Reklama

Reklama

Šílený Max: Dóm hromů

  • Česko Šílený Max a Dóm hromu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva muži vstoupí. Odchází jen jeden. Taková jsou pravidla arény v Dómu hromů ve městě Bartertown. Zákonodárkyně Aunty Entity bude muset brzy přidat ještě jedno pravidlo: „Neštvete šíleného Maxe!“ Šílený Max a Dóm hromů s Melem Gibsonem (Smrtonosná zbraň, Maverick) v hlavní roli hrdiny Maxe, který bojuje proti barbarům post-katastrofické budoucnosti. Tentokrát se stává zachráncem kmene ztracených dětí. Hudební hvězda Tina Turner září v roli dominantní Aunty Entity, která chce v touze po moci využít Maxe k posílení své vlády nad Bartertownem. Režiséři George Miller a George Ogilvie stvořili další apokalypsu na kolech. Ve filmu uvidíte jednu z nejlepších bojových scén mezi Maxem a gladiátorem Blasterem, kdy oba používají palice, řetězové pily a cokoliv jiného, co není k podlaze Dómu hromů přibito. Po zhlédnutí Šíleného Maxe a Dómu hromů budete souhlasit s písní z filmového soundtracku „We Dont Need Another Hero.” (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (371)

kinej odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak režisér Miller, který natočil i oba vynikající předchozí díly, přistoupil na takové zprznění své ságy. To, co je na předchozích Maxech dobré, tedy napětí a atmosféra beznadějně, se zde překotilo v jakýsi hybrid filmu pro děti a sci-fi béčka. Film je totální zklamání a je také důkazem, že peníze prostě nejsou všechno. ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Černá ovce distopické (teď již kvadrologie). Dóm Hromu je zajímavý tak maximálně prvních dvacet pět minut, a to ještě ani zdaleka tak, jako všechny tři ostatní filmy. Druhá půlka s bandou dětí je výsměch. Obhajobou Millera je to, že do filmu fest zasahovali producenti a on sám neměl film pevně ve svých rukou. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dvojka je nejlepší. To rozhodně nebudu nikterak vyvracet. Ovšem jednička se mi tak hrubě nelíbila a nudila mě, že trojce zkrátka musím dát ty tři. Už jenom kvůli akční stránce, na kterou je brán největší důraz v sérii...a funguje to. Mad Max se potřetí vrátil a důstojně zakončil trilogii...60% ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu nebyl vůbec špatný.Říkal jsem si,slušný béčko,možná i lepší než dvojka,a ta Tina je skara cool! Jenže po Maxově vyhoštění a setkání s tou podivnou skupinkou dětí se film zvrhl v jeden velký úlet,který se snad snažil i filozofovat,ale já to nějak nepobral.Mel je klasicky super,zjevení Bruce Spencea na konci potěšilo,ale ta druhá půlka mě vyloženě nasrala,takže rozhodně nijak schovívavý nebudu.Tak,celou trilogii Šílený Max mám za sebou a musím konstatovat,že měla bohužel sestupnou úroveň.Od skvělé jedničky,přes podle mého přeceněnou dvojku až po divnou a rozplizlou trojku.Ale v jistém smyslu byl každý z dílů zajímavý zážitek.45 % ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nic moc akce, špatní herci, žádný děj a ještě k tomu všemu rádoby filozofické pokukování po novém světě. Tak tohle by dohromady skutečne nešlo. Překvapivě ani vzhledem k navýšení rozpočtu film příliš neodpovídá. Několik krásných písečných záběrů na horizont nemá s financemi příliš co dělat a výprava zrovna dvakrát výstavní není. Vše působí až velmi lacině a nemá to co dělat s tím, že se tvůrci snažili navodit pocit opravdovosti pouštních obydlí. Tina Turner je vcelku monstrózní herecký omyl a její přítomnost zde jaksi nechápu. Tragická je ovšem i celá kostra děje, která je doslova a do písmene o ničem. Dóm hromu je tam v podstatě jen v úvodním souboji a zbytek je Mel Gibson putující, umírající, hledající své já, vůdce skupiny atd... Nejhorší díl. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (21)

  • Jedediahovo (Bruce Spence) lietadlo je Transavia PL-12 'Airtruk', jednomotorový poľnohospodársky dvojplošník z roku 1965. (m.a.t.o.)
  • George Miller na nějakou dobu ztratil o projekt zájem poté, co jeho přítel a zároveň producent Byron Kennedy zemřel při havárii v helikoptéře, když prozkoumával lokace pro film. Kennedymu je snímek věnován. (DailyDreamer)
  • Prvý film zo série, ktorý bol spolufinancovaný americkými producentmi. Vďaka tomu si v ňom zahrala aj známa speváčka Tina Turner (tetuška Entity). (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Reklama

Reklama