Reklama

Reklama

VOD (1)

Když se najde tělo zašité v kravské kůži, vyšetřovatelka z Vratislavi zjistí, že vražd, které napodobují trýznivé popravy zločinců z 18. století, bude víc. (Netflix)

Recenze (116)

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Kva...v této fincherovině po polsku, řízlé skandinávskými temnými kriminálkami je mnohem více gore záběrů než v ledajakém filmu, který si říká horor. Ale o to tak nejde - od začátku do konce to má razantní spád a tak mi ani slabší a polopatický závěr nezkazil dobrou náladu z pěkně prožitého času. Fakt maso! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Úplne tie isté chyby jak vo Vegovom Służby specjalne. Cool postavy, hrajú ich dobrí a typovo presní herci, má to drive, feeling svojich západných vzorov po východoeurópsky, a hromadu drsnej akcie. Ale scenár písal naivný idiot, ktorý očakáva, že divák pre ktorého točí zhltne bez otázok aj ten najstupidnejší nonsens. Nemôžete nikdy natočiť seriózne vážny film, pokiaľ máte zo všetkého najviac napozeranú Kobru 11. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Mít Patryk scénáristické a režisérské IQ třeba takového Pasikowskiego, který mu svým jediným Pitbulem dominantně ošukal a levou zadní pochcal všechny jeho dosavadní Pitbuly, byl by absolutní špička. Takhle to místy vypadá, jako by při psaní i natáčení poměrně poutavých námětů s dobře napsanými pitoreskními figurkami Rzeczi pospolitej pravidelně přebíral kontrolu nějaký vypatlaný bulvární skinhead a pičoidními olmerovinami schválně kurvil celkový dojem z filmu. Ale nevadí. Těch pár slabších momentů, co nápadně připomínají poštěvák Ornely Štikové, jakož i fuckt, že Patryk zjevně nakupoval u Finčra, jsou vyváženy solidně vypointovanou, výborně zahranou a nevídaně makabrózní wroclawskou řezničinou, jaká by neudělala ostudu ani na Festivalu otrlého čuráka. Tahle Šestka rozhodně patří k vrcholům evropské sériově vražedné produkce, přičemž přecitlivělí gejové a močopudně založené hospodyňky by před jízdou měli užít Kinedril. Nebo se na to radši úplně vysrat a držet se nadále korejských romantických komedií. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Taký poľský Se7en. Možno by to chcelo viac rozviesť a pridať na psychologii. Začiatok nahovado! Hned' úvodný nástup šupa; temne hororová a znepokojujúca muzika, blesková zoznamovačka s hlavnými postavami (okamžité sympatie s policajtkou Helenou v podaní Malgorzaty Kozuchowskej) a úvodná brutálna vražda , ktorá vyšla z mozgu psychopata, avšak dokonale premakaného psychopata, ma totálne a mocne chytili za jaja a pustili až pri záverečných titulkoch! Rád by som dal aj päť hviezdičiek, ale zdalo sa mi to príliš krátke na to, aby sa odohrala nejaká väčšia psychologická hra so šokujúcim odhalením. A práve toto mi tam chýbalo. Vega si zachováva svoj osobitý štýl a i teraz častuje diváka dávkou čierneho a drsného humoru, ktorý tentokrát fungoval perfektne. Za mňa 85%! ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Parádní Netflixová záležitost, kterou se nevyplatí ignorovat. Poláci jdou filmařsky čím dál rychleji na vrchol a kam se na ně, my Češi a vlastně asi i Slováci, hrabeme. Od první minuty to jede na plné obrátky, na vraždy se tady opravdu nečeká a než jsem se v podstatě stihla nadechnout, už byl film za půlkou. To je další plus, neskutečně to utíká, baví a hlavně překvapuje svou explicitní brutalitou, na to že se film natáčel tady za humny. Hlavní postavy jsou netradiční ženské charaktery s absolutně nepředvídatelným chováním a hodně zajímavým backgroundem. Celkově je to out of space a i myšlenka je tady hrozně super a svěží. Patryk Vega se toho opravdu nebojí a přesto, že pointa trošičku kazí ten veškerý wow efekt a je vyzrazená možná trošku moc brzy, zpracování a scénář je naprosto divoký náser a smršť brutálních úmrtí a svižné akce, až jsem čuměla, že se něco takového zrodilo zrovna tady kousek za hranicemi. Navíc musím dodat, že se tady stíhá nadhazovat v mezičase i opravdu vtipné momenty, takže občas fakt nevíte, jestli se smát, protože za vteřinu to má zase vážnou tvář, doslova. Tento film na Netflixu určitě nepřehlédněte. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • V autentických záběrech ze závodu nejvyšší polské plochodrážní ligy mezi Spartou Wroclaw a Wlokniarzem Czestochowa se mihne i český reprezentant Václav Milík, který v době natáčení filmu hájil barvy domácí Sparty. (klida)
  • Jak je již zvykem ve filmech Patryka Vegy, tak i v tomto snímku můžeme zahlédnout hned několik vozů české značky Škoda. (Skarface)

Reklama

Reklama