Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No, s porovnáním s prvním dílem bych to viděl jako skok dopředu. Sešla se nám tu moc pěkná sestava, zvláště ta ženská část, a tak bylo na co koukat. S jejich hereckým uměním to bylo sakra horší. Ale s tím si tvůrci hlavu nelámou o to tady nejde. No, ale ten konec. On se vážně nechal zmlátit od ženský? To si říká vrahoun. Ani si nedovedete představit, jak u mě klesl. Ten konec byl dementní. Kdyby nakonec všichni chcípli, tak bych se vůbec nezlobil, ba dokonce bych byl rád. Jo a ještě mě docela naštvalo, že něco více než polovina lidí z nepochopitelných důvodů odjela do města a vyhla se tak potenciálnímu masakru, který mohl být gigantických rozměrů. Lepší než první díl, ale s hodnocením zůstanu u * *. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, jestli je lepší, když se autoři pokusí znovu o to samé, jen s jinými herci, anebo je vhodnější, když se snaží rozpracovat nějakou mytologii. Snímek „Halloween - Prokletí Michaela Myerse“ by odkazoval spíše na první variantu, protože když se do mytologie sáhne blbě, je to otřesné. Jenže „Pátek třináctého 2“ s sebou nenese nic moc nového a vy opravdu sledujete jedničku podruhé, jen s jinými postavami. ()

Reklama

Rogue 

všechny recenze uživatele

Po příšerné jedničce, která z pro mě nepochopitelných důvodů zkultovněla, přichází Steve Miner a spolu s ním Jason a pytel (pyčo). Oba dva se teprve rozjíždějí, ale už teď to stojí za to. O rok později dostane Jason masku, která ho proslaví a Miner dotáhne vraždy téměř k dokonalosti. Dvojka má svoje chyby, ale nostalgie je nostalgie. Navíc kvalita je od jedničky na míle vzdálená. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Na scéně se poprvé objevuje nejslavnější filmový brankář a zabiják všech dob Jason. Druhý díl Pátku třináctého (mimochodem ve filmu nebyla ani zmínka o tom, že by se film odehrával v tento den) zachycuje Jasona v době, kdy ještě nezačal chytat za Detroit Red Wings a kultovní brankářskou masku proto nahrazoval již méně kultovním pytlem od brambor s jednou dírou pro oko. Povedená, svižná, nenudící vyvražďovačka, u které mi ale krev v žilách netuhla tolik jako u prvního dílu. Asi je to proto, že jsem si film ze strachu, že se zase budu bát pustil radši ve dne :-))) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Poté, co jednička napodobila závratný komerční úspěch Halloweenu, nutně musela přifrčet dvojka a ani ne do roka a do dne taky přifrčela (samozřejmě opět na pátek třináctého). Mrtvou vražedkyni paní Voorheesovou šalamounsky nahradila dospělým Jasonem a z whodunnit vyvražďovačky přepnula do přímočaré vyvražďovačky, kdy otázka nezní, kdo vraždí a proč, ale jak vypadá dospělý Jason. Druhý Pátek jede tvrdě přes kopírák, ale daří se mu dodat dvě památné vraždy (probodnutí sexujících teenagerů a zabití vozíčkáře) a sympatičtější final girl. Nejlepší je podle mě scéna vyprávění o Jasonovi u táborového ohně, která jasně ilustruje, čím celá série je - zfilmovanou táborovou legendou. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (38)

  • Z filmu bylo vystřiženo 48 vteřin, aby u Americké filmové asociace MPAA neobdržel rating X (přístupný pouze pro dospělé). (gogos)
  • Film bol zakázaný vo Fínsku a Nórsku. (Paldiny)

Reklama

Reklama