Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Především hudba a atmosféra společně dokázaly, že jsem si po dlouhé době užil trocha strašení. Skladatel H.Manfredini se sice narodil v USA, ale nejen jeho jméno mi připomíná, jako by skládal v duchu italské horrové školy 80.let. Smyčce samozřejmě užívá kdekdo, ale s děsivým šepotem přišel právě on v prvním díle. Jistě, žádné veledílo to není, herci standardní, efekty tak akorát - klidně mohly být více gore, Jason občas překvapí slabým místem ( kácí se po úderu mezi nohy), ale přese všechno jsem si film užil, což o řadě současných horrorů říci nemohu. A jako plus jsem hodnotil i rekapitulaci prvního dílu v úvodu, člověk přeci jen časem zapomíná... ()

topi 

všechny recenze uživatele

Poprvé se na scéně objevuje Jason, zatím jen s papírovým pytlem přes hlavu, na konci ovšem ukáže svoji deformovanou tvář. Razí si heslo - Zabili jste mě matku, tak tady máte přes držku! A tak likviduje nejenom nebohé teenagery, ale každého, kdo se mu postaví do cesty. A s nikým se vůbec nesere! Jen je škoda, že mordy nejsou tak detailní, jak u předešlého dílu, kde si mistr Savini dával moc záležet. To prostě k takovému druhu filmu patří a u tohoto pokračování je to nedostačující. Ale i tak, atmosféra, lekačky, hudba, vraždící Jason - to vše je krásná osmdesátková slasheřina! ()

Reklama

iolaos 

všechny recenze uživatele

precizne vladnuty konec prvniho dilu Pátku patril mezi nejoriginalnejsi zakonceni slasheru vubec.. fakt šupa, bezchybne... a Friday 13th dvojka ?..co rozhodne oslni je hruzyplny sound skomponovany s citem a neoddiskutovatelnym umem a efektni zpusoby mordu toho nejostrejsiho zrna..ale pytel na hlave voorheese to posral.. i tak, kvalita tohoto horroru je pro mnoho direktoru dnesni doby (slade, sonzero aj...), zcela nedosazitelna...ucit se ucit se ucit se (90%) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, jestli je lepší, když se autoři pokusí znovu o to samé, jen s jinými herci, anebo je vhodnější, když se snaží rozpracovat nějakou mytologii. Snímek „Halloween - Prokletí Michaela Myerse“ by odkazoval spíše na první variantu, protože když se do mytologie sáhne blbě, je to otřesné. Jenže „Pátek třináctého 2“ s sebou nenese nic moc nového a vy opravdu sledujete jedničku podruhé, jen s jinými postavami. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Kdopak by se Jasona bál, když celý film legračně běhá s pytlem na hlavě a honí teenagery s vidlemi. Ale to vůbec nevadí. Režíruje totiž můj oblíbený béčkař Steve Miner, takže o zábavu je postaráno. Pěkné holky, jejichž zadečky snímá kamera v jednom kuse, mrazivý hudební motiv, hustá atmosféra a krystalicky čistá esence béčkovosti. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (38)

  • Domácí tržby byly necelých 22 miliónů amerických dolarů, přičemž rozpočet filmu byl 1,25 milionů dolarů. (Stocki)
  • Když se poprvé na scéně objeví Jason (Warrington Gillette), vidíme jen jeho nohy, jak se pomalým krokem blíží k domu, kde bydlí Alice Hardy (Adrienne King). Nohy ale nepatří muži, nýbrž ženě. Je to jediná scéna, kde Jasona hraje žena, konkrétně kostýmní výtvarnice Ellen Lutter. (Stocki)

Reklama

Reklama