Reklama

Reklama

VOD (1)

Bratr a sestra nabourají Santovy sáně a pak musí celou noc zachraňovat Vánoce. Ještě že si Santa vždycky umí poradit. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (206)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Christmas Chronicles přišlo zčistajasna a ještě více mě překvapilo, jak je to povedený feel good film na libovolný zimní večer. Samozřejmě člověk nesmí mít přilišná očekávání, tohle je prostě takový ten film na vypnutí myšlenek a užívání si vánoční atmosféry, ovšem s vyloženě geniálním Kurtem Russelelm, jež si netradičního Santu s chutí užil a na place se evidentně vyřádil. Bude letos dvojka? ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak mi mohl tento vánoční snímek utéct? Nejspíš to je tím, že většina amerických filmů s vánoční tématikou (kromě Sám doma) jsou děsně nevkusné klišé srágory. Tento film je další vzácnou vyjímkou. BACHA Spoiler! Za prvé zaujme velmi sympatickou ústředí dvojicí dětí, příjemným navozením vánoční atmosféry skrze rodinná vánoční videa a dále svou hravostí. Ne, že by dobrodružství odstartované šokem v saních bylo nějak extra originální, ale je působivé. Pravda koncertní scéna v base poněkud zavání vánočním klišé, ale ve snesitelné podobě. Masky a celkový vizuál Santova obydlí i skřítků jsou kouzelné a ve chvíle, kdy se ti malý nezbedové promění v "Gremliny", je fakt vtipná. Kurt Russell si svou roli viditelně užívá na maximum a herecky v ní naprosto exceluje. Celý příběh je protkaný tou pravou vánoční atmosférou a zázraky. Za mne opravdu nádherný příběh pro malé i velké, snad jen pro předškolní děti to úplně není.Dávám plný počet. ()

Reklama

Greny 

všechny recenze uživatele

Vánoční film, který má "standardní" začátek, ale za mě rozhodně nečekaný vývoj. Kurt jako Santa je super .. přemýšlím jestli jsem v nějakém filmu viděl Santu, který nosí těžké vojenské boty, nosí kožený plášť, výborně hraje na piáno a současně krade auto :) Za mě top hláška: "Měním svých 8 sobů za 400 koní" ;) A samozřejmě, kdybyste potkali paní Santovou, tak se většina z toho nestala :) ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Kurt Russell je skvelý Santa. Jeho neotesaný šarm tiahne celý film. Veľmi príjemne prekvapili aj škriatkovia, ktorí ako tunajší doplnok strčia veľa iných ústredných animovaných bytostičiek do kapsičky. Akčné, nesnažiace sa byť vianočne rozjuchané, ale zároveň miestami sentimentálne vážne. V tých dobrých momentoch fakt dobré, ale prevládajú dojmy, že tá správna chémia neustále pretekala pomedzi prsty. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Jo, tenhle film si pamatuji, že jsem někde našel a celkem mě překvapil. Kdysi v roce 2018 jsem si ho pustil... já nevím... v listopadu? A překvapilo mě, že kamera té holky tam měla datum 24. prosince 2018, což v té době ještě nebylo. Velice kuriózní případ, který se nestával moc často a dostal mě do zvláštních pocitů. Film každopádně sám o sobě je velice originální. Úžasné dobrodružství dvou sourozenců, kteří nejsou moc v lásce po smrti otce a nevěří na Santu a kteří v průběhu nešťastné cesty na saních zažijí velkolepá dobrodružství plná pr**rů, honiček, vtipných momentů, kde Santa troluje poldy a všechny v okolí, jak byli hodní, a co si přáli a přejí. Film je též o průběžném pomáhaní jak sourozenců mezi sebou, tak Santovi, aby stihl doručit všechny dárky. Potkáme zde i celkem roztomilé Santovi pomocníky, kteří se sice zdají být roztomilí, ale v těle mají dravého orla, a dokázali zmasakrovat člověka. Nechybí zde ani dojemné momenty, kdy si bratr přeje, aby se mu vrátil otec, i když je to prakticky nemožné. Mě se tehdy ten film strašně líbil, i když je to taková vymyšlená kravinka, která ale má to Vánoční srdce. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Pinewood Toronto Studios v Torontu (Ontario, Kanada). (Rominator)
  • Na konci závěrečných filmových titulků je věnování pro Peggy. (Rominator)
  • Prvé meno na Santovom zozname mesta San Francisco je Ryder Robinson. Rovnako sa volá aj skutočný syn Kurta Russella a Goldie Hawn, ktorí si tu zahrali Santa Clausa a Pani Clausovú. (Astonko)

Reklama

Reklama