Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (601)

InJo 

všechny recenze uživatele

Přímočará, stylová a ke konci nehorázně nadupaná postapokalyptická akční pecka. Tenhle sequel boduje především skvělou dvojicí úchylně vypadajících hlavních záporáků, výtečně fungující 'pouštní' atmosférou a takřka ikonickým hrdinou v podání mladého (a již tehdy velmi cool) Mela Gibsona (Max je určitě jedna z jeho nejlepších rolí, přestože je to dosti povrchně vykreslená postava). Akčních scén sice možná není tolik, na kolik je dnešní publikum zvyklé, ale aspoň je každá z nich nejen výborně provedená, ale také nepostradatelná pro děj. Finální megahonička je kapitola sama pro sebe - osobně jí řadím mezi jednu z nejlepších, jaké jsem kdy viděl (takhle nějak si v rámci akčního žánru představuju grandiózní vyvrcholení). 90 % ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Opravdovej nářez. Celkově o hodně moc lepší než jednička a to ve všech směrech. Atmosféra je mnohem zkrachovalejší. Mel Gibson coby Max je neuvěřitelně cool. Akční scény jsou dotaženy k naprosté dokonalosti, ten vetší rozpočet je prostě vidět a je to dobře. Záporáci jsou asi lepší, mnohem nebezpečnější, než v prvním díle, ale chybí jim taková ta znepokojivost. Prstořez a jeho gang byli banda ultimátních pošuků. Dvojka ale určitě válcuje skvělou už tak skvělou jedničku. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Oh boy, tomu říkám jízda až srdíčko usedá. Oproti jedničce (která působila jako parodie sama sebe) se zde nachází uvěřitelný fikční svět, větší rozpočet, promakanější výprava, pravděpodobnější scénář, napětí jako bič a taky konečně sympatické postavy. Bruce Spence je zlatíčko od hadů až po nádherný předkus a kdo by nechtěl malé bojovné děťátko s bumerangem domů na hraní. Mel nemluví a krvácí a tak je to asi taky dobře. Celkově velmi pohledný zástupce kategorie filmů "guilty pleasure", u kterých se člověk až zase tolik nestydí, že se na ně dívá. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Že by na tom Šíleném Maxovi opravdu něco bylo? Po prvním díle jsem naprosto nechápal jeho až skoro legendárního kultovního postavení v Melově filmografii. Po druhém díle už tomu tak trošku přicházím na kloub. Druhý díl Šíleného Maxe je epičtější, akčnější a spádovitější než jeho předchůdce a co do kvality jej rozhodně předčí. Mel teprve zde začíná být tím známým drsným hrdinou, který nejde pro peprnou hlášku či pořádnou ránu daleko, přesně jak jej všichni znají z jeho pozdějších filmů. Řekl bych, že až s dvojkou Šíleného Maxe pořádně nakopnul svou kariéru o obrovský kus dopředu a dle mého je to právě tento film, který by se měl považovat za milník v jeho bohaté kariéře. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (44)

  • Keď sa Maxov (Mel Gibson) kamión zrazí s Humungusovým (Kjell Nilsson) vozidlom, motorkári z jeho bandy neprenasledujú kamión, ale postávajú s autami na krajnici a sledujú zrážku. (AxelWers)
  • Podle George Millera to byl nápad Mela Gibsona (Max), aby jeho postava vypadala otrhaně. Před začátkem natáčení si sám ostříhal vlasy, ustřihl rukáv kožené bundy a roztrhal rukavice. (-bad-mad-wolf-)
  • Spousta vraků aut, které zbyly po natáčení filmu, se dodnes povaluje na jednom australském pozemku v Broken Hill. (Stejšn)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama