Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Shit 

všechny recenze uživatele

Ne tak propracovaný jako jednička, ale podle mě zábavnější a to hlavně kvůli Jasonovi, kterej naplno využil hojnej počet táborníků a vraždí je tam všim co má zrovna po ruce, přičemž nejoblíbenější má samozřejmě mačetu, ale nepohrdne ani sekerou nebo nějakým kopím, navíc to celý podporuje dobrá hudba a osvědčený lekačky. Super slasher ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Trošku lepšie než jednička ale stále žiadna sláva. Celá mytológia okolo Jasona nie je vymyslená zle, ale bohužiaľ tie filmy okolo sú dosť srágora. Sorry, rednek vo flanelovej košeli a sáčkom na hlave nevbudzuje žiadny rešpekt. ale je to stále lepšie než ako 60 ročná žena v pästnom súboji s teenegerkou vo finále jedničky. Stále nechápem ako táto séria môže byť hádzaná do jedného vreca s Halloweenom alebo Nightmare on Elm street. Snáď pochopím pri trojke a ak nie spánom Vorheesom to vzdávam. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Překvapivě lepší než první díl. Tohle má lepší atmosféru, o trošku zajímavější postavy (ale že by jim člověk zrovna fandil) a celkově to prostě záživněji utíká. I ty smrti jsou zde o něco lepší. A už i ten Jason se tady konečně objevil! Akorát ještě bez té svojí pověstné masky. Tak jako tak to pořád je průměrný horor na jedno zhlédnutí, který sice příjemně uteče, ale silnější dojmy nezanechá. Ale co já vím, třeba se tady stane zázrak a další díly budou mít vzestupnou tendenci (do určitého dílu - silně pochybuju, že by se díl s Jasonem v pekle nebo ve vesmíru (!) vydařil...). Určitě nevylučuji, že se na trojku někdy podívám, ale tahle série mě rozhodně nezaujala tolik, jako Noční můra v Elm Street. 3* ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Alebo Piatok trinásteho 2: Čakanie na záver filmu. Ten dokázal byť aspoň trochu napínavý a ukázal obidve Jasonove tváre... Prvá hodina bola však o ničom. Drvivá väčšina vrážd prebehla na jeden dotyk, čo je, slasher-neslasher, nuda. Videné v rámci Season Challenge Tour (Halloweenský špeciál). ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Halloween stvoril žáner, Friday the 13th zadefinoval jeho pravidlá. Debilní teenageri, sex, riedky dej, krvavé mordy, dychberúce tempo, niekoľko šokujúcich ľakačiek (okno!) a jedna z najlepších final girls Ginny. A k tomu neopakovateľná atmosféra letného kempu. Tak ako jednotka je definitívny whodunit, toto je definitívny slasher ako taký. PS: môj rebríček série: F4, F1, F2, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

Galerie (141)

Zajímavosti (38)

  • Režisér Steve Miner kromě dvojky režíroval i třetí díl a stal se tak jediným režisérem, který režíroval více než jeden film ze série Pátek třináctého. (Stocki)
  • Přestože je v roli Jasona uveden herec Warrington Gillette, tak většinu snímku ho ve skutečnosti hrál kaskadér Steve Dash. Gillete hraje Jasona pouze ve scéně, kde je odmaskován. (Chatterer)

Reklama

Reklama