Reklama

Reklama

Miluji tě modře

  • Slovensko Miluji tě modře (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sympatický malíř a kunsthistorik, doktor David Bárta, se blíží Kristovým létům. Jeho život by už měl mít „ustálenou" podobu a pevné obrysy. Opak je pravdou. Právě teď prožívá Bárta docela smolné období. Dostane výpověď z Národní galerie, žije stále pod jednou střechou s matkou, posedlou jógou, nemá žádnou přítelkyni a nedaří se mu ani skvělý výtvarný projekt, který realizuje se svým bonvivánským otcem. A najednou je tu zlom! Ve výloze luxusního pražského klenotnictví objeví Bárta dívku Terezu, krásnou aranžérku - tajemnou, cudnou i vášnivou, prostě nevyzpytatelnou. Přitahuje ho nebývalou silou a jeho staromládenecký život je naráz vzhůru nohama. Tereza je dívka jeho snů – ale je tu ještě „ten" třetí – přítel Terezy, artista Igor, rapl a žárlivec, který nedokáže pochopit, že lásku si nelze udržet ostřím nože. Vztah Terezy a Igora pomalu končí, i když se to neobejde bez bouřlivých a citově vypjatých scén. Na Davidovi je, zda dokáže ustát všechny karamboly rozchodu Terezy s Igorem a zda si dokáže získat Terezinu přízeň... Není to lehké, protože Tereza jednoho dne záhadně zmizí... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (130)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Uh... po filmu z první světové a to hodně drsném filmu... se tahle romantická komédie rovanala útoku yperitem... Já prostě pořád chci dát českým romantickým komediím šanci... A vždy pak toho lituji. Po tomhle filmu budete mít modré mžitky před očima, protože hrdinka v něm nosí stále jedny šaty - modré. Tedy ehm..pokud zrovna není nahá a neukazuje svá prsa. Nejsem citlivka, proti mladým ňadrům nic ani tomu dalšímu kde se ženám sbéhají nohy, ale tady se to na diváka valí jak Bohemia chipsy ze sáčku. Mimochodem těch tam coby PP také bylo přehršel. Komediálního na filmu nebylo prakticky nic, ovšem pokud vám nepřipadá vtipné např. když Kratina tvrdí synovi, že ženských nesmí bát a pak před jednou vylézá po čtyřech z restaurace vysílače na Žižkově. No, snad to bude mým nachlazením i už otravnou zimou (bílo mělo být na vánoce ne teď), protože jsem si celkem užíval všechny ty hezké záběry na letní Prahu a snad proto dávám za dvě origami. Byla to ale tragédie a ten sajrajt si na hlavu raději nedávejte ! * * ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Na přebalu dvd je best of komedie - tiburon 2017.Asi slepý a hluchý publikum,jinak nesmyslný hodnocení a udělení ceny na festivalu..Bez špetky živoucího humoru,a jestli tam nějakej snad byl,tak hodně uťáplej,takže pro moji povahu, a vkus naprosto nepoužitelnej.Kromě Denisy,která se mi docela líbí,je i obsazení spíš průměrný.Celkově slabý.40%. ()

Reklama

kelto44 odpad!

všechny recenze uživatele

Mozno si o mne budete mysliet kvoli mojmu komentaru hocico , uprimne ale mne je to uplne jedno. Tento film sa da vypisat viacerimi vecami , najviac ho ale vystihuje katastrofa. A preco? Pretoze katastrofa to naozaj je a v tomto filme nenajdete ani jednu pozitivnu stranku. Ked sa na to chystate , tak na to aj mozete rovno zabudnut , tak nad tym este popremyslajte. Herci mi su nesympaticki , toto by zahral asi kazdy kto este ma usta ba dokonca aj ja , dokonca aj podla mojho ocakavania scenar tiez je velmi hlupy. Ja som pri tom naozaj mimo , snazil som sa , no nenasiel som ziadnu pozitivnu vec a vobec som nepochytil pointu ani zmysel tohto filmu. Dokonca aj tu nie velmi dobre csfd hodnotenie (42% k 13.4.17) mi pride velmi nadhodnotene. Divim sa ludom , co dali 3 a vyssie a prosim ich o to aby mi napisali ich dlhy nazor alebo rozbor filmu , ved aj hodnotit to 2 je podla mna prilis. /0%/ ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Proč z té herečky v hlavní roli udělali rezavou poloopici to fakt nechápu. Byla mi protivná celý film. Kazila mi tím dojem furt a stále. Ovšem jinak jsem se dost bavil. Hlavně tím, že třiatřicetiletý chlap se chová jako čtrnáctiletý. Dám čtyřicet za některé opravdu legrační okamžiky. Podruhé netřeba. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako nějaký nápad na pozadí není až tak špatný, ale při sledování filmu jsem měl problém věřit hercům i tvůrcům, že to myslí vážně. Nemluvím ani o product placementu, který postavám velí bydlet moderně, mít doma ve svých rozlehlých bytech nejmodernější nábytek a kuchyně, chodit do drahých restaurací s výhledem na panoramata Prahy a vůbec se pohybovat po turisticky atraktivních lokalitách. Jako nic proti, ale kunsthistorici fakt nejsou nijak dobře placení. Navíc Jílek se svým věčně rádoby rozesmátým obličejem nedokáže uhrát ani jednu dramatickou situaci, a Nesvačilová neumí hrát, navíc mi ani nepřijde žensky přitažlivá. Je tam spousta věcí, které člověk nechápe a jsou jen povrchní - postava Terezy je blbá, nebo proč zůstává s naprosto jasným debilem a kazisvětem? A oč jí vlastně jde, z filmu to prostě není možné pochopit, jaké má ona sama cíle. A kde má rodiče, sourozence? Pak zde máme hinduismu propadlou maminku - vážně musela být vykreslena jako náboženský pitomeček? Snad nejlíp tam nakonec zahrál Žák v jedné v podstatě němé scénce s vypnutou elektřinou, a Kratina hraje svůj nadprůměrný standard, kde si užívá nahých ženských těl (jež mi zde přijdou jako účelové). Celkově je příběh vyprávěn vláčně, divně, rozvlekle, bez větších zápletek, hraje se jen s luxusními prostorami a barvičkami a samozřejmě Irglové hudbou, jež se kolikrát k samotným scénám vůbec nehodí. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Denisa Nesvačilová (Tereza) musela zvládnuť aj výškovú akrobaciu, nakoľko sa nepodarilo zohnať kaskadérku, ktorá by odpovedala jej výzoru. Režisér Miloslav Šmídmajer využil tiež to, že sa venovala modernej gymnastike. Denisa Nesvačilová sa neskôr nechala počuť, že ju všetko bolelo, mala spálenú kožu na rukách aj nohách a veľké mozole. Na posledných dvoch tréningoch od bolesti plakala. Nakoniec zvládla náročné kúsky vo výške 5,5 metra a bez istenia. (Zdroj: časopis Eurotelevízia) (krasomama)
  • Název zasílaného souboru v kinodistribuci zůstal „JEDNIM-SLOVEM_FTR“ a odkazuje na původní název filmu. (Peklop)
  • Původní název scénáře "Jedním slovem tě miluji modře" byl zkrácen z toho důvodu, že vtip v názvu ukrytý údajně nikdo nechápal. (Zdroj: Miloslav Šmídmajer) (dwbmb)

Reklama

Reklama