Reklama

Reklama

Naše planeta

(seriál)
  • Velká Británie Our Planet
Trailer 3

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Tento velkolepý, ambiciózní dokument přibližuje přirozenou krásu naší planety a odhaluje, jak změna klimatu ovlivňuje všechny její živé tvory. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (77)

jerry12 

všechny recenze uživatele

100%. Něco neuvěřitelného celkem ve třech směrech - a) Fascinující fakta o přírodě a divočině doplněná o nenucené prvky jejího současného stavu a snahy o nápravu; b) Naprosto unikátní 4K záběry, na které bych mohl koukat pořád a pořád dokola a nepřestaly by mě uchvacovat svou donebevolající blízkostí, barevností, autentičností a sofistikovaností; c) David Attenborough jako jediná absolutní jistota audiovizuální tvorby a informační hodnoty. Hokej má Gretzkyho, fyzika Einsteina a příroda Attenborougha. Jeden z nejzajímavějších životů lidských dějin, a to rovnou ve třech úrovních - jako přírodovědec, jako videomaker, ale také - a to především - jako filozof. Neskutečná práce, kterou začneme naplno doceňovat na dvě fáze - v první vlně, až Sir skoná a uvědomíme si, co jsme v něm měli, a ve druhé vlně, až dopady lidského počínání, tak, jak tento vizionář předpověděl, začneme pociťovat sami na sobě. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úchvatný dokument, vizuálne dovedený až k dokonalosti. Ale obrazová krása nie je zďaleka jediné pozitívum. Je ním aj mimoriadne vysoká informačná hodnota. Človek sa tu podozvedá množstvo zaujímavých informácií zo sveta divej prírody, o ktorých nemal ani poňatia. Ide hlavne o to, ako sú jednotlivé druhy od seba bytostne závislé a v neposlednom rade o to, ako človek túto krehkú rovnováhu narušuje. Okrem významného a alarmujúceho posolstva, ktoré dokument nesie, zároveň kdekoľvek to ide, dokument ponúka jasné riešenia a vyslovuje nádej do budúcnosti. To alarmujúce posolstvo je, že si človek píli pod sebou konár a ak s tým neprestane, už v blízkej budúcnosti na to tragicky doplatí. No a tá nádej do budúcnosti je fakt, že príroda má neskutočnú obnovovaciu schopnosť a akonáhle ju začne človek chrániť čo len v obmedzenom priestore, druhy na pokraji vyhynutia začnú znovu prekvitať. No a príslovečnou čerešničkou na torte je sprievodný hlas legendárneho Davida Attenborougha. ()

Reklama

Dandy95 

všechny recenze uživatele

Asi to nejkrasnejsi, co jsem kdy v zivote videl. Neuveritelna dokumentarni serie, ktera je nejenom nadherna, emocionalni, ale hlavne inspirujici. Uzasny rezisersky cit pro vypraveni krasne vtahne divaka do serialu a hned po druhe epizode jsem skoncil v slzach. Neuveritelne inspirativni a celkove uzasny projekt. Our Planet a WWF prinasi inspiraci pro nas a zaroven nadeji pro nadchazejici generace. Naprosto dokonale! Dekuji <3 ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Hodnotit přírodopisné dokumenty je strašně těžké, protože záběry, které nabízí jsou nepopiratelně krásné. Navíc David Attenborough je bez pochyb legendou a jeho hlas se dobře poslouchá. Na druhou stranu je ještě těžší překonávat to, co už jedno bylo ukázáno a tak je třeba přidat nějakou další hodnotu. Our Planet se tváří, že se zaměří hlavně na klimatické změny a chce diváka donutit o tom, proč se to děje, přemýšlet. To však podle mě šlo udělat i jinak než přidáním odkazu na webovou stránku v závěru epizody. Čekal jsem víc fakt a něco, čím se dokument odliší od svých předchůdců. Takhle je pro mě jen dalším z řady těch skvěle nasnímaných kousků. Paradoxně nejzajímavější je pak bonusová epizoda, která ukazuje, kde se co a jak točilo. Ta opravdu stála za to. 2. řada Přijde mi, že druhá série má úplně jiný formát než byl u první řady a nijak nenavazoval. Vlastně by se to ani nemuselo nazývat druhou sérií, ale mohlo by to stát samostatně s názvem Our Planet: On the Move. Ve 4 epizodách se koukneme na migrační zvyky zvířat a to v průběhu celého roku a samozřejmě si ukážeme, jaké nástrahy na ně čekají a to nejen ty přírodní, ale i ty, které vytvořil člověk. Opět jsou tam skvělé záběry, takže takovéhle dokumenty vážně nejde hodnotit špatně a stojí za sledování. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Třetí neoficiální díl Zázračné planety, který vlastně je dělaný stejným stylem a se stejnými lidmi. Jenom hold v moderním pojetí na Netflixu. Což je bohužel i docela smutná věc. Protože docela už je zde vidět určitá šablona, která se obkresluje neustále dokola a člověk už je z toho trochu mimo. A je to velká škoda, protože sledovat občas skoro jedno a to stejné dokola je v celku už otravné. I tak se zde opět našli části, které dokázali předat něco nového a zajímavého. Trochu se bojím, že se z tohoto stane určitá móda dělat to stejné, ale nezbývá než doufat, že filmaři se zaměří na tunu dalších věcí, které naše Země nabízí. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (2)

  • Dokument se natáčel 4 roky, v absolutních číslech to mj. znamená 3 375 natáčecích dnů v 60 zemích světa, 400 tisíc hodin monitorování fotopastí, 6 600 vzletů pomoci dronu, 911 dní na moři, 2 000 hodin potápění, 600 členů štábu, přes 200 natáčecích expedic. (Phantasma)

Reklama

Reklama