Reklama

Reklama

VOD (1)

Bratr a sestra nabourají Santovy sáně a pak musí celou noc zachraňovat Vánoce. Ještě že si Santa vždycky umí poradit. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (206)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Russell je jako Santa okouzlující,všechno to okolo Santovské legendy a logistiky je slušně vymyšlené a celé je to takové správně vánočně přeťáplé a místy vlastně i docela vtipné.Na druhou stranu to má ale taky dost much a mě osobně nejvíc vadila skoro až agresivní tupost skoro všech s kým se Santa a jeho doprovod potkal.Stejně jako mi zrovna k srdci nepřirostli ani dva hlavní dětští hrdinové.Nová vánoční klasika to tak pro mě nebude a pokud se tomu opravdu něco povedlo,tak to bylo vyvolání potřeby pustit si po letech Santu s Timem Alllenem...60% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tie hysterické deti mi sem tam vadili. Pardon, že deti. Toho chlapca nemohli dať mladšieho? Pomaly budú do filmov o Santovi dávať dredatých tridsiatnikov z antify, aj tak sú väčšinou nezamestnaní, tak nech si privyrobia. Ale inak Russelovi rola výborne sadla a v súvislosti s ním bolo veľa vtipných situácií. Ale na moje počudovanie nedostal toho priestoru toľko, zbytočne to pokazili škriatkami a inými rozprávkovými bytosťami. Možno som príliš chcel, aby to bol Santa pre dospelých, ale ono to bolo orientované skôr na deti. ()

Reklama

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Je to hodně pro děcka, hodně takové rodinné, místy už příliš sladké a dojemné, ale to asi u takového vánočního filmu musí být, takže docela dobry. Santa je takový akční, žádný obtloustlý nemotorný děda. Docela mi tam vadila ta holčička co pořád musela běhat s kamerou, aby měla o Santovi důkaz. Mimochodem dárky ale Santa rozděloval pouze po USA. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

V zásadě jde o americkou variaci na vánoční speciály Doctora Who. Je to hravé, má to solidní dravé tempo a na správných místech je to akurátně vánočně jímavé oním specifickým způsobem, který funguje pouze o Vánocích. Ostatně jindy si to ani nemá smysl pouštět. Snad jen je to ke své vlastní škodě neopodstatněně dlouhé a nejlepší scénu (v restauraci) si to vyplýtvá záhy, ovšem Kurt si "macho" Santu natolik užívá, že těch pár (desítek) minut nad rozumnější stopáž zase až tolik nevadí. Tedy až na pasáže s otravně infantilními "mimoňovskými" elfíky, kteří do zvoleného stylu padnou asi tak stejně hladce jako nožka Haliny Pawlowské do Popelčina střevíčku. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ten film jde hrozně napůl cesty. Má řadu originálních nápadů a skvělého Santu v energickém podání Kurta Russella, ale vesměs nezajímavou režii a rozbředlé tempo, takže kdykoli příběh na delší dobu odbočí od bodrého fousáče, začíná nudit. Jako nová vánoční výplň to šlape bez problémů, ale zaděláno bylo na mnohem zábavnější jízdu, která tak často neřadí ze sympatické akční rychlosti na obyčejný rodinný neutrál. 60% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Prvé meno na Santovom zozname mesta San Francisco je Ryder Robinson. Rovnako sa volá aj skutočný syn Kurta Russella a Goldie Hawn, ktorí si tu zahrali Santa Clausa a Pani Clausovú. (Astonko)
  • Natáčelo se v Pinewood Toronto Studios v Torontu (Ontario, Kanada). (Rominator)

Reklama

Reklama