Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milan má tři děti a jezdí pracovat do Německa, aby rodinu uživil. Když se na Vánoce vrátí domů, zjistí, že jeho nejstarší syn Adam je členem polovojenské mládežnické skupiny a navíc je zapletený do šikanování a smrti spolužáka. Otec se rozhoduje, jak by se měl zachovat. Společně s manželkou Zuzkou při tom zjišťují skutečnou pravdu o synovi, o své rodině, o sobě samých, a také o společnosti, ve které žijí… (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (158)

Carthorias 

všechny recenze uživatele

Letní Filmová Škola 2019, film 26: Sympaťák Milan toho má na krku dost. Rodinu s třemi dětmi, sbírku střelných zbraní a za souseda tatínka, který je kandidátem na cenu Otec Roku Slovenského Štátu 1944. Aby to všechno zvládl, jezdí pracovat na stavby do Deutschlandu. Ale nejen penězmi živ je člověk, jak brzy zjistí, když se do jeho života začne montovat místní semináckovská ale poloplešatá skinheadská skupina, v čele se samolibým knězem podobného vzhledu žijícím u maminky. Ale co naplat, když v té skupině jsou úplně všichni. Hlavním tématem je pak vzepření individuality proti skupinovému fanatismu, a následky tohoto činu v sektou prorostlých komunitách. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý slovenský film. Otec se vrací na Vánoce z Německa, kde pracuje. Postupně zjišťuje, že doma není něco v pořádku. Jeho syn je totiž členem polovojenské mládežnické organizace a chová se jinak. Vše se mění ve chvíli, kdy jeden ze členů spáchá sebevraždu. Ve vesnici se to začne řešit a otec začne mít pochyby. Začíná pátrání po tom, co je vlastně tato skupina zač a jak funguje. Nakonec se vše komplikuje a místní se začínají proti rodině obracet. Je to natočené dost věrohodně a vůbec bych se nedivil, kdyby se něco takového na Slovensku skutečně dělo... "Si ako tvoj otec!" ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Nejlepší slovenský film, který jsem za velmi dlouhou dobu viděl. A to počítám i Únos. Tlumočníka nepovažuji tak úplně za čistě slovenskou záležitost. O téhle problematice už nějakou dobu slyším, ale jestli je to tak problematický, jak bylo zobrazeno tady, tak zakořeněné ve společnosti, tak je to opravdu problém. Na Slovensku jsou k tomu opravdu předpoklady, co se setkávám s některými lidmi, tak to podhoubí je tam jasně čitelné, jak u mladých, tak u starých. A vždycky jenom stačí krok. Navíc jsem rád, že to není ukázáno jako chyba jedince, ale je znát, jak se výchova přednáší přes generace, že jsou vlastně chyby už dříve, ačkoliv některé věci vypadají jako neškodné záliby tak od nich jenom krok k problémům. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Milan Ondrík je naozaj dobrý herec, ale mal by zájsť k logopédovi, pretože doteraz sa nenaučil artikulovať a odsýpa slová, ako by to chcel mať čo najskôr za sebou. Alebo nech ho nechajú hovoriť v tej nemčine, tam mu to šlo pomalšie. Príbeh je za mňa dobre zasadený do dedinského, komorného prostredia, kde má ešte stále najväčšie slovo farár. A to ani dnes nie je ďaleko od reality, takže v tomto ohľade je názov filmu mimoriadne trefný. Dejovo ma to zaujalo, len ten koniec mohol byť viac prepracovaný a vyhrotený, pretože týmto záverom vlastne ostal len pri odkaze, pri tom, aby sa divák zamyslel. Lenže dala sa z toho vytĺcť aj poriadna dráma či thriller. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Sociálně citlivé téma zobrazené slovenskou režií bylo zpracované vcelku zručné, avšak vyznění bylo až naivně povrchní a v podstatě to ve vás nezanechá moc dojmů. Na to, že to mělo ve Varech docela slušný hajp, čekala jsem, že se asi trochu víc zatlačí na pilu, nebo to nabídne něco, co diváky víc rozburcuje. Tohle bylo jen takové otírání se o nevyřčené. Přála bych si něco na polský způsob, abych na ten film hned druhý den nezapomněla. Ale snaha pěkná. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • „Je to příběh obyčejného člověka, jednoho z miliónu, kterému se navzdory jeho dobrým úmyslům udělat pro svou rodinu to nejlepší, všechno pokazí,“ řekl režisér Marko Škop. (SONY_)
  • Úvodní scény se točily před německým zámkem Hohenschwangau a jedna z finálních scén filmu v prostorách Slovenské televize v Mlýnské dolině. Technický sklad v budově Slovenské televize si režisér filmu zvolil jako vhodný prostor pro policejní úřadovnu. (SONY_)
  • Film se natáčel na Oravě v místě se statisticky nejvyšším úhrnem sněhových srážek. Suchá zima způsobila, že se prvních 14 natáčecích dnů natáčely pouze interiéry. (klukluka)

Související novinky

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

28.05.2019

54. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary začíná přesně za měsíc a nyní byla čerstvě odhalena dvanáctka filmů, které se budou ucházet o hlavní festivalovou cenu, Křišťálový globus.… (více)

Reklama

Reklama