Reklama

Reklama

VOD (1)

Když se najde tělo zašité v kravské kůži, vyšetřovatelka z Vratislavi zjistí, že vražd, které napodobují trýznivé popravy zločinců z 18. století, bude víc. (Netflix)

Recenze (116)

verbal 

všechny recenze uživatele

Mít Patryk scénáristické a režisérské IQ třeba takového Pasikowskiego, který mu svým jediným Pitbulem dominantně ošukal a levou zadní pochcal všechny jeho dosavadní Pitbuly, byl by absolutní špička. Takhle to místy vypadá, jako by při psaní i natáčení poměrně poutavých námětů s dobře napsanými pitoreskními figurkami Rzeczi pospolitej pravidelně přebíral kontrolu nějaký vypatlaný bulvární skinhead a pičoidními olmerovinami schválně kurvil celkový dojem z filmu. Ale nevadí. Těch pár slabších momentů, co nápadně připomínají poštěvák Ornely Štikové, jakož i fuckt, že Patryk zjevně nakupoval u Finčra, jsou vyváženy solidně vypointovanou, výborně zahranou a nevídaně makabrózní wroclawskou řezničinou, jaká by neudělala ostudu ani na Festivalu otrlého čuráka. Tahle Šestka rozhodně patří k vrcholům evropské sériově vražedné produkce, přičemž přecitlivělí gejové a močopudně založené hospodyňky by před jízdou měli užít Kinedril. Nebo se na to radši úplně vysrat a držet se nadále korejských romantických komedií. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

polská variace na Sedm,která má slušnou atmosféru a nějak extra se s ničím nemaže.Je sice fakt,že divák nesmí hledat mouchy a nějakou exaktní logiku,ale pokud se od toho odprostí,dostane solidní detektivku,která uteče jako voda.Polské prostředí je navíc pro našince přeci jen bližší než třeba to americké či severské,takže i po téhle straně je to celkem osvěžující a minimálně je to důkaz,že podobné kusy by šly stvořit i v našich končinách...70% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Polsko a Patryk Vega je dnes už záruka kvality Patryk Vega můj oblíbený Polský režisér servíruje hodně brutální krimi se sériovým vrahem, který předvádí Morový týden v Breslau. tzn, každý den brutálně popraví špínu z města na veřejnosti a je to velké. V zahraničí se Vegův styl moc nelíbí, ale nám zatraceně jo. Film má skvělé tempo, velmi inteligentní detektivku i solidního vraha s dobrým motivem, dojde i na dva slušné zvraty a vyniká Gore! kde každá vražda je hodně nepříjemná ( vidíme přípravu i následky) a při pitvě se Vám okamžitě musí vybavit 3.díl Saw. Highlight je pro mne scéna kdy splašený Kůň běží po městě a tahá za sebou kusy těla. Velmi dobré, ale kdo nemá rád násilí bude trpět. Vega je totiž Polský řezník! Příběh****, Akce****, Humor>Ne, Násilí*****, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

V roce 1741 když Fridrich II. Veliký dobyl Dolní Slezsko zavedl tzv. "Morový týden" během kterého kat každý den v 6 hodin večer na očích lidem umučil jednoho provinilce jenž se dopustil jednoho z těchto prohřešků: ZVRHLOST,KRÁDEŽ,ÚPLATKÁŘSTVÍ,POMLUVY, ÚTLAK a NEČESTNOST. Film Mory Vratislavi pojednává o vyšetřování vražd inspirujících se touto historickou událostí. Další Vegova pecka. Hodně silný 4 hvězdy.....PS: Definitivně jsem propadl VEGAmánii. Kéž by i češi měli takovýho Vegu. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

SPOILER ! Thriller po vzoru Fincherovy Sedmičky. Tajemný vrah čistí město od moru podle středověkého vzoru. Když Fridrich II. Veliký dobyl v roce 1741 Dolní Slezsko, chtěl z Wroclawi udělat evropskou kulturní metropoli. Ale věděl, že to nepůjde, dokud město neočistí od nejhoršího moru. Zvrhlosti, krádeže, pomluv, úplatkářství, útlaku a nečestnosti. A tak zavedl morový týden, během kterého místní kat každý den v šest hodin na očích lidem umučil jednoho provinilce. A tak v pondělí umírali zvrhlíci, v úterý zloději, a tak dále. Podle této legendy vraždí i člověk v dnešní Wroclawi. A jeho oběti jsou umučeny nejvynalézavějšími způsoby. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • V autentických záběrech ze závodu nejvyšší polské plochodrážní ligy mezi Spartou Wroclaw a Wlokniarzem Czestochowa se mihne i český reprezentant Václav Milík, který v době natáčení filmu hájil barvy domácí Sparty. (klida)
  • Jak je již zvykem ve filmech Patryka Vegy, tak i v tomto snímku můžeme zahlédnout hned několik vozů české značky Škoda. (Skarface)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno