Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Maeve odjela do Ameriky, školu Moordale zavřeli a Otis si musí najít svoje místo na progresivní Cavendish College. Tam ale nebude zdaleka jediný sexuální terapeut. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (134)

Zajda. 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejslabší série, ale v rámci žánru je to stále extrémně vyspělé, svěží a přirozené, že nakonec s odstupem času převládla spokojenost. Jasně, je tu nespočet problémů, které mi to málem zničily. Proč dávat tolik prostoru novým postavám, má to být sakra vyvrcholení ne? Proč dostávají některé postavy repetitivní linku?... Mohl bych pokračovat, ale ve výsledku mi je to úplně jedno, když na konci brečím, jak želva. Není to finále, které jsem si vysnil, doteď nechápu některé tvůrčí rozhodnutí... Zároveň ale beru v potaz, jak to měli tvůrci vzhledem k okolnostem těžké - proto odpouštím více než normálně. A i přesto, že to ve finále nedopadlo úplně nejlépe, stejně to hrozně miluju. 7/10 ()

husokachna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtou sérii Sexuální výchovy hodnotím po sedmém dílu, kdy se u mě všechno zlomilo. A to u scény protestu kolem výtahu, kdy jsem si uvědomil, jak moc byla první série dobrá a jak si dokázala hrát s klišé, dokázala nám odhalovat nitra postav a ukázat, jak jsou lidské charaktery nejednoznačné, aniž by nám to křičela do ksichtu. U "výtahové scény" je to přesný opak, banda mutantů deklamuje svoje problémy a svůj nárok na to, aby je okolí respektovalo. V tu chvíli se seriál překlopí v sebeparodii, která je snad už i přiznána postavou kvadruplegika, kterej tam protestuje, aniž by na školu chodil, nebo já nevím co... Banda nesympatických zjevů, fyzických a psychických mutantů, které "musíme" mít rádi, jenom proto, že jsou jiní a že menstruují, když chtějí šulínka. Jak jemně tohle téma na pozadí obyčejného příběhu o lásce dokázaly tlačit předchozí série, tak tahle jenom křičí - dívejte se a poserte se, jsem jinej! - a je to jediná agenda dřív tak milého seriálu o problémech mladých a nejen jich. Vše pak kontrastuje s chvílema, kdy mají otěže staří známí a kdy je Sex education zase fajn a v pořádku. Obyčejné problémy Adama mi pak přijdou daleko závažnější a uvěřitelnější, než že někdo nemůže vyprstit kluka, protože má krámy... Takže hodnocení je pak výsledek chvil, kdy Sex education jede ve starých kolejích a já ho miluju a kdy ho nenávidím, protože vzdává jakoukoliv snahu dát nám uvěřitelné postavy a jejich vývoj....zaokrouhleno směrem dolů, protože proto. PS: a nebo jsem to celý nepochopil a je to záměrná parodie woke kultury, za což by náležel klobouk dolů, ale pak stejně moc nefunguje naroubování téhle "větve" na "strom" Sex education... ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A dost s tím nízkým hodnocením! 4. série je uspokojivé a důstojné zakončení tohoto dnes už kultovního seriálu. Myslím že skončit se má v nejlepším, v případě tohoto seriálu platí že končí se vší důstojností, neboť "to nejlepší" bylo 2 sezóny nazpět. Závěr byl takový hořkosladký. Avšak sám život prostě nedopadne tak, jak si ho nalinkujeme a nevypadá tak duhově krásně jako škola, na kterou naši hrdinové na začátku této série přešli. Je ale škoda, že si 4. série vzala na paškál až příliš moc témat, která nezvládla v dostatečně míře odvyprávět a důstojněji zakončit. Nejvíc líto mi je dějové linky Cal, který byl v této sérii vykreslen opravdu špatně a po většinu času zde jen překážel ostatním OG postavám, od kterých jsme asi čekali že budou delší čas na place (ano, myslím hlavně Adama s jeho tátou či Ruby). Ta až nadpozemsky progresivní škola byla parodie na to, jak by asi měly/mohly vypadat školy plně pod vedením duhy. Nechápu že to spoustě lidem vadí, protože seriál se už od svého začátku zaměřuje právě na podporu KOHOKOLIV. Je jedno jací jsme barvy či orientace, měli bychom si být všichni rovni za jakýchkoliv okolností. Děkuji tvůrcům za velice dospělé finále a všem zúčastněným klobouk dolů. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes progresivnost, která je dost na sílu a díky které v seriálu spočítáte heterosexuální postavy na prstech jedné ruky, jedná se stále o vynikající, chytrý a vtipný seriál. Nové postavy zajímavé, staré stále výborně napsané a reálně se vyvíjející a celkově ani nevadí citová ždímačka v závěrečných dílech. Zamrzí tak pouze minimum, vyloženě vtipných situací. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průserová čtvrtá konečna řada byla zklamání pokud srovnáváme s tím co už bylo v tomto kouzelném seriálu natočeno. První 3 série byly až famozní, ale tohle byla ostuda. Tvůrci se zbytečně zaměřili na gerdrovou neutralitu aby to bylo cool a přesně to to nebylo. Taková škoda, ale za tohle zprznění bych jim dal šroubovák do oka. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Na pohřbu hraje píseň „With Or Without You“ od U2. (griph)
  • Na konci epizódy je graffiti na stene s nápisom "Chcem veriť" a kresbou UFO, pričom Gillian Anderson hrala vedúcu úlohu v seriáli Akty-X (od r. 1993). (Pat.Ko)
  • Na konci epizody zní cover na slavnou písničku „Let It Be“ od Beatles. (griph)

Reklama

Reklama