Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benedict Cumberbatch ztvárňuje hlavní roli v tomto aktuálním a palčivém dramatu ze zákulisí kampaně referenda o brexitu. Film sleduje tuto kampaň z pohledu nepříliš známých stratégů z obou táborů – jak příznivců, tak i odpůrců unijního odcházení. Zatímco se jedna strana snaží získat navrch nad druhou, paktují se s politiky, kteří se snaží protlačit na výsluní, a kontroverzními sponzory. V době, kdy se do popředí zpravodajského zájmu dostávají odhalení o zneužívání osobních dat i škodlivém vlivu tzv. "fake news" a mikrocílené reklamy na sociálních médiích, snímek "Brexit" zkoumá, jak moderní techniky kampaní řízených daty přispěly k jednomu z nejméně očekávaných, nanejvýš napjatých a také nejkontroverznějších rozhodnutí v moderní politické historii. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (176)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V skrátenej forme sme videli pozadie tej lživej kampane, ktorá viedla k jednému z najstupídnejšiemu rozhodnutiu oviec v dejinách. Zástancovia kampane Remain sa rozhodli útočiť na rozum voliča, zástancovia Leave zas na city a to je iste lepšia taktika, keďže väčšina ovcí rozum nemá. Ako Ricky Gervais vo famóznom vystúpení Humanity krásne vysvetlil: "Politici sa rozhodli alibisticky ponechať rozhodnutie na priemerného voliča. Do prdele, viete ako tupý je priemerný volič? Veď ešte stále máme na bielidle napísané nálepku, že Nepiť! Navrhujem, aby sme tú nálepku na dva roky odstránili. A potom usporiadajme referendum!" ()

Marze

všechny recenze uživatele

Snímek je o souboji rozumu a emocí. Jeho nejsilnější složkou je, že příběh pokračuje v realitě. Hrdinové roztočili něco, ale pak se už jen vezou a napůl s nadšením a napůl nechápajíce se dívají kam se to řítí. Cumberbatch opět hraje muže dvojí tváře se sociopatickými sklony s geniální myslí. Toto konverzační energické drama vyžaduje divákovu pozornost což se mu u mě povedlo až do konce. Film s nadhledem klade otázky jak se mění politika a oportunismus. A postavy nesklouznou ke karikaturám. ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele

Politika strachu a fake news je mocná věc. Dokáže Vám třeba zajistit 22 mandátů v parlamentu v případě české strany SPD nebo také vyhrát referendum o odchodu z EU. Tento typ filmů by měla být povinnost pro každého, kdo má volební právo. Jednu hvězdu ale přeci jen musím strhnout. Bylo by totiž vhodné, aby to celé bylo natočené z nezávislého pohledu na věc, zde jsou však všichni spojení s "Leave EU" až na Buttercapa Cumbersnatche, vyobrazeni jako hloupí šašci, kteří ani nevědí co dělají. Zbytečně to pak celé působí jako propaganda strany "Stay in EU". ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý film, který mě donutil přemýšlet o tom, jak se dá využívat internetový prostor. A utvrdilo mě to v mém přesvědčení vyhýbat se různým anketám atp. Hlavně těm z neověřených zdrojů. A taky si kladu otázku, jaký byl účel tohoto filmu. Rozhodně ne nám říci, jak k Brexitu došlo. Taky to podle mě není jenom varování, aby se to neopakovalo. Podle mě tento snímek měl dopad na současnou situaci v Británii, jak si to ale tvůrci představovali a jestli to dopad mělo, nevím. A docela by mě to zajímalo. A to navzdory tomu, že se v současné situaci už neorientuji... ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Co mi tento film dal? No, že už by se konečně mělo ve školá vyučovat "informační gramotnost na internetu", protože jinak dopadnete jak ta skupinka lidí co zastávala různé sociální skupiny - nejistí, neinformovaní, nemožní správně jednat a i přesto s možností volit. Demokracie je skvělá, ale má své chyby. ... Jinak skvělý film, který začínal klasickým britským humorem, který byl po celou dobu doprovázen reálnými fakty a ke konci se vtip změnil ve vážnost. ..P.S.: Brexit jakožto snímek je o způsobu jak ovládnout masy, jak je přimět věřit v něco v čem si nejsou jistí.... HODNOCENÍ: 85% (4*) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Benedict Cumberbatch byl ve skutečnosti narozdíl od Dominica Cummingse, kterého ztvárňuje, zásadně proti Brexitu. (Blanch)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Reklama

Reklama