Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Andy dostane k narozeninám úžasnou hračku, která překračuje všechny představy a fantazie. Nejnovější výkřik technologií, funkcemi a možnostmi nabušená panenka, která umí cokoliv. Už to není jenom hračka, je to ten nejlepší kamarád. Je roztomilá jako obrázek a dětem přináší jenom nadšení a štěstí. Andymu a jeho mamince ale přinese jeho nová panenka ještě něco navíc... hrůzu, děs a strach o život. Nikdo totiž netuší, že tahle panenka je zlá jako všechna pekla světa, že dokáže zabíjet, že vraždí moc ráda a navíc s vynalézavostí těch největších psychopatů. Andy i jeho máma Chuckyho opravdovou podstatu brzy poznají, pomoci se ale nedočkají. Takovéhle pravdě totiž nikdo nevěří. A pokud uvěří, tak nepřežije, aby ji mohl potvrdit. Jako třeba soused, jehož záhadně přejela vlastní sekačka na trávu... Dobrou noc, Andy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (231)

Disk 

všechny recenze uživatele

Původní Dětská hra z konce 80. let patří k žánrovým klasikám, která si vysloužila několik pokračování, byť ve skutečnosti uznávám pouze původní trilogii. Přijít s nápadem Dětskou hru restartovat, připadně natočit remake se na první pohled jeví jako bláznivé. Nicméně tato Dětská hra je všechno, jenom ne prvoplánový remake. Snímek se hodně inspiruje osmdesátkovými dětskými horory z produkce Stevena Spielberga, Chrise Columbuse a Richarda Donnera. Dost je tu znát vliv Spielbergova E. T. Mimozemšťana, jelikož Andy v podání Gabriela Batemana je tu dost podobný Henrymu Thomasovi - včetně nošení mikiny s červenou kapucí. Ostatně ani panenka Chucky není tou známou panenkou s duší masového vraha z původní série, ale záměrně špatně nastavená umělá inteligence, což v dnešní době chytrých telefonů dává mnohem větší smysl. Chuckyho tak místo Brada Dourifa znamenitě namluvil Mark Hamill. Není tedy náhodné, že Andy zkouší panenku napoprvé pojmenovat zrovna po Hanu Solovi. Motiv kluka, který se cítí opuštěně, je taktéž spielbergovský. Co se týče samotných vražd a atmosféry, Chucky tu nehláškuje, ale má zde jasně pochopitelný motiv, byť to samozřejmě není úplně nejlepší způsob, jak si získat přátelství malého kluka. Místo klasického remaku tu máme částečně jinou a vlastně i v některých momentech dokonce lepší Dětskou hru, která se sice bere vážněji, ale o to více je mi bližší, protože pocit samoty znám velmi dobře. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Řemeslně zdařilý příběh ze světa vraždících panenek postrádá, jak tomu je bohužel u řady současných hororů zvykem, napětí a strašidelnou atmosféru. Ty se dostaví až v samotném závěru, což je škoda. Chybí rovněž mystično, které je spojeno s prvním dílem, a tak většina děsu je nahrazena levnými lekačkami. Rovněž samotný Han Solo, tedy Chucky, neoplývá vtipnými hláškami a sarkasmem, jak tomu je v předchozích filmech, a navíc nepůsobí vůbec strašidelně. Ať se snaží udělat sebehrůznější grimasu, vyjde mu nakonec jen komický škleb. Vše tak zachraňují rudé ďábelské oči. Zamrzí i průměrné gore. Ano, dojde na skalpování, jenže očekávaný masakr kotoučovou pilou v přímém přenosu je okleštěn na minimum, a tak ho do kapsy strčí i ukázky z Texaského masakru motorovou pilou 2, kterýžto omladina sleduje a jenž Chuckyho inspiruje. Protože jsem ale čekal větší ptákovinu, dám hezké 3*. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Solidní upgrade. Od duše sadistického vraha k bláznivé AI, která poněkud nectí tři zákony robotiky. Je to sice spíš jako epizoda Black Mirror, než vyloženě horor, ale vůbec mi to nevadilo. Je to hravé a zábavně morbidní, místy i docela napínavé. Na filmu se podepsala i výrazná hudební stránka a jako vždy perfektní Mark Hamill, který propůjčil hlas samotnému hlavnímu hrdinovi. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 5/10 Děj 7/10 Atmosféra 8/10 Efekty 7/10/// PLUS: Chuckyho hlas (Mark Hamill), zvláště v druhé půli morbidní, zvrhlé, napínavé a rovněž moderní provedení je v pohodě, není rušivé, ani hloupé, vlastně skýtá spoustu možných nápadů MÍNUS: v zásadě ale jednoduché a celkově nevyužitý potenciál/// Shrnutí: Rád bych se přiklonil ke čtyřem hvězdičkám, ale chtě nechtě musím srovnávat nejen s původními díly, ale i se současnými horory. V rámci původních filmů se Chucky dočkal moderní inovace, která dává smysl a je tu hodně scén, které mají vysokou úroveň, přesto ale nejsem odvázaný a aktuální Dětská hra se stává pouze jednohubkou, které sluší DVD a obývák./// Celkem 68%/// ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1988 bol natočený horror "Detská hra" (Child's Play). Bol o vraždiacej bábke, do ktorej sa prostredníctvom magického rituálu prevtelila duša brutálneho vraha Charlesa Lee Raya. Film si našiel svoju divácku skupinu fanúšikov a tak bolo následne vyprodukovaných niekoľko ďalších pokračovaní. Potom prišla odmlka a až v roku 2019 natočil nórsky režisér Lars Klevberg nový zmodernizovaný remake. V tom už nie je žiadne prevteľovanie, žiadna čierna mágia, žiadny vrah Charles Lee Ray. Namiesto toho je tu porucha systému a preprogramovanie bezpečnostných protokolov robotickej panenky, ktoré z nej urobia zakomlexovanú vraždiacu hračku. Nie, toto ja neberiem. Znegovali kult a charizmu tejto horrorovej postavy. Nehovoriac o tom, že pôvodný démonický Chucky by tohto spuchnutého robotického pajáca roztrhal na kusy. ** ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Film odkazuje na originálnu sériu Dona Manciniho. Ten pred rokmi povedal, že k vytvoreniu Chuckyho ho inšpirovala skutočná detská hračka s názvom My Buddy, ktorá sa v spojených štátoch kedysi predávala. Režisér remaku Lars Klevberg preto úmyselne nazval nového Chuckyho "Buddy", čím vzdal hold nie len Mancinimu, ktorý paradoxne jeho verziu filmu úmyselne bojkotoval, ale aj celej sérii Detská hra. (tXtX)
  • Duchovný otec série Don Mancini vznik filmu verejne kritizoval a bojoval za to, aby nikdy nevznikol. Po internete detinsky rozpútal vlnu nenávisti a denne vyzýval ľudí, aby film bojkotovali. Milióny fanúšikov po celom svete ho slepo poslúchli a snímka tak zbytočne prišla o väčšie zárobky v kinách. Aj napriek nadpriemerným hodnoteniam v recenziách a 45 miliónovým tržbám však film pokračovanie nedostane. Štúdio sa bojí, že sa bude celá situácia s Mancinim opakovať a sequel bude prepadák. Režisér Lars Klevberg sa po premiére vyjadril, že má kopec nápadov na ďalší film, no štúdio to zmietlo zo stola. (tXtX)
  • Titulnú skladbu k filmu "The Buddi Song" zložil skladateľ soundtracku Bear McCreary a naspieval ju sám Mark Hamill, ktorý Chuckyho nadaboval. (tXtX)

Reklama

Reklama