Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Nová ředitelka se snaží srovnat do latě neukázněné studenty na „škole sexu“, o které si už cvrlikají i vrabci na střeše. Otis nechce, aby se provalily jeho tajné pletky. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (120)

krauset 

všechny recenze uživatele

Sexuální výchova má i ve třetí sérii stále co říct a co naučit. Byznys motor sexuálního poradenství Otise a Maeve se zadrhl na jedné malé komplikaci – přestali být přáteli. Možná ale není rozbitý a stačila by jen trocha benzinu. Otis mezitím tajně chodí s Ruby, která ho drží na velmi krátkém vodítku (a zároveň velmi dlouhém, protože nechce, aby je spolu kdokoliv ze školy viděl). Seriál chytře zpracovává různorodá sexuální témata, ať už je to trauma (sexuální násilí spáchané na Aimee v autobuse), konsent u lidí s handicapem (Isaac), či těhotenství v pokročilém věku (Jean). Gillian Anderson tu ztvárňuje jednu ze svých nejlepších rolí. Mimochodem jaká ironie, že známá sexuoložka věnující profesní život boření sexuálních mýtů a klišé si začne s instalatérem, tedy žije jedno z největších porno klišé vůbec. Sexuální výchova zůstává vtipná, moderní, s přiměřeným množstvím odkazů na soap opernost středoškolských seriálů, a nabízí vyvážený pohled na různé sexuality a fetiše poučeným a komplexním způsobem. Jeden z nejlepších seriálů Netflixu. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak dlouho jsme čekali a nakonec přišla studená sprcha v podobě zklamání. Kouzlo minulých řad se vytratilo. Tohle není to Sex Education, co milujeme. Jenom pátá epizoda připomene staré dobré časy a vhrne divákům slzy do očí. Scénáristé se bojí šokovat a osmihodinovou stopáž naplňují vatou a zbytečnými dějovými linkami. Postavy se chovají podivně a nejednou se budete divit tomu, co zrovna provádí. Finále je velmi uspěchané. Kdyby to touto řadou skončilo, nezlobil bych se. 7/10 ()

Reklama

andalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, zase pět hvězd. A co víc říct? Osobně mi přijde hrozně zajímavé, jak si seriál jede ve svých kolejích, odehrává se na neurčeném místě a v neurčeném čase (kolize moderních telefonů a starých aut) a řeší velmi moderní témata, zatímco se všichni oblíkají jako moje máma v 80kách. A mě ten storytelling, vztahy a postavy prostě baví. Je to jednoduché, ale zároveň komplikované. Každá postava je důležitá a unikátní, má nějakým způsobem rozvinuté pozadí a všechny tak tvoří pěkný, chaotický celek. Tuto sezónu jsem byla nejvíc zaměstnaná vztahem Jean a Jakoba. A přestože se nám tady toho moc nedostalo, Adama(♡) a Michaela. Doufám, že se jim bude 4. sezóna věnovat víc. Zase čekat rok. :/ ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejslabší série. Už to nějak ztrácí šťávu, ale velmi, velmi pomalu. Nový pár Otis a Ruby (ta mimochodem totálně vládne!) byl výborný, finále byla správná ždímačka emocí, mix vážných témat a humoru tady opět funguje na jedničku, všichni herci jsou opět naprosto excelentní (a Gillian je opět královna), jen prostřední díly byl tentokrát trochu slabší a občas to ztrácí náboj i v rámci celé série. Ale furt je to celé strašně boží. Jen mě štvaly TQ+ postavy. Nic proti těmto osobám, ale občas toho bylo malinko moc. Na čtvrtou sérii se ohromně těším! Stále klenot. 85%. ()

anura 

všechny recenze uživatele

Bohužel seriál nemá vůbec drive předchozích dvou sérií a hodně na sílu jsou tam tlačená témata menšin aby se dětem ukázalo, že všichni jsme normální a plnohodnotně nás společnost musí přijmout. Po pravdě mne tohle rovnostářství vůbec nebaví, protože je to už skoro ve všech Netflix/HBO seriálech. Ale život tak lehkej vůbec není a někde ve Východní Evropě a podobných zemích se menšinami vůbec nemažou. Přesycenost seriálů tímto tématem nakonec produkuje lidi, kteří znechuceně volají po jakýchsi "tradičních hodnotách" a volí extremisty, kteří jim to naslibují. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (23)

Reklama

Reklama