Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

StrYke 

všechny recenze uživatele

Hloupé, staromódní a předvídatelné. Takový je druhý (ale ne jediný) díl kultovní série Friday the 13th, který poprvé představuje dospělého a vražedného Jasona s pytlem místo hokejové masky. Ve svých počátcích to ještě není ani zdaleka takový hromotluk, ale spíš takový vraždící chcípáček. Prostě parádní podívaná ve stylu 80. let :-) ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jason Voorhees nikdy nebude mým oblíbencem. Otázkou je, jestli s čím dál víc plesnivějšího a červama prolezlejšího xichtu se zastaralou maskou a mačetou jde vůbec něco víc vytřískat, když už natočili 9x to stejný, a ani to desáté, omlazané scifi nestálo za nic. Je opravdu smutné, když ho po deseti pokusech musel pumpnout až Freddy, což považuju za lepší biják než všechny samostatné P13. Vrchol série podle mýho přichází se třetím dílem. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No, s porovnáním s prvním dílem bych to viděl jako skok dopředu. Sešla se nám tu moc pěkná sestava, zvláště ta ženská část, a tak bylo na co koukat. S jejich hereckým uměním to bylo sakra horší. Ale s tím si tvůrci hlavu nelámou o to tady nejde. No, ale ten konec. On se vážně nechal zmlátit od ženský? To si říká vrahoun. Ani si nedovedete představit, jak u mě klesl. Ten konec byl dementní. Kdyby nakonec všichni chcípli, tak bych se vůbec nezlobil, ba dokonce bych byl rád. Jo a ještě mě docela naštvalo, že něco více než polovina lidí z nepochopitelných důvodů odjela do města a vyhla se tak potenciálnímu masakru, který mohl být gigantických rozměrů. Lepší než první díl, ale s hodnocením zůstanu u * *. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Konečně se na scénu dostává bijec, kvůli kterému to vlastně celé začalo. Díky bohu, že tvůrci nedodrželi původní záměr na sobě nezávislých filmů a rozhodli se zůstat na březích Křišťálového jezera. Jason je ve formě, ale k dokonalosti mu lecos chybí, třeba maska, což naštěstí Miner nahrazuje kreativitou a perfektním dodržováním pravidel žánru. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak tato časť mi celkom sadla. Tajomná postava sa prikráda okolo chatiek a pozoruje mladých ľudí. Atmosféra tu bola cítiť veľmi silne a aj z napätím disponoval obstojne. Herecké prejavy mizerné, ale aspoň, že postavy boli sympatické, jasné, že myslím nežnejšie pohlavie. Mordovačky boli klasické a nič výnimočné neukázali. Film sa rozbiehal veľmi pomaly ,nie ako jednotka, tam to začalo byť drsné hneď od začiatku. Nebola tu núdza ani o ľahkú erotiku. Hudba a zvuky tu boli znázornené dokonalo mrazivé. Jason mal na hlave navlečene vrecko od desiaty a aj keď sa jedna v tomto prípade o originalitu, tak táto maska mi pripadala fádna. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (38)

  • Při finálním souboji Jasona (Warrington Gillette) a Ginny (Amy Steel) herečka Amy Steel málem usekla motykou prst kaskadérovi Steveu Dashovi, který byl pod maskou Jasona. Musel být odvezen na pohotovost, kde mu poraněný prst zašili několika stehy. (Chatterer)
  • Z filmu bylo vystřiženo 48 vteřin, aby u Americké filmové asociace MPAA neobdržel rating X (přístupný pouze pro dospělé). (gogos)
  • Ginny (Amy Steel) je nesprávně vložena do sanitky nohami napřed. Pacienti se do sanitky vkládají hlavou napřed. (henrycruel)

Reklama

Reklama