrukt s cieľom zapáčiť sa divákovi bez hlbšej pridanej hodnoty. Tiež na začiatku napísali, že v tuneloch pri nehodách vďaka hrdinskosti hasičov ešte nikto nezomrel a vo filme zomierali ľudia ako muchy. Tá príroda okolo ale bola fantastická. Chlad a sneh som cítil až v obývačke. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Pár těchhle dlouhých norských tunelů jsem projela a představa, že by se mi tam stalo něco podobného je vážně děsivá. Naštěstí v Norsku nebrázdí silnice takoví neotesanci jako u nás, takže jsem si mohla celkem v poklidu vychutnávat tu proměnu krajiny po výjezdu z tunelu, která byla mnohdy úplně neuvěřitelná... A teď ještě něco málo k obsahu filmu. Tvůrcům se povedlo velmi reálně vypodobnit celou havárii, což samozřejmě chválím. O něco horší už to bylo s příběhy zachráněných osob, v nichž se vyskytlo hned několik nelogických zádrhelů. Naštěstí nešlo o nic tak hrozného, aby mi to nějak zásadně pokazilo divácký zážitek. (65%) ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Zcela určitě vím jedno, rozhodně nepojedu do Norska. Jak bylo uvedeno, film je na základě skutečné události a nikdy bych nečekala, že tunel není monitorovaný, nemá nouzové východy a hasiči jsou celkem v klídku. Vrtulník si poletuje a je tam platnej jak eskymák pod palmou. Hasiči mají kyslíkové masky, leč v autech, co stojí před tunelem a jeden blbec, který to oddře, se vždycky najde. Nory nebrat! Ovšem jako film to bylo slušně zpracované, včetně kamery a sympaťáka, jehož předci kdysi rozhodně žili v Kattegatu. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jestli takhle v Norsku fungují záchranné složky, tak se kurva vůbec nedivím, že Breivik dokázal sám pozabíjet 100 lidí. než se ho ráčil někdo sundat. Jestli tohle viděl někdo z naších záchranných složek, musel umřít smíchy. V tunelu je dým, kouř a není vidět, ale pro uvězněné lidi naběhne jeden týpek asi se čtyřma respirátorama a zbytek jednotky stojí venku a čumí i když mají vybavení aby tam šli všichni a těm lidem pomohli. Zapomeňte na Vlnu, nebo Zemětřesení. Tunnelen je do očí bijící blbost, která má naštěstí dobré herce, krásy Norska a dejme tomu trochu napětí. Ty 3* jsou ode mne až nepochopitelně milosrdné. Zlatý Denní světlo se Stallonem :D. 50%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrný snímek využívá klišé, kdy sledujeme problém rozbité rodiny na pozadí katastrofické události. Steinovi (T. Harr, co vypadá jako nefalšovaný viking) se po úmrtí manželky nedaří najít společnou řeč s dospívající dcerou Elise. Vše se ještě komplikuje tím, že si našel novou přítelkyni Ingrid. Elise se s novou macechou nehodlá smířit. A pak přijde zatěžkávací zkouška v podobě katastrofy v jednom z tunelů. Nejnapínavější mi přišel moment, kdy Stein zjistí, že dcera je v tunelu. V rámci žánru slušně udělané, Norsko mám rád, takže přidávám bod, který ale nakonec musím strhnout za ty větráky. Mně tenhle kalkul tentokrát nebavil. Oddechovka na jedno podívání. Záběry na norskou krajinu neměly chybu. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Ve 22. minutě stojí u naloženého auta tři lidé, ale v následujícím střihu už je cesta prázdná. (Duoscop)
  • Tunel dlouhý 9 km se ve filmu jmenoval „Storfjelltunnelen“. Toto jméno však ve skutečnosti nese pouze jeden tunel, který se nachází v severní části Norska a měří 2,7 km. Norský tunel, který byl ve filmových scénách, se jmenuje „Ospelitunnelen“ a měří 2 549 m. (vojacekr)

Reklama

Reklama