Reklama

Reklama

Ava: Bez soucitu

  • USA Ava (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ava je zatraceně sexy a setkání s ní přežije jen málokdo. Ava je výjimečně dobrá nájemná vražedkyně, která pro tajnou organizaci likviduje zadané lidské cíle. Dostává ty nejvybranější úkoly - obvykle kravaťáky z vysokých kruhů byznysu. Ava pracuje bez soucitu rychle, čistě a nenápadně v různobarevných parukách, chic kalhotových kostýmech nebo v elegantních večerních šatech. Po jedné zpackané akci se ale všechno nebezpečně změní. Organizace, pro kterou pracovala, potřebuje zahladit stopy. Oficiálně se má ukrýt, vzít si volno a dopřát si odpočinek. Neoficiálně ji šéf organizace chce poslat na odpočinek navěky a zcela bez soucitu vypíše Avu jako cíl k likvidaci. Ava se mezitím rozhodne ukrýt doma, kde dlouhá léta nebyla, trochu napravit svoje vztahy s matkou a sestrou. Její otec mezitím zemřel a její expřítel a bývalý snoubenec propadl gamblingu a zapletl se s místní hráčskou mafií, kterou ona sama z dřívějška zná až příliš dobře. Nedá se říci, že by ji domov přivítal s otevřenou náručí. A to samozřejmě netuší, že se z ní stal kontrakt a oběť na odstřel a na každém kroku ji může čekat jiný zabiják. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (233)

VanTom 

všechny recenze uživatele

V elitní vražedkyni se hne svědomí (zajímá se o zločiny svých cílů), tudíž se ji šéf agentury rozhodne odstranit. Zároveň se emočně labilní ex-alkoholička po 10 letech střetává se svou rodinou a zpytuje traumata minulosti. Obě části, tedy jak zabijácké bitky, tak uslzená psychoanalýza zmatlaného života, jsou mdlé, povrchní, otřepané jak z devadesátkového béčka, špatně zrežírované. Ovšem dohromady, dohromady nepasují takřka spektakulárně! Korunu tomu nasazuje směšné finále. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Herečka Chastainová dosud hrála filmové role , v nichž ukazovala křehkost, inteligenci a přitažlivost. Zde je ještě více sexy, s vojenským výcvikem. Svou sexy polohu zde ale jen hraje a v soukromí chce být nenápadná a nenalíčená. Film se zabývá Aviným soukromým soubojem se světem a vrátit se k rodině. Žánrem je film něco mezi akčńákem a realistickým dramatem. Dynamika filmu postupně záměrně upadá, jak znázorńuje bod zlomu Aviny kariéry. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku jsem filmu udělil jen proto, že mi bylo líto Johna Malkoviche, který, navzdory scénáři, opět odvedl kvalitní výkon. Pro mě byl jediným, na koho se dalo dívat, aniž bych cítil zklamání. Ze zbytku obsazení jsem ale žádnou radost neměl, přičemž Gina Davis mě přímo děsila, protože vypadala jako svá vlastní gumová karikatura. Scénář byl opravdu špatný, choreografie soubojů směšná (nebo zoufalá, můžete si vybrat) a Jessica Chastain byla přesvědčivá jako Idris Elba v roli Heimdalla. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ava je tak trošku zbytečný film. Po akční stránce by chtěla býti Annou a po příběhové Red Sparrow, ale kvalitativně nedosahujé ani jedné. Naštěstí zde hraje Jessica Chastain a Collin Farrel, což jsou herci kvůli kterým se vyplatí vidět každý film. Akce je bohužel unylá až běda, ale na zabití nudy to ušlo. Příběh**, Akce***, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 5/10. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Jessica jakožto nájemná vražedkyně, jež začne vadit svému zaměstnavateli a který se ji tím pádem pokusí odstranit, poněvadž v téhle branži se výpovědi nepodepisují. I přes příšerné akční scény mohlo být vše v pořádku, pakliže by hlavní hrdinka během toho všeho "odstraňování" nestihla i řešit rodinné problémy a dávné jizvyčky, jak z románu nějaké pičmundy pilčerové. Chtělo to mít hloubku, ale je to jen strašná blbost. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v amerických městech Weston a Boston ve státě Massachusetts. (ČSFD)
  • Film měl původně režírovat Helmer Matthew Newton, ale byl nahrazen kvůli obvinění z napadení a domácího násilí, kterého se měl dopustit v roce 2007. (Spiker01)
  • Počas nakrúcania bolo meno hlavnej postavy Eva a z neobjasnených dôvodov ho producenti na poslednú chvíľu zmenili na Ava. Keďže už bol celý film nakrútený, museli herci všetky dialógy, v ktorých sa vyskytlo meno hlavnej hrdinky, predabovať. (krasomama)

Reklama

Reklama