Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Maeve odjela do Ameriky, školu Moordale zavřeli a Otis si musí najít svoje místo na progresivní Cavendish College. Tam ale nebude zdaleka jediný sexuální terapeut. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (134)

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obvykle nehodnotím jednotlivé řady, ale propad 4. série Sexuální výchovy oproti těm předchozím je tak markantní, že to jinak nejde. Místo jen lehce ztřeštěného a možná zhuštěného vyprávění o sexu mladých v době internetu, se ocitáme v jakémsi katalogu sexuálních odlišností, kdy jsou normální žáci na škole výjimkou a sexuálně odlišní žáci normou. Nedíváme se na jednotlivé příběhy ale na vzorové situace jak z výukového videa nějaké uvolněnější školy. Ještě horší je, že s postavami už se nedá ztotožnit, zastupují typy nebo sexuální odlišnosti, aniž by to hladce zapadalo do děje, spíš to působí násilně a nepřirozeně. Postava Otise byla ještě protivnější a sobečtější než v předchozích řadách. Celkově jsem měla pocit, jakoby všichni byli tak trochu ztracení a nevěděli, co hrát či proč. Dosledovala jsem jen proto, že jsem si řekla, že to dodívám. SHRNUTÍ: Když sexuální esprit vyprchá i u puberťáků. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouho očekávaná čtvrtá a nakonec i finální (původně se mělo končit až následující řadou, kvůli odchodu představitelky Maeve, se ale tvůrci správně rozhodli, že bez ní to nemá smysl) série jednoho z nejlepších seriálových produktů Netflixu je tady, s nímž streamovací gigant v mých očích ztrácí jeden z mála probíhajících seriálů, které jim ještě zůstal.. Poprvé vidíte značku ztrácet, což je způsobeno především nechtěným odchodem některých herců/postav, díky čemuž se ne všechny příběhové linky úplně uzavřou.. Ale samozřejmě největší pozornost pořád zůstává na vztahu Maeve a Otise, kde si tvůrci dávali tak dlouho na čas, až nakonec vzhledem k okolnostem musí až nepřirozeně zrychlovat... Měl jsem to rád pro svojí originalitu, boření tabu témat hravým dospívajícím způsobem, který v té době přinášel nevídanou osvětu do mainstreamové televizní zábavy.. Ale postupem času a především v téhle sérii vybuchuje implementace všech LGBT+ prvků spolu s změnami pohlaví atd. bez jakýchkoli mantinelů, což má v některých bodech až otravný nádech... Tvůrci panikaří, když vidí, co musí v osmi epizodách ukončit, a tak ztrácí půdu i v tom, kde byli nejsilnější. Hned od začátku bylo jasné, že Otis patří k Maeve, a že tímhle směrem se půjde. A s každou sérií se k sobě obě postavy vždycky přibližovaly anebo oddalovaly, podle toho co v životě aktuálně řešily.. Ale tady se z rychlíku musí hned probudit největší láska s ní první rande, první noc atd. A výsledkem tak je, že vlastně ani jeden z těch momentů nedostává punc nějaké události... Není to překvapující, postavy musí dojít načrtnutých vývojů, jen aby se jich co nejvíce dočkalo uspokojivého konce. A i když pro mě je závěr některých postav povedený, nemůžu předstírat, že takhle si to všichni zasloužili.. Proč jen jsem si od začátku myslel, že jde o Otise a Maeve? Chci ten přeslazený konec, ne tohle vztahové melodrama! 75% ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dejové linky a osobné osudy, to všetko tu bolo ukončené zdarne, divácky celkom uspokojivo, určite bez podrazov či prílišných useknutí. Ale ničím iným sa pri nakrúcaní tejto štvrtej (a zároveň poslednej) série asi  ani nezaoberali. A tak to stratilo presah, nieto ešte aby v tomto smere veci vygradovali či nebodaj prekvapili. Ale postavy to do sveta seriálov prinieslo úžasné a ja už len kvôli nim sa k tomuto dielku určite ešte niekedy vrátim. Ak dramaticko-komediálny seriál pre súčasnú mládež, tak poprosím aspoň taký nejaký. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průserová čtvrtá konečna řada byla zklamání pokud srovnáváme s tím co už bylo v tomto kouzelném seriálu natočeno. První 3 série byly až famozní, ale tohle byla ostuda. Tvůrci se zbytečně zaměřili na gerdrovou neutralitu aby to bylo cool a přesně to to nebylo. Taková škoda, ale za tohle zprznění bych jim dal šroubovák do oka. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. série mě hodně vyděsila svým prvním dílem, který naladil úplně jinou náladu, než na kterou jsme byli v tomhle seriálu zvyklí. Trochu mi to připomnělo zážitek z první série And Just Like That..., kde se roztrhl pytel s nadměrnou a dost otravnou hyperkorektností a propagací LGBTQ+ komunity a celý ten nový woke koncept a nové křiklavé postavy v nové škole mi přinesly celkem dost rozpaků. Po třetím díle to ale naštěstí zase sklouzlo do známých kolejí a zdejší příběhy a osudy postav byly dojemné a oduševnělé. Nic to ale nemění na faktu, že ty dějové linky byly dost roztahané, zdlouhavé a až na svěží nápad s Otisovou konkurencí to nenabízí téměř nic nového. Takže dějově určitě slabší než zbylé řady a jak tady někdo psal, tak i na mě ty vedlejší postavy často působily karikaturně a přišlo mi, že už jsme kulturně spíš v Americe než v Británii. Paradoxně mi ta škola v Americe, kde se náchazela Maeve přišla méně americká než ta Otisova. Uvažovala jsem spíš o třech hvězdách, ale suma sumárum je to furt srdcovka, i když už trochu ohraná. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Na pohřbu hraje píseň „With Or Without You“ od U2. (griph)

Reklama

Reklama