Reklama

Reklama

Scarlett Johansson alias Black Widow se po dekádě v Marvel Cinematic Universe konečně dočkala svého prvního sólového dobrodružství, které však bude úplně jiné, než jaké doposud poznala. Skupina velmi nebezpečných lidí odhalila její už téměř zapomenutou minulost, a proto se musí vydat na cestu napříč celým světem, zatímco je pronásledována Taskmasterem – neúprosným zabijákem, jehož jediný úkol je zničit Black Widow. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (758)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[73%] Viděno v kině a to v CZ dabingu. Co se týče dabérů, tak jsem celkem spokojen, až na Florence Pugh – ta mi přišla trochu jak přiožralá, ale co už … ;) Nyní k filmu. Rozhodně to mohlo dopadnout o ždibec lépe, ale také i mnohem hůře. Ve finále jsem s touto rádoby vsuvkou do světa MARVELU spokojen. Natasha ve své sólovce a ještě bych klidně uvítal ještě jeden obdobný film. Marvelovky to až tak zřetelně nepřipomene, ale má to i světlejší stránku. Akční sekvence jsou rozložené po celém rozsahu filmu a není jich vyloženě moc. Finále s řítící základnou ve vzduchu je klasicky, marvelácky přehnané, ale jinak tu máme docela dobře natočené scénky, které sice v hlavě moc neutkví, ale neurazí. Najdou se tu i nějaké ty fighty, které jsou místy méně přehledné, ale není to tak hrozné. Příběh není moc zajímavý, ale svoji logiku a pointu to má, takže super. Scarlett je úžasná jako vždy, stejně mě bavila i její filmová sestra Florence Pugh nebo David Harbour, který byl vtipný jako vždy, i když ty vtípky byly občas trochu přestřelené. Rachel Weisz mě zde vůbec nebavila, ani se sem moc nehodila. Zato Ray Winstone mi zde docela pasoval. Hudba byla taková optimální. Od tohoto typu filmu bych více očekával emocí, doladit příběh, zpestřit akci apod, nebyla to žádná velká pecka, ale propadák taktéž ne, já se bavil. Nebudu to sledovat opakovaně, ale někdy se k tomu jistě vrátím. PS: Po titulková scénka mi přišla vcelku zajímavá. Jsem zvědav, v jaké části tohoto MARVEL universa se ta scéna projeví (jestli vůbec). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prekvapive se nekona zadnej pruser. Porad si myslim, ze to je naprosto zbytecnej film a to i vcetne kontextu MCU, ale i tak jsem nakonec vlastne spokojenej. Dej je sice misty lehce mimo, akce by mohlo bejt vic, zaporaci tak nejak tradicne tragicky, ale jinak naprosto v pohode. Je fajn, ze se tvurci snazili o trochu realistictejsi komiksarnu a misty se jim to skutecne dari a hlavni ctverice je perfektni, vtipny je, ze nejmin zajimava je Scarlett a nejvic asi bavi hlaskujici Pugh a Harbour. Mozna je to tim dlouhym obdobim sucha v kinech, ale slabsi 4* to da. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Když se poprvé Natasha objevila v Iron Manovi 2, byla její postava doslova zjevením a volalo se po sólovce, jenže Kevin Feige měl jiné plány. Černá vdova se zjevovala v sólovkách druhých a samozřejmě týmovkách. V roce 2021 nastalo sucho a než se Avengers posunou někam dál na své další misi, Feige projistotu ještě jednou zkontroluje šuplíky a hle. Diváci si přejí Černou vdovu, je potřeba narychlo spíchnout nějaký origin o jejím původu a k tomu samozřejmě ještě povolat nějakou začínající ideálně režisérku. Výsledek asi všichni dokážeme zhodnotit, tak že nás to sice úplně nenasralo, ale skvělý film vypadá úplně jinak. Kdyby tahle Černá vdova nevznikla, asi by se vůbec nic nestalo. Myslím že v roce 2021 si tento origin už nepřál vyloženě snad nikdo. Určitě jedna z úplně nejslabších (možná i nejslabší) Marvelovek, která plní funkci absolutní záplaty, před tím důležitějším. 55% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Prvních třicet minut fajn, vlastně moc fajn, tónově se to totiž dost blíží Winter Soldierovi a Občanské válce, možná i o krapet temnější. Jenže jakmile se postavy začnou scházet dohromady a děj se více ukotví, najede se na tu typickou rodinnou zábavu pro všechny, kde jde většina těch zajímavých témat a motivů zase zbytečně do pryč. Neurazilo mě to, filmový look je znát a po seriálovém Falconovi a Lokim je to kýžený návrat k vysokorozpočtové akci, výpravě i prvotřídní režii, jenže zároveň to prostě nenabízí nic navíc, nemá to příliš ostré lokty a z hlediska širšího univerza je to vlastně celkem zbytečný filler. Což je škoda, protože kvalitami to strká do kapsy jak Wonder Woman, tak Captain Marvel, na ty nejlepší marvelovky se to ale bohužel veze až v příliš důvěrných kolejích. 6/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po téměř 2 letech se konečně do kin vrhla Marvelovka a ve výsledku nebylo oč stát. Za mne docela zbytečný film o zbytečné postavě.První hodina je překvapivě solidní, má výborné tempo, akce se drží při zemi a fighty mají slušnou choreografii, jsou ve stylu Bournea, takže jsem si je užíval. Potěší i Florence Pugh, kterou mám velmi rád a nástup Taskmastera je parádní, ale druhou hodinu jsem měl pocit, že se snad vyměnil režisér a akci vystřídá drama, zábava jde stranou, humor absentuje úplně, taskmaster jde stranou!! ( Takhle odstrčit zajímavého záporáka je trestuhodné!) a finále mi přišlo ze všech akčních scén snad nejslabší, takže jsem docela v rozpacích.První půli hodnotím za 8/10, druhá je u mě tak 5-6, a ve výsledku zaokrouhluji spíše k 6, protože na Marvel mi to přišlo nevyvážené, ani efekty nejsou příliš oslnivé, přišlo mi to trochu, že se jede na půl plynu a dost možná první Marvelovka, kterou si rozhodně znova nepustím.Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 1/5, Násilí 0/5, Zábavnost 3/5 Hudba 2/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5. 6/10. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (68)

  • Postava Meliny (Rachel Weisz) je založena na postavě ruské agentky Meliny Vostakoff alias Iron Maiden, která je v komiksech nepřítelem Black Widow. (NiWi)
  • „Podle mě ten film opravdu reflektuje vše, co se děje v souvislosti s hnutími #MeToo a Time’s Up. Byla by opravdu škoda, kdybychom se k tomu nevyjádřili, kdybychom se tomu přímo nevěnovali. Myslím, že zvlášť pro [režisérku] Cate Shortland bylo opravdu důležité, abychom natočili film o ženách, které pomáhají ostatním ženám, které dovedou ostatním ženám pomoci, když jsou v potížích. Někdo se mě zeptal, jestli je Natasha feministka. Což je dost stupidní otázka, samozřejmě, že je feministka,“ řekla Scarlett Johansson. (ČSFD)

Související novinky

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

12.09.2023

Ředitelé největších hollywoodských studií jako Disney mívají spíš status seriózních, velice inteligentních a logikou byznysu vedených lidí. Nový report televize CNBC ale tento pohled v případě Boba… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

01.05.2022

Naděje na čínskou premiéru Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství jsou zřejmě mrtvé, tamější autority totiž po kontrole filmu došly k názoru, že snímek neodpovídá té správné socialistické vizi… (více)

Reklama

Reklama