Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hororová antológia zložená z viacerých segmentov, ktoré sú medzi sebou vzájomne prepojené. "The Way Out And The Way In". Dvojica previnilcov sa snaží uniknúť pred spravodlivosťou a vyhnúť sa trestu za svoj čin. Ich osud sa však stále zamotáva a postupne zisťujú, že pred svojou minulosťou nemôžu utiecť, a budú kvôli nej brutálne trpieť.
"Siren". Tri mladé dievčatá, ktoré tvoria hudobnú skupinu, sa vybrali na výlet. Počas dlhej cesty nehostinnou púšťou však dostanú defekt a zostanú odrezané od sveta, pretože nemajú potuchy, ako ďaleko je najbližšie mesto, a taktiež nemajú náhradnú pneumatiku. Našťastie sa po dlhom čakaní objaví auto a zhodou náhod sú jeho majitelia veľmi prívetiví. Dievčatá dokonca pozvú do svojho domu, kde im poskytnú plný komfort. Po príjemnej večeri s rodinou, ktorá ich prijala s otvorenou náručou, sa však pobyt mení na najhoršiu nočnú moru.
"The Accident". Lucas cestuje počas noci opustenými cestami a dlhú cestu si kráti telefonátom s priateľkou. Znenazdajky sa však pred jeho autom z tmy vynorí postava a on už nemá šancu zabrzdiť. Dochádza k zrážke a neznáma osoba má na tele mnohopočetné zranenia. Lucas je však ochotný urobiť čokoľvek, aby jej pomohol. Po príchode do blízkeho mesta má šťastie, keď nájde nemocnicu. Problémom je, že v tejto nemocnici sa využívajú naozaj netradičné liečebné metódy.
"Jailbreak". Starší muž prichádza do mesta, aby tu našiel sestru, ktorá sa stratila už pred trinástimi rokmi. Po malej chvíli však zisťuje, že mesto je plné zvláštnych obyvateľov, a nájdenie sestry jeho sestry bude oveľa komplikovanejšie, ako sa spočiatku zdalo. V záverečnej časti prichádza mladá rodina po prvýkrát do svojho nového domu. Plánovaná večera a oslava sa však nekoná, pretože uprostred večera zaklope na dvere neznámy návštevník, ktorý sa do ich domu snaží dostať za každú cenu. Rodina tak musí čeliť obrovskému nebezpečenstvu hneď po príchode. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (129)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

This Highway! This City! Thouse People! This Anthology!!! Is Fucked up!! Film, který předčil už tak vysoká očekávání musí být náležitě odměněn. Tohle je fantastická jízda skrz peklem, kde ani jeden článek není vyloženě slabý a nevyčnívá. První povídka je za lepší průměr, může se pyšnit originálně ztvárněnými démony a jednou slušnou gore scénou 3*+. Druhá povídka disponuje solidním psychickým terrorem, který jasně dává najevo " Something is wrong here" Mind fuck jak prase a dusno ve vzduchu. 4*. Třetí povídka je vrchol Antologie. Začíná nejlepší srážkou auta s člověkem, co jsem kdy viděl a končí nervy drásající operací, při které jsem řval, potil se a choulil se v posteli jak už dlouho ne ( Místy jsem myslel, že to nerozdýchám) Výborné gore je samozřejmostí 5*. Čtvrtá povídka obsahuje také solidní gore i nápad, ale působí lehce nevýrazně 3*+. Závěrečná povídka vrcholí intenzivním Home Invasionem, který sděluje ostatním Home Invasionům, že když se chce, tak to pořád jde. Výborné masky záporáků, intenzivní napětí, psychický terror ,slušná vybíjená a fajn zvrat 4*+. Úžasně natočené, přesvědčivě zahrané i chytře napsané, oldschool atmosféra, perfektní gore, úžasně ozvučené (každý pohyb je autentický až hmatatelný) a hlavně film dokáže perfektně zamávat s divákovou myslí. 2 důvody proč film vidět : Nejlepší a nejstylovější soundtrack v hororu za poslední dekádu a nejlepší antologie za poslední dekádu. Budoucí klasika, ke které se budu vracet. 85% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dvojica mužov sa zastaví na jednom z motorestov uprostred pustatiny, ktorý "nikdy" viac neopustia živí. Partia dievčat príjme pozvania na nocľah od staršieho manželského páru, ktorý nikdy prijať nemala. Muž prechádza po odľahlej diaľnici, keď z ničoho nič zrazí mladú ženu na úteku. Dostaviť sa do najbližšej nemocnice však ešte neznamená, že spravil nejlepší krok k jej záchrane. Zúfalý chlap podniká zúfalé kroky na záchranu svojej sestry, ktoré bohužiaľ, nikdy podniknúť nemal. Zdanlivo šťastnú rodinu poctí v nočných hodinách nečakaná návšteva. Trojica zločincov si ale veľmi rýchlo uvedomí, že vstúpila do teritória nebezpečného nepriateľa. Tento nikdy nekončiaci kruh plný nočných mor, sa však nikdy neuzavrie! Na "Southbound" som sa veľmi tešil a som pomerne rád, že sa jeho tvorcovia neocitnú v rubrike "Ako to nespackať". Musím sňať klobúk, nakoľko táto antológia je vďaka svojmu spracovaniu zrejme jedna z najlepších akú som kedy videl. Každá z poviedok má niečo do seba, pričom ako celok by tento snímok mohol ulahodiť nejednému fanúšikovi hororu. Potešilo najmä gore, samotná myšlienka s prepojením osudov všetkých "hrdinov" či uzavretie kruhu v závere. Musím sa však priznať, že úvodná a posledná story boli pre mňa skrátka najlepšie. Aj keď to zrejme kadekto zjebe pod úroveň hlavy pštrosa v piesku, môj celkový dojem je niekde na hranici počiatku štyroch hviezd. Občas sa totiž objavili pasáže, kedy ma nečakane prepadla nuda - 70% ()

