Reklama

Reklama

Ava: Bez soucitu

  • USA Ava (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ava je zatraceně sexy a setkání s ní přežije jen málokdo. Ava je výjimečně dobrá nájemná vražedkyně, která pro tajnou organizaci likviduje zadané lidské cíle. Dostává ty nejvybranější úkoly - obvykle kravaťáky z vysokých kruhů byznysu. Ava pracuje bez soucitu rychle, čistě a nenápadně v různobarevných parukách, chic kalhotových kostýmech nebo v elegantních večerních šatech. Po jedné zpackané akci se ale všechno nebezpečně změní. Organizace, pro kterou pracovala, potřebuje zahladit stopy. Oficiálně se má ukrýt, vzít si volno a dopřát si odpočinek. Neoficiálně ji šéf organizace chce poslat na odpočinek navěky a zcela bez soucitu vypíše Avu jako cíl k likvidaci. Ava se mezitím rozhodne ukrýt doma, kde dlouhá léta nebyla, trochu napravit svoje vztahy s matkou a sestrou. Její otec mezitím zemřel a její expřítel a bývalý snoubenec propadl gamblingu a zapletl se s místní hráčskou mafií, kterou ona sama z dřívějška zná až příliš dobře. Nedá se říci, že by ji domov přivítal s otevřenou náručí. A to samozřejmě netuší, že se z ní stal kontrakt a oběť na odstřel a na každém kroku ji může čekat jiný zabiják. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (233)

choze 

všechny recenze uživatele

Tuctová zabijácká storka s ohraným scénářem, střihově zmasakrovanými bitkami a nevýraznou režií, která si absolutně nezaslouží svoje herecké obsazení. Jessica potěší oko, ale preferoval bych, kdyby hned zkraje zabili ji a otěže pomsty převzal Malkovichův sympatický mentor. Farellův záporák je stěží půlrozměrný. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

proboha proč...čekal sem a těšil sem se na odpočinkový akčňák ve stylu Atomic Blond a místo toho sem dostal nezajímavou rodinou telenovelu,kde si tu a tam dá někdo přes hubu a nebo někdo někoho zastřelí.Upřímně nechápu ty tendence do prakticky každého podobného snímku nacpat zapeklité rodinné vztahy,problémy s alkoholem atd atd a navíc je tam nacpat tím nejohranějším a nejprůhlednějším způsobem jaký existuje.Jediný kdo si tu udržel tvář je John Malkovich,zbytek nemá moc co hrát protože jejich postavy jsou buď ploché až běda,nebo jim role prostě nesedí...40% ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

V elitní vražedkyni se hne svědomí (zajímá se o zločiny svých cílů), tudíž se ji šéf agentury rozhodne odstranit. Zároveň se emočně labilní ex-alkoholička po 10 letech střetává se svou rodinou a zpytuje traumata minulosti. Obě části, tedy jak zabijácké bitky, tak uslzená psychoanalýza zmatlaného života, jsou mdlé, povrchní, otřepané jak z devadesátkového béčka, špatně zrežírované. Ovšem dohromady, dohromady nepasují takřka spektakulárně! Korunu tomu nasazuje směšné finále. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemná akčná jednohubka, ktorá pôsobí maximálne neoriginálne, čo ale nie je jej najväčšou vadou. Asi by sme sa na tento film pozerali menej kriticky, ak by vznikol v produkcii Europa.corp, kde takéto námety patria a hlavnú postavu by si zahrala nejaká modelka, čo sa chce presadiť vo svete filmu a zabiť by ju chcel trebárs Jean Reno. Tým, aspoň pre mňa, najzásadnejším problémom je charakter hlavnej hrdinky. Pracuje ako nájomná zabijačka, čo je ok, ale ok nie je to, že vraždí všetko čo jej príde do cesty a dá sa tak hovoriť o collateral damages. Plus je tu scéna, kedy sa zachová k vlastnej sestre ako maximálna sviňa. Máme tu síce atraktívne prostredia, ale film aj tak pôsobí relatívne lacno a zase sme u Europa.corp. Takže v pohode, záver sľubuje pokračovanie, ale radšej by už malo ísť napríklad o seriál, kde by už Jessica asi neúčinkovala. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ava je tak trošku zbytečný film. Po akční stránce by chtěla býti Annou a po příběhové Red Sparrow, ale kvalitativně nedosahujé ani jedné. Naštěstí zde hraje Jessica Chastain a Collin Farrel, což jsou herci kvůli kterým se vyplatí vidět každý film. Akce je bohužel unylá až běda, ale na zabití nudy to ušlo. Příběh**, Akce***, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 5/10. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v amerických městech Weston a Boston ve státě Massachusetts. (ČSFD)
  • Počas nakrúcania bolo meno hlavnej postavy Eva a z neobjasnených dôvodov ho producenti na poslednú chvíľu zmenili na Ava. Keďže už bol celý film nakrútený, museli herci všetky dialógy, v ktorých sa vyskytlo meno hlavnej hrdinky, predabovať. (krasomama)
  • Na začátku filmu postřelí Ava Petera (Ioan Gruffudd) první ranou do ruky a současně prostřelí zadní pravé okno v Range Rover Sport. O chvíli později odjíždí Ava v tomtéž autě, ale okno je v pořádku. (Ficik)

Reklama

Reklama