Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Andy dostane k narozeninám úžasnou hračku, která překračuje všechny představy a fantazie. Nejnovější výkřik technologií, funkcemi a možnostmi nabušená panenka, která umí cokoliv. Už to není jenom hračka, je to ten nejlepší kamarád. Je roztomilá jako obrázek a dětem přináší jenom nadšení a štěstí. Andymu a jeho mamince ale přinese jeho nová panenka ještě něco navíc... hrůzu, děs a strach o život. Nikdo totiž netuší, že tahle panenka je zlá jako všechna pekla světa, že dokáže zabíjet, že vraždí moc ráda a navíc s vynalézavostí těch největších psychopatů. Andy i jeho máma Chuckyho opravdovou podstatu brzy poznají, pomoci se ale nedočkají. Takovéhle pravdě totiž nikdo nevěří. A pokud uvěří, tak nepřežije, aby ji mohl potvrdit. Jako třeba soused, jehož záhadně přejela vlastní sekačka na trávu... Dobrou noc, Andy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (231)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Před rokem jsem viděl Chuckyho kult, ze kterého jsem byl dost vystříkanej a vlastně hned poté, přišlo oznámení, že bude reboot celé série a já se dost těšil. Bohužel, se mi ale tahle novinka moc nelíbí. Nikdy jsem nějak Chuckyho moc nemusel, ale právě 7. díl byl masakr jak blázen s parádní atmosférou z blázince. Tohle je takové nemastné, neslané, až moc moderní mi to přišlo, Chucky nevypadá vůbec strašidelně, vražd je tu dost málo a ten závěr stál za vyliž prdel. Štěstí, že to bylo alespoň sem tam vtipný a zasmál jsem se a potěší i sexy Aubrey. Hodně slabé 3 hvězdičky. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hororová série o vraždící panence Chucky čítala již 7 dílů, když se tvůrci rozhodli o úplný restart. Děj se převedl do současnosti, takže Chucky umí ovládat veškerou elektroniku. Sympatický pokus, nicméně jsem postrádal více hororové atmosféry. Těch dětských postav bylo na můj vkus zkrátka až moc. Za mikrofonem se vyřádil Mark Hamill a určitě obstál. 50% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Remake známého hororu jsem si pustil hlavně z toho důvodu, že jsem nikdy neviděl žádný díl a chtěl jsem se seznámit s tématem...a možná i kvůli Marku Hamillovi (který je ale hlasově poznat až v závěrečném aktu když se rozdivočí). No a po zhlédnutí jen musím konstatovat, že to byla totální ztráta času a k tomuto účelu by plně postačila hromada videí na youtube. 90 minut a stejně silná nuda. Hororů je teď jak hub po dešti, takže vás nabádám k opatrnosti. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Řemeslně zdařilý příběh ze světa vraždících panenek postrádá, jak tomu je bohužel u řady současných hororů zvykem, napětí a strašidelnou atmosféru. Ty se dostaví až v samotném závěru, což je škoda. Chybí rovněž mystično, které je spojeno s prvním dílem, a tak většina děsu je nahrazena levnými lekačkami. Rovněž samotný Han Solo, tedy Chucky, neoplývá vtipnými hláškami a sarkasmem, jak tomu je v předchozích filmech, a navíc nepůsobí vůbec strašidelně. Ať se snaží udělat sebehrůznější grimasu, vyjde mu nakonec jen komický škleb. Vše tak zachraňují rudé ďábelské oči. Zamrzí i průměrné gore. Ano, dojde na skalpování, jenže očekávaný masakr kotoučovou pilou v přímém přenosu je okleštěn na minimum, a tak ho do kapsy strčí i ukázky z Texaského masakru motorovou pilou 2, kterýžto omladina sleduje a jenž Chuckyho inspiruje. Protože jsem ale čekal větší ptákovinu, dám hezké 3*. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je sice trochu smutné, že studio nehledě na to, že Mancini dál pokračuje se svou sérií, využilo právní kličku k tomu, aby mu jeho životní dílo zremakovalo - ale takový už je v Hollywoodu život. Nová dětská hra dělá pár věcí dobře a pár špatně. Největší chyba je, když si pomáhá CGI efekty i ve chvílích, které by šly vyřešit animatronikou - protože právě ta je trademarkem série a CGI se jeví jako laciná náhrada. Skvělé je ale, že se daří navodit pocit vztahu mezi opuštěným dítětem a hračkou, který má v sobě něco smutně silného (a že je dětský herec, mimochodem velmi dobrý, na hračku tohoto typu - ještě navíc tak anachronickou - příliš starý, ten dojem paradoxně zesiluje) a když se Chucky vymkne kontrole, jsou v tom mnohem komplexnější emoce. Použitím celé party dětí to má určitý Stranger Things vibe, což by mě jindy iritovalo, ale nemůžu asi moc mainstreamovénu hororu vytýkat, že sleduje trendy. Zvlášť, když to klape. K téhle verzi se dokonce hodí i jinými tolik vytýkané opuštění příběhu vzniku Chuckyho, i když místo nějaké korejské programátorské kletby bych asi ocenil subtilnější přístup, kdy by se hračka prostě odpozorováním našeho světa a chování naučila násilí i bez nahackování (film tak beztak víceméně funguje). Když se to ale vezme kolem a kolem, jsem poměrně spokojený - hodně spokojený. Jde o remake, který zkoumá jiné možnosti námětu, než kterýkoliv z předchozích dílů, což není samozřejmost. Jo a je v tom Aubrey Plaza! Kdyby se neuspěchalo finále, bylo by to perfektní. 85 % ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Duchovný otec série Don Mancini vznik filmu verejne kritizoval a bojoval za to, aby nikdy nevznikol. Po internete detinsky rozpútal vlnu nenávisti a denne vyzýval ľudí, aby film bojkotovali. Milióny fanúšikov po celom svete ho slepo poslúchli a snímka tak zbytočne prišla o väčšie zárobky v kinách. Aj napriek nadpriemerným hodnoteniam v recenziách a 45 miliónovým tržbám však film pokračovanie nedostane. Štúdio sa bojí, že sa bude celá situácia s Mancinim opakovať a sequel bude prepadák. Režisér Lars Klevberg sa po premiére vyjadril, že má kopec nápadov na ďalší film, no štúdio to zmietlo zo stola. (tXtX)
  • Film mal rozpočet iba 10 miliónov dolárov. V kinách po celom svete zarobil počas otváracieho víkendu až 45 miliónov dolárov. (tXtX)
  • Italský název tohoto filmu je La bambola assassina, což je v překladu „Zabijácká panenka“. (Lajty)

Reklama

Reklama