Reklama

Deyw 

všechny recenze uživatele

mno..je to divna kolekce pribehu, ktery se odehrali na stejnej miste, kdesi v pekle ? prvni pribeh je totalni wtf a clovek nechape az ke konci pochopi..druhej pribeh nafetovanych holek celkem bida..ovsem ten treti je highlight celyho filmu, kdy borec srazi buchtu a je v uplny prdeli a po telefonu ho navadi co ma delat a kdyz operuje tak je to lahudka..dalsi pribeh uplne zbytecnej a ten posledni celkem vpohode ale nic moc..takze dve hvezdy za pribeh kterej reziroval borec (bruckner) kterej prekvapil s letosnim ritualem..jinak je to zbytecnej film.. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

To ,co člověk vidí v prvních pár scénách, zdálo se být docela nepochopitelný a z kontextu vytržený. Jenže to bylo tak grandiózně napsaný a nádherně se to na konci uzavřelo, k naprosté spokojenosti každýho normálně myslícího a chápajícího diváka, mezi který se s hrdostí od včerejška počítám. Po mým propuštění z psychiatrické léčebny se statutem : není nebezpečný sobě ani okolí, si konečně začínám myslet, že jsem normální. A teď k filmíku, bylo to mocinky kůlový, goreček, rituálečky,nemocničky, nehodičky a kaktusáčci, ze kterých sem měl husinečku až na prdelečce. Žuzumalina filmíček ! 80% P.s.: trošku mi dneska mrdá..... ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Co to k sakru bylo?....jsem si řekl s otevřenou hubou po závěrečných titulcích (kladně myšleno). Film, o kterém jsem nic nevěděl a tudíž ani nic od něj nečekal. Díval jsem se na něj pozdě po půlnoci a minimálně po roce film, u kterého jsem neusnul nebo dal pauzu kvůli cigáru. Po filmu mi v hlavě zůstalo několik dotazů, ale když si v hlavě projíždím, co a jak se ve filmu událo, tak dotazy zmizí, i když stále nevím :-) Šílený film! Miluju Carpenterův styl a zde je vidět, slyšet a cítit pod kůži. Hudba skvělá. Nemám dále slov. Víc takových filmů. Podotýkám ale, že toto rozhodně není film pro každého a někteří si můžou říct to samé co já, po závěrečných titulcích, ale (záporně myšleno). ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Alternatívnym názvom filmu je aj názov Southbound - Highway to Hell. (MikaelSVK)
  • Nemocničné scény boli natočené v nefunkčnom krídle plne funkčnej nemocnice. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama