Reklama

Reklama

VOD (1)

Když se najde tělo zašité v kravské kůži, vyšetřovatelka z Vratislavi zjistí, že vražd, které napodobují trýznivé popravy zločinců z 18. století, bude víc. (Netflix)

Recenze (116)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Patryk Vega asi doma v klude svojho obyvaku videl americky Se7ven a chcel tento film nejak pretransformovat na polske realie. Ono Wroclaw je dost velke mesto, len ono to funguje len tak tak na pol plynu. Dialogy su sice na urovni, Vegova rezia tiez, skoda len toho, ze strasidelna atmosfera sa jaxi nekonala, nemal som sa coho bat : 72 % ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Celkem náhoda, dnes jsem zhlédl Pitbull. Nowe porządki a jako blesk z čistého nebe se objevil s titulky tento Vegův další počin. Opět se jedná o dost drsnou, brutální kriminálku, kde není nouze o Gore scény. Asi nejlepší scéna byla s koňmi. Škoda jen toho nesympatického obsazení. I tak se ale jedná o další kvalitní polský námrd a Vega se stává zaručenou kvalitou. (9. hodnocení, 3. komentář) ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Polská hra na Sedm, která by chtěla být strašně drsná, seriózní, osudová a morálně ambivalentní. Zpočátku se to sice docela daří, ale klíčový zvrat je celkem snadno dopředu čitelný (navíc je jak přes kopírák z jiného Sedmičkou inspirovaného temného krimi thrilleru) a čím víc se film blíží do finále, tím víc se odhaluje, jak moc je celá zápletka kostrbatá, plná náhod a celkově přitažená za vlasy. 50 % ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tiše mluvící policistka s krevní skupinou vytetovanou na zápěstí mi zpočátku přišla jako nezajímavá, spíše leklá ryba. Ale brzy si mě zcela získala. Zločiny z Fincherovy učebnice vyšetřuje „Millsová se Somersetovou“ ve zběsilém tempu. Vraždy jsou nápadité a pointa si zároveň bere na paškál poměry v současném Polsku. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Postavy mají draw, celý snínek je velmi osobitý, patřičně temný, tak proč mě to tak hrozně nebavilo? Možná proto, že všechny hlavní postavy byly děsně nesympatické, možná pro tu severskou strohou brutalitu či proto, že žádná z postav nebyla nějak výrazněji psychologicky propracovaná. Dialogy by se daly označit přinejmenším jako divné. Za mne tak 35% max. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Jak je již zvykem ve filmech Patryka Vegy, tak i v tomto snímku můžeme zahlédnout hned několik vozů české značky Škoda. (Skarface)
  • V autentických záběrech ze závodu nejvyšší polské plochodrážní ligy mezi Spartou Wroclaw a Wlokniarzem Czestochowa se mihne i český reprezentant Václav Milík, který v době natáčení filmu hájil barvy domácí Sparty. (klida)

Reklama

Reklama