Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký je život rozvedených mužů, oddělených naštvanou exmanželkou od stolu, lože a účtu? Jak zapůsobí rozvod na jejich morálku a sebevědomí? Hlavní hrdina Rudolf (Marek Vašut), noblesní šarmantní světák, je po rozvodu způsobeném nerozvážnou milostnou avantýrou nucen přestěhovat se z přepychu velkoměsta do venkovského hotelu, který vlastní se svým prostopášným bratrem Arnoštem (Miroslav Etzler). Rozladěn nastalou situací zmítá se Rudolf mezi odhodláním usadit se v klidném monogamním vztahu, a svody, jež mu denně servíruje notorický flamendr a sukničkář Arnošt. A jako by za trest nestačila kocovina, musejí se pánové vypořádat i s protivnou a všeho schopnou majitelkou sousedního hotelu (Jitka Čvančarová), které tak nějak omylem vyhlásili válku. Díky vytrvalému výchovnému působení hotelové recepční Nikoly (Berenika Kohoutová) se Rudolf ovšem přece jen pokusí navázat monogamní vztah, z něhož se ke všeobecnému překvapení vyvine vážná známost. Svět je ale malý a lež má krátké nohy. Obzvláště když role „deux ex machina" připadne Rudolfově exmanželce Marii (Vanda Hybnerová). Stranou dění ovšem nezůstane ani Rudolfův a Mariin podivínský syn Bohdan (Vincent Navrátil), který svým rodičům nedaruje vůbec nic. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

vikino1 

všechny recenze uživatele

Chápu, že je to film pro "vypínače mozků", ale když si to shrnu - Vašut se na začátku filmu dozví, že nemá prachy tak se odjede válet někam na hory do jeho hotelu, na který splácí hypotéku.. Tam jenom chlastá a každý ráno se probouzí bud s jednou nebo dvěma kočkama v posteli. To mu nestačí. Tak si na seznamce najde kočku, se kterou vymetá ty nejluxusnější (a taky nejdražší) hotely welnesy z naší republiky. Do prdele a kde na to jako bere ? A Etzler? Majitel hotelu s krabicema ? Jediná opravdu zajímavá postava byla jednoznačně Vašuta si vychutnávající Vanda Hybnerová. Už tu byl Román pro ženy a přísáhám, že pokud bude ještě jeden film s chytračícím Pažoutem, tak já si ho už rozhodně nepustím. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Od Sezn@mky se Zita Marinovová vcelku posunula. Zjistila, že méně je někdy více a celý film postavila na menším počtu herců, na realistických situacích a normálních lokacích. Minimálně Vašut a Čvančarová hrají jako ve skutečném filmu, a je skoro až škoda, že podobně velké role nemívají častěji. Oba si umí poradit i s těmi nejhloupějšími dialogy a dokáží vytěžit z každé situace maximum. Celkově sice Rom@n pro pokročilé pořád spadá mezi amatérské parodie všech těch Románů pro ženy / muže, ale pokud bude mít Marinovová minimálně tolik energie jako Magnusek, skoro se začnu na ty její příští počiny těšit. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pokud vás nevyděsí hodnocení, skryté poprsí Jitčino by mělo. Jenomže říkám to nerad, existují i horší věci. Totiž filmy české provenience. Dát do filmu Evu pornoCastelu a Dominiku Myslivcovou, to chce odvahu. Kromě vtipného Etzlera tu nejlíp vychází Vincent s Berenikou, oujé. A Maxa nám k tomu pěje. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Tvůrci vykradli koncept 20 let staré Lásky přes internet. Zarputile odmítají rok natáčení a nechají většinu postav blekotat buranské hlášky. Product placement není nutné ani označovat, protože diváka přetáhne přes obličej takovou silou, že to rozdýchává ještě půl hodiny. Možná právě kvůli ryzímu neumětelství se na ochotnický spolek okolo Marinovové snad ani nemůžeme zlobit a to, co tady předvádí Etzler, budoucí generace zaručeně nepoberou. ()

radaza 

všechny recenze uživatele

Naprosto odmítám jako kritérium filmu, že je sexistický. To bychom mohli přidat další minus, že tam nebyl černoch. I sexistický film může být dobrý. To ale není případ tohoto filmu. Většina herců v čele s Evou Decastelo (naprostá záhada, jak ji může někdo obsadit) a Berenikou Kohoutovou tu spíš existuje , než hraje. Zápletka vydá tak na půlhodinový bakalářský příběh a většina dialogů je opravdu stupidních. Celé to je jako hodně dlouhá hloupá sdružená reklama od oplatků Manner po obleky Bandi. Po Nabarveném ptáčeti si říkám, jestli to má Čvančarová zapotřebí v tomto hrát. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Vo filme môžeme vidieť aj odkaz na predchádzajúci film od režisérky. Konkrétne sa tam objavuje logo Sezn@mka. (Johnny.ARN)
  • „Hraju prostopášného alkoholika, takže jsem vlastně nehrál. Čerpal jsem ze své minulosti a šlo to dobře. Hodně jsme se u toho bavili,“ řekl Miroslav Etzler. (SONY_)

Reklama

Reklama