Reklama

Reklama

VOD (1)

Když se najde tělo zašité v kravské kůži, vyšetřovatelka z Vratislavi zjistí, že vražd, které napodobují trýznivé popravy zločinců z 18. století, bude víc. (Netflix)

Recenze (116)

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Kva...v této fincherovině po polsku, řízlé skandinávskými temnými kriminálkami je mnohem více gore záběrů než v ledajakém filmu, který si říká horor. Ale o to tak nejde - od začátku do konce to má razantní spád a tak mi ani slabší a polopatický závěr nezkazil dobrou náladu z pěkně prožitého času. Fakt maso! ()

Rewsy 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se opakuju s ostatními recenzenty, ale nějak takto by vypadala Fincherova Sedmička, kdyby ji natočili Poláci. Přiznávám, že opravdu netuším, zda to byl záměr, ale strašně jsem se u toho filmu nasmála. Spoiler: Postavy jsou extrémními archetypy vykreslené k dokonalost: detektivka, drsná holka z farmy, ihned pozná podle kůže druh krávy a zároveň nosí patku tak, že nemůže vidět kam střílí, přes jejího cringe poskoka, patoložku, co už od dveří cynicky komentuje stav mrtvoly, až po naprosto geniální reportérku, která neříká snad nic jiného než "ku*wa". Bomba! Film má příjemný spád, spoustu vtipných momentů, super béčkové efekty stříkající krve, ale i krásné kulisy Wroclawi (hned mám chuť tam jet na výlet). Jediné minus je závěr filmu, který úplně ztratil drive a rozpliznul se. Škoda. ()

Reklama

octopuska 

všechny recenze uživatele

Opět nabušená krvavá záležitost, která sviští po strništi o sto šest. Opět silné Kobiety, které jdou přes mrtvoly a nemají hranice. Klidně se i sprovodí ze světa, aby zajistily rodinu vysokou pojistkou a udělaj to tak fikaně, že to vypadá, jako vražda a pojišťovna to sežere, aji s navijákem. Jedna drsná policistka prahnoucí po pomstě a jedna hodně nasraná Kobieta , co vezme spravedlnost do vlastních ruk, když se jí nedostane spravedlnosti a vyslyšení od premiérskýho pozéra, s kterým neskutečně vyjebe. Patryk se uhnízdil v mé oblíbené desítce a právem i přes to, že  jsem se krvákům vyhýbala, jak More práci. Ty jeho sofistikovaný jatka, které točí, mě neskutečně baví. Slušně mě vytrénoval, takže ty vymazlený řezničiny dávám parádně. Je teda fakt, že Small Worldem mě přes to zaskočil a dost sundal. Tady ukázal, že umí natočit i silnou psychologickou podívanou. Má k ruce super herce a našlapané scénáře a dává divákům slušně zabrat, takže slabší nátury nemusí vydýchat. Mory Vratislavi jsou toho důkazem. Už se nemůžu dočkat dalších jeho krvavých lahůdek. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Na tuhle šlehu jsme narazil na Netflixu a o to větší mazec je, že je z Polska. Polská variace Fincherovi Sedmičky. Herci normální ale příběh výborný a hlavně i zápletka a smrti. Hlavně film je krátký a má furt tempo. Každých pět minut se něco děje a film jede kupředu. Tenhle film mi opravdu sedl. I když jsem v půlce film prohlédl, tak konec přidal překvapení navíc. Výtečný 85% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Polsko a Patryk Vega je dnes už záruka kvality Patryk Vega můj oblíbený Polský režisér servíruje hodně brutální krimi se sériovým vrahem, který předvádí Morový týden v Breslau. tzn, každý den brutálně popraví špínu z města na veřejnosti a je to velké. V zahraničí se Vegův styl moc nelíbí, ale nám zatraceně jo. Film má skvělé tempo, velmi inteligentní detektivku i solidního vraha s dobrým motivem, dojde i na dva slušné zvraty a vyniká Gore! kde každá vražda je hodně nepříjemná ( vidíme přípravu i následky) a při pitvě se Vám okamžitě musí vybavit 3.díl Saw. Highlight je pro mne scéna kdy splašený Kůň běží po městě a tahá za sebou kusy těla. Velmi dobré, ale kdo nemá rád násilí bude trpět. Vega je totiž Polský řezník! Příběh****, Akce****, Humor>Ne, Násilí*****, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Jak je již zvykem ve filmech Patryka Vegy, tak i v tomto snímku můžeme zahlédnout hned několik vozů české značky Škoda. (Skarface)
  • V autentických záběrech ze závodu nejvyšší polské plochodrážní ligy mezi Spartou Wroclaw a Wlokniarzem Czestochowa se mihne i český reprezentant Václav Milík, který v době natáčení filmu hájil barvy domácí Sparty. (klida)

Reklama

Reklama