Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policajný dôstojník z Philadelphie bojuje s celoživotnou posadnutosťou, aby vystopoval tajomného sériového vraha, ktorého zločiny vzdorujú vysvetleniu. (dixx)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

Tosi 

všechny recenze uživatele

A zase cestování časem.... Film vypráví příběh dvěma směry, vždy v devítiletejch intervalech a začíná koncem, kterej se nakonec nestane. Tak jak se tady kroutily detektivní a scifi žánr dohromady, občas jsem se kroutil i já, ale natočený to bylo zajímavým způsobem a nuda nehrozila. Film si užije svůj týden slávy a pak zmizí do zapomnění. Tři a půl. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Jakoby se někdo hrabal v trezoru filmového zapomnění a omylem v něm našel devadesátkovej hit, kterej nikdo nikdy neviděl, a dali tomu lehkej remaster, lepší efekty, zvuk a obraz a poslali to na Netflix. Vidět to v dobách, kdy mi bylo deset, asi bych to do dneška nosil v hlavě jako nepřiznanou oblíbenou sci-fi. Dneska to ale nikoho ničím nepřekvapí, byť to záhadně funguje ve všech směrech a ještě to stíhá být vcelku originální. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní kotrmelec. Těšil jsem se na temný krimi thriller, dostal jsem absolutně vymaštěnou sci-fi. Úvod ale přitom ještě vypadal skutečně slibně, nekompromisní krvavé vraždy, mladý sympatický policajt, temné ulice, syrový vizuál, prostě vše dle mých představ a očekávání, jenže zhruba po půl hodince došlo k události, která mi naznačila, že tady nebude něco v pořádku a bohužel postupem času se to už jen a jen zhoršovalo, a to vinou kupení se na sebe dalších a dalších vážně nedomyšlených událostí, činů a dějového vývoje, který vůbec, ale vůbec nedávali smysl, tvůrci se tu navíc neobtěžovali ani příliš cokoliv vysvětlovat, načež jsem tedy doufal, že alespoň v samém závěru to pak nějak do sebe všechno zapadne, čehož jsem se ovšem též nedočkal, respektive spíš naopak, pointa to zazdila úplně, a já jsem tak při závěrečných titulcích jen nevěřícně čuměl, jakého blábolu jsem byl právě svědkem. Vždyť to nemělo vážně absolutně žádnou logiku, spousta scén a dějových činů se tam navzájem popírali, no prostě fakt popletené scifíčko, bez hlavy a paty. Alespoň tedy že ten Boyd Holbrook tu hraje poměrně výraznou roli, jinak bych to musel zašlapat do země asi úplně celý. Za mě se tak zkrátka jedná především o scénáristicky velmi zpackanou a nezvládnutou podívanou, kterou jestli někdo pochopil, tak má u mě uznání, i když stejně dotyčnému nebudu věřit, já to přes veškerou snahu každopádně vůbec nepobral, a opakuji, v tomto případě se hrátky s časem katastrofálně vymkly tvůrčí kontrole, a to dokonce až takovým způsobem, že na to doplácí i naprosto veškerý ostatní obsah filmu, který tak nemá ani důvod a smysl jakkoliv dále hodnotit, či rozebírat. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Víte, během sledování jsem pořád čekal, že mě něco doopravdy překvapí, úplně se mnou zamává jako s malým klukem, ale tenhle popsaný moment se vůbec nekonal. Film začíná fakticky atmosféricky, osmdesátky podané věrohodně (až na ty letecké záběry, kde vidíte coby divák moderní auta, to jsem nepochopil, jak jim to mohlo utéct). Trochu jsem se obával, že to Boyd Holbrook coby hlavní hrdina neutáhně, nakonec byl on tím hlavním majákem, jenž film držel nad vodou. Vizuál nadstandardní, člověk v tom viděl ty tučné částky, které do toho Netflix zainvestoval. Všechno působí dobře, jen ten příběh je dost béčkový. Jak tady dost uživatelů zmiňovalo, tak s každými 9 uplynulými lety se ze scénáře stával čím dál tím větší cedník, tvůrci se snažili šokovat, jen jaksi zapomněli, že vše, s čím na nás vyrukují, musí náležitě na konci vysvětlit. Jasně, pokusili se o to, ale ten WOW efekt se nedostavil. Bohužel. Ale za první půlhodinku, špinavý vizuál a herecké výkony nakonec těch lehce nadprůměrných 60 % dám. Zdejší hodnocení přesně sedí. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Produkce Netflixu mi dělá radost. Tohle scífko byla mnohem kvalitnější záležitost než jsem čekal. S dobrým nápadem, se zajímavým časovým paradoxem, s dobře vystavěným dějem, který diváka udrží v napětí a nejistotě (nebo aspoň ve zvědavosti) až téměř do konce a ve své kategorii i s dobrými triky. A to jsem si přitom ze začátku myslel, že půjde o nějakou slabomyslnější verzi Lethal Weaponů, protože ti dva fízli se zjevně moc moc chtěli podobat Gibsonovi a Gloverovi. Něco mi v té zápletce sice nebylo úplně jasné, ale to přičítám tomu, že mám v hlavě bramboračku, scénárista to měl tutově dobře dotažený a vyšpekulovaný. Otrávily mě leda nějaké ty (dnes už takřka povinné) tóny hrané na strunu kritiky bělošského rasismu, tvůrci asi nemají rádi Trumpa, a tak se snažili vlézt do zadku americké obdobě našich kavárenských pravdoláskařů. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (5)

  • Na začiatku, v roku 1988, počúvajú Locke (Boyd Holbrook) a Maddox (Bokeem Woodbine) v rádiu komentár basketbalového zápasu. Hlásateľ hovorí, že Philadelphia prehrala s Atlantou 103:101. Zápas medzí týmito tímami s rovnakým výsledkom sa konal 14. apríla 1988. (m.a.t.o.)
  • V 40. minúte je vidieť vnútro obchodu s potravinami s americkými vlajkami a filadelfskými novinami. Potom sa záber presunie na pohľad na obchod so zmiešaným tovarom na druhej strane ulice, Jamestown Milk. Ide o torontský obchod na ulici Parliament Street neďaleko ulice Wellesley. Následná návšteva cintorína Lockom (Boyd Holbrook) s jeho dcérou sa natáčala o niekoľko blokov ďalej. (m.a.t.o.)
  • Lockova (Boyd Holbrook) manželka nosí v úvodných scénach tričko s nápisom Pottstown. Režisér Jim Mickle sa narodil v meste Pottstowne v Pensylvánii. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama