Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malému Conanovi zabijí nepřátelští válečníci rodiče a odvedou ho do otroctví. Když vyroste, najme si ho jistý mocný pán jako zápasníka. Conan se tak naučí bojovým uměním. Nakonec svým věznitelům unikne. Jeho putování za pomstou může začít. Potkává dalšího bojovníka a blonďatou zlodějku. Oba se k němu připojí. Dozvídají se o hadím kultu, v jehož čele stojí Tursa Soudce, který má řadu shodných rysů s vrahy Conanových rodičů. Conanovi se tak naskýtá neopakovatelná příležitost zabít muže, který ho připravil o otce a matku. Kde nestačí síla, musí pomoci magie, a tak se ke společnosti přidá ještě čaroděj a vlastně i vypravěč celého příběhu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (922)

Lima 

všechny recenze uživatele

Řinčení zbraní a cákání krve v monumentálně vypadající, výpravné fantasy. Arnold je sice herecky tuhej jako měsíc staré veka, ale v roli Conana si nedokážu představit nikoho jinýho. Z filmu dýchá báječná atmosféra dávných věků a Robert Howard může v hrobu klidně odpočívat. To co film povyšuje na téměř umělecké dílo je - úžasný, báječný, fantastický, geniální, monumentální (vyberte si sami) - soundtrack Basila Poledourise. Dodnes jsem neslyšel, a asi neuslyším, nic lepšího na poli filmových soundtracků a není to pouze můj názor. Jestli jste ho neslyšeli, nebo nemáte CD, rozhodně si ho sežeňte a sosejte a sosejte. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitné dobrodružné fantasy. Vynikajúci film, ktorý vás už od prvých sekúnd chytí skvelým prologom (v angličtine ho ovládam naspamäť, veľmi sa mi to páči). Celá úvodná scéna výroby meča s bombastickou hudbou nemá chybu a hneď ďalšia premakaná scéna prepadu osady. Neviem, neviem, či sa R.Scott neinšpiroval pri Gladiátorovi (jazda na koňoch lesom a poletujúci sneh). Film, ktorý urobil z Arnolda hviezdu svetového formátu. Film ma fantastickú magickú atmosféru a veľkú zásluhu na to má asi najkvalitnejší soundtrack všetkých čias (Moricone, prepáč), ktorý skvelo poháňa celý film. Pamätám si keď som bol na to v kine, bolo totálne vypredané a lístky som dostal iba do prvej rady. Sedel som ako prikovaný. Úplne som sa do Arnolda zbláznil. Niežeby som jeho iné filmy nevidel skôr. Každý si určite pamätá dobu VHS a podivných kópií (mám to nahraté od kamaráta a ten od ďalšieho kamaráta...), kde ste mali niekedy problém rozoznať hercov. Toto bol ale prvý film s Arnoldom, ktorý som si vychutnal s kvalitným zvukom, obrazom a titulkami. Arnold nikdy nebol kvalitný herec, ale mal fantastické šťastie na kvalitných režisérov (Cameron, Millius, McTiernan, Verhoeven), ktorý vedeli ako ho viesť. Výborná dobrodružná jazda.90%. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Film, který vynesl Arnieho mezi hereckou smetánku. Arnold se na tu roli hodil, byla pro něho jako stvořená, jak říkal v jednom rozhovoru John Milius, kdyby nebylo Arnolda, museli by tu postavu "vytvořit". Jeho svalnatá postava, obličej, gestikulace, rockové háro:)) prostě šité na míru. Film je výborná akční/fantasy řežba, "One Man Show". Arnie seká, půlí, čtvrtí vše co mu přijde do cesty. Atmosféru filmu ještě umocňuje totálně geniální a strhující OST, jeden z nejlepších, který kdy byl k slyšení. Další z filmů, který nesmí chybět v mé TOpce. "Conan, what is best in life?To crush your enemies, see them driven before you and to hear the lamentation of their women!" 9.05.2022 projekce Conana v kině Aero. Pro člověka, který na tomto filmu vyrůstal to byla neskutečná pecka a emoce vidět to na velkém plátně kde ten film násobně vynikl a ta hudba také. Atmosféra v kině neskutečná, husina celé úvodní titulky a přepadení vesnice, zážitek. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších fantasy. Už jenom ten začátek. Všude sníh, ticho. Toto ticho najednou zčeří kopyta koní a jezdci, kteří za doprovodu ďábelské hudby Basila Poledurise srovnají vesnici hlavního hrdiny se zemí. Arnold Schwarzenegger ve své první velké roli zazářil. Ve filmu se mluví málo a on používá pouze svůj drsný pohled a svalnaté ruce. James Earl Jones je ledově chladný, až děsivý. Možná jeho nejlepší role. Je to sice silně otřepaná věta, ale takovéhle filmy se dnes už bohužel netočí. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Solidně natočené, velkolepě vypadající fantasy, disponující famozní výpravou a jednou z nejlepších hudebních kompozic. Basil Poledouris stvořil podmanivou epickou hudbu, která se řadí mezi nejvyšší vrcholy jeho tvorby. Legendární Arnie je jako Conan poměrně snesitelný. Lépe vypadá ve scénách bojových, než dialogových, ale to není žádná novinka. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (91)

  • Meče so širokou čepeľou boli podľa kresieb Rona Cobba ukované na objednávku a mali vyrytý nápis vo vymyslenom jazyku. Dali vyrobiť štyri meče, pričom každý z nich stál 10 000 amerických dolárov. John Milius trval na tom, aby sa neleskli a vyzerali ako použité. (gogo76)
  • Když Conan na konci scény pronásledování padá do nitra atlantské hrobky, nejde o kaskadéra ani o speciální efekt – to skutečně a jednoduše Arnold Schwarzenegger padá po schodech. Když si pak Arnie po natočení pádu logicky stěžoval, že mu teče krev, Milius mu lakonicky odpověděl, že „bolest je jen dočasná, ale film je navěky!“ (pornogrind)
  • Ústredie filmu, väčšina štábu i herci bývali v hoteli v centre Madridu. (gogo76)

Související novinky

Zemřel James Earl Jones

Zemřel James Earl Jones

09.09.2024

Sametový hlas už dozněl. Dnes ráno totiž ve svém domě v požehnaném věku 93 let zemřel slavný herec a dabér James Earl Jones. První kroky jeho kariéry započaly na divadelních prknech, kde svým zvučným… (více)

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

01.10.2020

Po Pánovi prstenů, Zaklínači nebo Kole času dostanou fanoušci žánru fantasy další seriálový nášup. Streamovací služba Netflix oznámil, že chystá nového Barbara Conana. Brakovou fantasy nejvíce… (více)

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

17.09.2018

Bryanu Singerovi (X-Men, Nadaný žák) se podařilo vyhnout většině obvinění týkajících se obtěžování a jako zázrakem tak jeho kariéra prozatím éru #MeToo přežívá. To ale neznamená, že je zcela v přízni… (více)

Reklama

Reklama