Reklama

Reklama

Dokonalá lež

  • USA The Good Liar (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Šarmantní podvodník Roy Courtnay si v životě nadělal spoustu problémů a stále jej pronásleduje jeho temná minulost. Když na internetové seznamce potká bohatou vdovu Betty McLeish, nemůže uvěřit svému štěstí. Námluvy ale neprobíhají zcela podle jeho představ. Postupem času Roy zjišťuje, že city které chová k Betty, a které měly být falešné, se stávají skutečnými a to začíná být pro Royův tajný plán opravdovým problémem. Poprvé ve své kariéře se Oscarová Helen Mirren a Ian McKellen setkávají na filmovém plátně. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Dost překvapující snímek s neočekávaným rozuzlením. Jasně, nebýt ústřední herecké dvojky v podání Helen Mirren a Iana McKellena, jednalo by se o průměrný tuctový snímek, který by zapadl. Oba zmínění tomu ale dávají "koule" a diváka baví sledovat tu hru na kočku a na myš. A pořád si říká, že stejně nakonec myš převeze kočku... Ale takové finále, kterému vůbec nic v průběhu děje nenasvědčovalo, je vskutku překvapivé. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Člověk tuší, že to je asi všechno jinak, a protože zbývá jen jedna možnost, kdo by mohl být větší lhář, jde nějaká pointa do kelu. Navíc mi ten závěr, kdy se šlo s kartama na stůl, přišel fakt překombinovaný. Každopádně ale McKellen i Mirren za 1, s lepším scénářem to mohla být druhá "Nejvyšší nabídka". 6/10 ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     Od začiatku mi mnoho vecí v zápletke pripadalo značne naivných. Neskôr sa síce veľa z toho vysvetlilo dejovým zvratom (pomerne ľahko predvídateľným), ale tá pachuť naivity stále ostala. Inak to má celkom dobrú, napínavú atmosféru, príjemnú hudbu Cartera Burwella a výborných hercov v dvoch hlavných rolách, ktorých herectvo je na takúto snímku hádam aj škoda. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mám podobný styl filmů rád, tak tady je to nuda a šeď. Paradoxně to tu drží nad vodou "důchodci" v hlavních rolích Helen Mirren a Ian McKellen, kteří opravdu umí hrát, ale je to nejspíše jediná kladná věc, která mě k filmu napadá. Co se týče příběhu, tak to tu vyloženě zabíjí fakt, že se celou dobu ví o "dvojité hře" a ve výsledku víte, jak to všechno dopadne. Slabší 3* ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Podle mě je to v systému. Spojuje pomýlené jedince se zoufalci." Miluju filmový podvodníky, když stylově okrádají naivní kořist. A nesnáším skutečný podvodníky, když dělají totéž. To je paradox. Jelikož jsem těch filmovejch potkal docela dost, tak si troufnu prohlásit, že Roy se svými aliasy sice byl celkem fajn, ale jeho podrazy se pohybovaly na hraně průměru. A taky tomu úplně neprospělo to, že jsem poměrně rychle pojal podezření, že role kočky a myši není zcela pevně stanovena. Nicméně to celkem odsejpalo, takže jsem neměl čas seznámit se s nudou. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Jméno autora Nicholas Searle je prý pseudonym chlápka, který kdysi pracoval pro státní bezpečnostní složky, než v roce 2011 odešel do důchodu a dal se na psaní. Dokonalá lež je jeho debut, který vypiloval v průběhu online kurzu literární agentury Curtis Brown Creative. Ta pak zařídila, že se o text na podzim 2015 porvaly nakladatelské giganty. (Petr.Kocfeld)
  • Stanica metra Charing Cross použitá v tomto filme je uzavretá stanica na linke Jubilee Line v Londýne. Bola použitá tiež vo filme James Bond: Skyfall (2012). (Arsenal83)
  • Britský denník The Guardian zaradil film do zoznamu najviac podceňovaných filmov roku 2019. (Arsenal83)

Reklama

Reklama