Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sofistikovaná akční komedie z dílny scenáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (947)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mal som pocit, že sa Uwe Boll snaží natočiť Pulp Fiction 2. Plné kecov, ktoré však nefungujú ako u Tarantina. Viac časových pásiem pri ktorých ak raz žmurknete, tak sa stratíte. Niektoré scény stoja za to, sem tam sa pousmejete, ale ako celok je to strašné. A hlavne stopáž. Ja hodnotím filmy aj podľa toho, či mám chuť si ich pozrieť niekedy znova. Kľudne len kvôli jednej scénke. Toto si však rozhodne nepozriem už nikdy viac. Jeden zo snímkov, u ktorých platí, že hviezdni herci nie sú všetko. Na záver sa pýtam, či tam vôbec bola jediná pesnička. Neutkvela mi v pamäti ani jedna. A vlastne áno. Tá "hija hija hou". Celé zle. Hviezda za McConaugheyho a Farrella. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího hodnocení, které se mi jeví jako hrubě nadsazené, jsem čekal absolutní bombu, ale dostal klasický Ritchieho film o tu větších, tu menších podvodníčcích, ve kterém mě zaujali jen Matthew McConaghey, který s režisérem pracuje prvně a Hugh Grant, kterého jsem v pořádné roli už dlouho neviděl. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jestli je podle nový módy Forrest Gump problematickej, tak by měl POMO začít hledat lopatu, protože po tomhle kolektivním hodnocení Gentlemanů se to tady brzo vymaže všechno... Gáj Ričí si dál dělá co chce a já jenom doufám, že mu nikdo nikdy nezačne radit, že to doopravdy vlastně chce dělat trochu jinak. Pokud to tady někdo komplet zpracoval na první pokus, tak má můj obdiv. Já se smířím se svojí diváckou průměrností a dám si to celý ještě jednou pěkně dokola. Hvězda číslo pět chce totiž za kámoškama. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Gentlemani jsou návratem k Ritchieho počátkům, tedy rozjíveným gangsterkám prošpikovaným spoustou podrazů a špinavých zákulisních her, natočených se zjevným nadhledem a s vědomím, že svého diváka chce režisér na prvním i druhém místě bavit. Jak Guy stárne, stárnou a proměňují se i jeho hrdinové. Už to nejsou drzí malí hráči posedlí ambicemi, co by se rádi přiživili u zavedených machrů galerky, ale mocné postavy podsvětí, které se pohybují mezi společenskou smetánkou a přemýšlí o vycouvání z nelegálního byznysu, aby jejich nákladně budovaná reputace neutrpěla jakoukoli újmu. Jenže velký šéf přitahuje pozornost těch, co by rádi zaujali jeho místo v potravinovém řetězci, a tak se poslední kšeft jeho kariéry nečekaně zkomplikuje. Místo spokojeného gangsterského důchodu je nucen odrážet útoky ze všech stran. Ritchie dokáže obvykle přicházet se zábavnými neotřelými figurami, a ani tentokrát mě nezklamal. Vedle dílem okázalého, dílem ležérního šéfa gangu je to především všivácky zkažený prodejný bulvární novinář v přímo lahůdkovém podání Hugha Granta. Ten se kdysi proslavil sterotypními hezounky v romantických komediích, aby se k stáru přeorientoval na noblesní padouchy, obvykle zahrané s jemným ironickým nadhledem a vyznačující se extrémně rozvinutou ješitností. Abych to shrnul, bavil jsem se, a to velmi. Doufám, že Guy Ritchie ještě neřekl poslední slovo. Celkový dojem: 90 %. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ďalší vybrúsený kúsok s dielne Guya Ritchieho. Priznám sa, že som sa v tom zo začiatku trošku strácal, Richtie a jeho šialený strih, preskakovanie zo scény do scény, z príbehu do príbehu, od postavy k postavy sa hneď s kraja ťažko vstrebáva, no časom, keď vám začne byť jasné o čo tu beží a kto je kto, to začne byť obzvlášť zaujímavé. Hlavne druhá polka ponúkne štýlové scény ako býva od Richieho zvykom, no aj gangsterský príbeh ma šmrnc a postavy majú taktiež výborne rozdané karty až do samotného konca, pretože až keď film skončí, až vtedy môžete mať istotu, kto s kým vymyl podlahu. 75% - 4* ()

Galerie (121)

Zajímavosti (27)

  • V původním návrhu filmu měl Raymond (Charlie Hunnam) vystupovat pod přezdívkou „Posh Pete“. (ČSFD)

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama