Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z vôd podpriemeru vyťahuje Piatok trinásteho časť dva záverečná solídna polhodinka a kvalitná hudba. Jason síce vraždí ostošesť, ale kým príde na teenagerov, trvá to doslova vyše päťdesiat minút a ťažko povedať, prečo je scenár napísaný takýmto netradičným spôsobom. I keď sa to nakoniec veľmi slušne rozbehne, tak sa toto retro nedá brať dnes vážne aj kvôli takým dokonalým scénam, ako dievča so zapnutou motorovou pílou v ruke proti neozbrojenému vrahovi, ktoré ho ani s touto "menšou pomôckou" nedokáže zabiť. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Jason nešika. Příběh se oproti prvnímu dílu neposununul ani o milimetr kupředu, dokonce ani nezůstal přešlapovat na místě, vlastně zůstal na míle daleko za prvním dílem. Vraždy neoriginální a nebývale nudné (snad zaujal jen vozíčkář), atmosfára nulová, herci příšerní, kozy zůstaly zahaleny (ve slasheru, to jako vážně??), když nepočítám tu ploštici. A Jason, nejen, že je nešika a zakopává přesně ve chvíli, kdy to hlavní hrdinka potřebuje, ale celkově je to strašlivej tragéd...s pytlem. Bída. 45% (Ne)těším se na (ne)kvalitu dílů následujících. Pokračování (a že jich je) předem neodsuzuji, ale musí mi umět nabídnout něco nového (zábavného) a rád budu hvězdičkovat. Dvojka v tomhle totálně selhala. Nuda, neinvence a šeď. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Malinko menej blbé ako jednotka, zato nudnejšie, bez atmosféry a herci sú možno ešte drevenejší. Jasona celý film neni vidieť, takže je to v podstate to isté, ako keď vraždila jeho matka. Samotné vraždy sú asi na rovnakej úrovni ako v jednotke a celkovo je to skrz naskrz priemerné. Za zmienku stojí asi len super scéna s krysou. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na začátku uděláme symbolickou tečku za prvním dílem a šup šup sem s novým masem… :-) Friday the 13th Part 2 je pro mě o něco lepší než první díl hlavně tady už SPOILER K JEDNIČCE! vraždí Jason, i když ještě nemá svou masku. KONEC SPOILERU! Jinak právě tady je vidět, jak jsou dvojky větší, než jedničky. Jen si vemte, máme tady více masa (rozuměj, více omladiny) na zabíjení, více nahoty, více… no zkrátka více všeho. Hudební motiv, je parádní, lekačky podařené a závěr i když očekávaný, potěšil. Opravdu dost dlouho jsem uvažoval o lepším hodnocení, ale když se na to dívám s odstupem několika dnů (první dva díly této série jsem opravdu viděl v pátek třináctého) tak vím, že mi něco chybělo. Takhle to bude za 80 %. Jo a přemýšlím, že bych jel kempovat… kde že je ten Crystal Lake? ()

salalala 

všechny recenze uživatele

V podstatě to samé co jednička. Opět parta teenagerů, kteří nevěří v to, co se tady stalo. A opět dostanou za vyučenou. Konečně je tady Jason, sice s pytlem přes hlavu, ale je to on. Zabíjí někdy efektivně (hlavně ten invalida, ten byl dobrý), jindy je to obyčejné. Ani režijně to není žádná pecka, lekačky se dají čekat, takže nepůsobí a to, že mnohdy vše nesledujeme vrahovýma očima, ale je to jen matení, se dá za chvilku odhadnout. Jinak kamera je dost dobrá a zvědavá :)) (hlavně holčičí zadečky) a i ta hudba je poměrně zneklidňující. Navíc je ten film krátký, takže rychle uteče, i když závěrečná vyvražďovačka začne poměrně pozdě. Prostě je to hodně podobné jedničce, na kterou to dost odkazuje (úžasná scéna s hlavou maminky) a ničim to nevybočuje z průměru. Dám tři hvězdy, 60% a rozhodně půjdu i do trojky. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (38)

  • Natáčelo se během října a listopadu roku 1980. (Stocki)
  • Když se poprvé na scéně objeví Jason (Warrington Gillette), vidíme jen jeho nohy, jak se pomalým krokem blíží k domu, kde bydlí Alice Hardy (Adrienne King). Nohy ale nepatří muži, nýbrž ženě. Je to jediná scéna, kde Jasona hraje žena, konkrétně kostýmní výtvarnice Ellen Lutter. (Stocki)

Reklama

Reklama