Reklama

Reklama

VOD (1)

Když se najde tělo zašité v kravské kůži, vyšetřovatelka z Vratislavi zjistí, že vražd, které napodobují trýznivé popravy zločinců z 18. století, bude víc. (Netflix)

Recenze (116)

Illy 

všechny recenze uživatele

Doteď jsem žádný film Patryka Vegy (to je doprdele hrozný jméno) neviděl. Bohužel - musím říct - protože Mory Vratislavi je rozhodně hódně dobrej biják.Teda takhle: W każdym razie surowe umiejscowienie obrazu jest czasem trochę śmieszne, podobnie jak polska wersja Lisbeth Salander, albo bezczelne okradanie Finchersów legendarny Se7en, co nie ma żadnego znaczenia, a ja bawiłem się świetnie i polecam włączyć Netflixa i shush shush... Wieczorny romans gwarantowany. Zrób to śmiało 👍 ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

No, tak jak bych začal :o). Asi tím, že sem se tímto zaměřil na polskou kinematografii, to není džouk, ale fakt :o). Páč novejch filmů je teď málo a tak to začínám sjíždět podle států. Když už sem dal slováky, tak sem si řek, že to vemu k dalším sousedům. Tohle je špičková detektivka a to si nedělám srandu. Hodně se to podobá filmu Se7dm, taky sou tady vraždy každej den, taky sou pojmenovaný. Tady je to navíc dost brutální, třeba vidíš vostrou pitvu, nebo mozek, urvaný ruce a podobný poslký vychytávky. Pointa je fakt skvělá a já už sem si rači stáhnul další film od tědlech roztahovačnejch a mnohými lidmi nenáviděnejch sousedů :o) ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Polská hra na Sedm, která by chtěla být strašně drsná, seriózní, osudová a morálně ambivalentní. Zpočátku se to sice docela daří, ale klíčový zvrat je celkem snadno dopředu čitelný (navíc je jak přes kopírák z jiného Sedmičkou inspirovaného temného krimi thrilleru) a čím víc se film blíží do finále, tím víc se odhaluje, jak moc je celá zápletka kostrbatá, plná náhod a celkově přitažená za vlasy. 50 % ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Další velice slušný filmařský počin od našich sousedů, kterých v poslední době přibývá více a více. Dal bych i plný počet bodů, bohužel mě však sraly naprosto stupidní herci, respektive herecké výkony a scénář. ''Toč to, třeba ji kopne''. Škoda, že ji kůň vážně nekopnul a neschytala tak pořádný headshot protože hlavní vyšetřovatelka byla na ránu nejvíce. Její parťák, dělající si selfíčka jak nějaký dement jakbysmet a v poslední řadě i otravná televizní reportérka. Zklamání se trošičku dostavilo i v tom, že vrah je znám od půlky filmu. U kriminálek tohoto typu mám prostě rád na konci nějaký mindfuck při odhalení pachatele. A teď to nejlepší. Kamera je suprová, zápletka/příběh originální a gore sakra slušně od poláků překvapil, hlavně scény v pitevně, u kterých bych nejedl pomalu ani pytlík brambůrek. Všechny oběti dostaly řádně naloženo a kusy těl ve městě jen létaly. Gilotina v akci to nakonec pěkně završila. Kdyby byla možnost tak dám 3,5/5, hold to nejde a přimhouřím tak oči když to jsou ti naši kamarádi. 4/5. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Úplne tie isté chyby jak vo Vegovom Służby specjalne. Cool postavy, hrajú ich dobrí a typovo presní herci, má to drive, feeling svojich západných vzorov po východoeurópsky, a hromadu drsnej akcie. Ale scenár písal naivný idiot, ktorý očakáva, že divák pre ktorého točí zhltne bez otázok aj ten najstupidnejší nonsens. Nemôžete nikdy natočiť seriózne vážny film, pokiaľ máte zo všetkého najviac napozeranú Kobru 11. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Jak je již zvykem ve filmech Patryka Vegy, tak i v tomto snímku můžeme zahlédnout hned několik vozů české značky Škoda. (Skarface)
  • V autentických záběrech ze závodu nejvyšší polské plochodrážní ligy mezi Spartou Wroclaw a Wlokniarzem Czestochowa se mihne i český reprezentant Václav Milík, který v době natáčení filmu hájil barvy domácí Sparty. (klida)

Reklama

Reklama