Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Otis se konečně dokáže uvolnit, a to často a impozantně, jenže tlak na výkon se stupňuje, ve škole řádí chlamydiová infekce a kamarádi se potýkají s novými problémy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Lukin413 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ubylo sexuální výchovy, přibylo vztahových veletočů, přibylo klišé. Stále je tu mnoho svěžího a originálního, stále je tu mnoho zajímavých postav. Objevilo se i několik temnějších motivů (drogy, sebepoškozování, sexuální agrese), až na výjimky ale serial klouže spíše po povrchu. Více mu sedí humorná část spektra filmového vyprávění, například stylizace závěrečné divadelní hry je bezchybná. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série Musím říct, že první díly se rozjížděly tentokrát pomalu a taky mi docela scházela poradna, které bylo v druhé sérii poskromnu. Taky se tu začínáme mnohem více setkávat s vážnějšími, emočnějšími tématy a už to není taková ta všudypřítomná sranda, ale postavy teď zažívají i těžké až bezmocné chvíle, tím pádem je druhá série stoprocentně dramatičtější, než první. Nicméně, vedlejší postavy se nám rozrostly a poskytují příběhu novou šťávu. Oduševnělé zpracování každého jednotlivého malého příběhu zdejších postav pohladí na duši a díky svému nevlezlému a svěžímu pojetí se Sex Education vážně ještě stará o to, aby mladí lidé byli zodpovědní ke svému životu a s přehledem je schopný se vyhnout vulgaritám, nevhodným usuzováním a špatným rozhodnutím a dokáže jít mládeži příkladem, už jen kvůli tomu, že je tu jakákoliv sexualita zobrazená jako něco přirozeného. Naprostý opak Euforie. Každopádně, druhá půlka byla naprosto geniální a obzvlášť díl, kde Otis pořádá párty byl absolutně k popukání. Až na tu lehkou absenci případů z poradny je to kvalitativně na stejně brilantní úrovni. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečně srdcervoucí..je skvělé, jak se seriál vyhejbá takovým těm nejočividnějším klišé a není to jen limonáda, ale hořkosladká feel good pecka. Přitom to byl zpočátku tak nenápadný seriál, jež zaujal zejména velmi zajímavým vizuálem. Platí vše, co jsem napsal k první řadě, nové postavy snadno zapadly do obsazení a opět zamíchaly kartami. Snad jen to tlačení na LGBT komunitu bylo až příliš, možná prozatím stačila girl power v předposledním díle, jež je ukázkou toho, jak se to má nenásilně točit. Sérii hodnotím víc než měsíc po premiéře, protože jsem si to šetřil. Hrozně se těším na další řadu, naštěstí ji už potvrdili..a teď rok čekat. :( PS : Pokud je pravda, že někdo (tvůrci, samotná herečka) nechal obarvit Emmu "Margot Robbie "Mackey, aby tolik nepřipomínala právě božskou Margot, tak jde úplně proti proudu a měli by se opět vrátit k blondýně. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutní pecka. Druhá řada hraje i na vážnější strunu, objeví se dokonce několik témat, která se nemohou minout s tím, co současný divák od podobného seriálu očekává. Postavy mají skvěle vypointované příběhy plné nečekaných zvratů a silných emocí, velký prostor tu vedle Otise (Asa Butterfield) a jeho okouzlující matky (Gillian Anderson) získává i jejich bezprostřední okolí – Eric (Ncuti Gatwa), který se musí rozhodnout, čí láska je silnější a opravdovější, Maeve (Emma Mackey), která se potýká se svou matkou, závislou na drogách, Jackson (Kedar Williams-Stirling), kterého jeho úspěšná kariéra vrcholového plavce dovede až k zoufalým činům, Aimee (Aimee Lou Wood), na kterou čeká složitá cesta k znovunalezení ztracené jistoty, Ola (Patricia Allison), která zjišťuje, že její vztah s Otisem není to pravé ořechové... Je toho samozřejmě mnohem víc, důležité je, že seriál neztrácí ani svůj ironizující humor, ani vrcholné highlighty – za ten lze považovat divoký mejdan, pořádaný Otisem, v sedmé epizodě, a potom úplný závěr, kdy se během postmoderního školního představení Shakespearova Romea a Julie odehraje několik důležitých momentů. Nezbývá než se těšit na třetí řadu. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku slabší jak první série, ale stejně kvalitní. Slabší v příběhu. Celá série se točí kolem milostných trojúhelníků. Ať už je to Otis, Maeve a Ola nebo Eric, Adam a ten třetí nebo Ola, Lily a Otis. U všehch párů se řeší to samé, takže příběhově je to trošičku nuda, ale jinak stejně kvalitní. Štve mě, že na další sérii musím čekat rok! ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

  • V epizodě je zmíněn Pablo Neruda (Ricardo Eliezer Neftalí Reyes y Basoalto), což byl chilský komunistický básník, politik, diplomat a nositel Nobelovy ceny za literaturu (1971). Kolem jeho pseudonymu se vedou teorie, že mu byl předlohou český spisovatel Jan Neruda, což sám Pablo ale nikdy nepřiznal. (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama