Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milan má tři děti a jezdí pracovat do Německa, aby rodinu uživil. Když se na Vánoce vrátí domů, zjistí, že jeho nejstarší syn Adam je členem polovojenské mládežnické skupiny a navíc je zapletený do šikanování a smrti spolužáka. Otec se rozhoduje, jak by se měl zachovat. Společně s manželkou Zuzkou při tom zjišťují skutečnou pravdu o synovi, o své rodině, o sobě samých, a také o společnosti, ve které žijí… (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (156)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Sociálně citlivé téma zobrazené slovenskou režií bylo zpracované vcelku zručné, avšak vyznění bylo až naivně povrchní a v podstatě to ve vás nezanechá moc dojmů. Na to, že to mělo ve Varech docela slušný hajp, čekala jsem, že se asi trochu víc zatlačí na pilu, nebo to nabídne něco, co diváky víc rozburcuje. Tohle bylo jen takové otírání se o nevyřčené. Přála bych si něco na polský způsob, abych na ten film hned druhý den nezapomněla. Ale snaha pěkná. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Ponuré, zasněžené, klerofašistické, slovenské, bezvýchodné, kafkovské. Vcelku dobré slovenské drama. Hodně syrové. Sněhobílé závěje sněhu nedokázaly zakrýt bezvýchodnou šikanu a vliv církve. Film na mě nepůsobil vůbec dobře, což bylo samozřejmě autorovým účelem. Herecky u Milana Ondríka za jedna. .. dnes jsem stručná. Možná až příliš. Tečka. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Na MFF Karlovy Vary obdrzel Milan Ondrik cenu za hlavni roli a cenu dostal i reziser Marek Skop. Tema je skoro thriller. Otec dre v praci v Nemecku, ale zjistuje, ze o svych nejblizsich nic nevi a nespravi to modni znacky. Zkoumaji se motivy sikany, neduvera k odlisnosti na malem meste, dedictvi slovenske kleofasisticke historie, alibismus kolektivu. Ondricku hrdina opakuje vycpele politicka fraze, nebo vtipy, kterym se nikdo nesmeje. Na nasili si hraji uz i jeho male deti. Vse speje k emocne vypjatemu finale. ()

Carthorias 

všechny recenze uživatele

Letní Filmová Škola 2019, film 26: Sympaťák Milan toho má na krku dost. Rodinu s třemi dětmi, sbírku střelných zbraní a za souseda tatínka, který je kandidátem na cenu Otec Roku Slovenského Štátu 1944. Aby to všechno zvládl, jezdí pracovat na stavby do Deutschlandu. Ale nejen penězmi živ je člověk, jak brzy zjistí, když se do jeho života začne montovat místní semináckovská ale poloplešatá skinheadská skupina, v čele se samolibým knězem podobného vzhledu žijícím u maminky. Ale co naplat, když v té skupině jsou úplně všichni. Hlavním tématem je pak vzepření individuality proti skupinovému fanatismu, a následky tohoto činu v sektou prorostlých komunitách. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

„Kdo s dobrým svědomím chodí, ani hrom mu neuškodí!” +++ Lépe bych poselství snímku Budiž světlo asi nedokázala vystihnout, jen mám trochu obavy, jestli tahle mantra ještě v současné divné době platí. Na podobné úvahy dává vnímavnějším divákům odpověď možná právě tento po všech stránkách skvěle zvládnutý film. Chtěla bych podotknout, že Marko Škop jako scénárista a režisér v jedné osobě mě začíná čím dál víc zajímat, už jeho celovečerní hraný debut Eva Nová byl totiž velmi vydařený. (90%) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Když se v největším kině Hvězda v Uherském Hradišti promítal tento film, provozovatel kina si musel vyžádat souhlas místních hasičů, že může porušit kapacitu kina a na schodech seděla další stovka diváků. (ČSFD)
  • Režisér Škop vybíral představitele Adama (František Beleš) déle než půl roku. (klukluka)
  • Ondrík nosí počas filmu štrikované papuče, ktoré majú tvar nemeckého tanku Tiger I. (Johnny.ARN)

Související novinky

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

28.05.2019

54. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary začíná přesně za měsíc a nyní byla čerstvě odhalena dvanáctka filmů, které se budou ucházet o hlavní festivalovou cenu, Křišťálový globus.… (více)

Reklama

Reklama