Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Nedůvěřivá agentka CIA vyslýchá charismatického muže, který založil duchovní hnutí a vyvolal politické nepokoje. Co je přesně zač? A o co mu jde? (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (80)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Prvních pár epizod, kdy to vypadalo a chovalo se to jako Homeland, navíc občas zmiňující stále ještě poměrně aktuální geopolitickou situaci, mě to fest bavilo - i přes tu přemíru panbíčkářských keců, které ze sebe postavy občas chrlí. Mrtě zajímavý námět, který měl sakra potenciál, tu ale zůstal poměrně nevyužit. Tvůrci se logicky mohli vydat dvěma různými směry, přičemž se nakonec vyloženě nevydali ani jedním a, i když se k jedné straně dost často přikláněli, názor poslední scénou zase trochu pootočili a nechali otevřený pro případnou další sérii (která nebude). Mehdi Dehbi v roli novodobého Ježíše je ovšem výborný a minimálně ze začátku buduje svým hereckým projevem přesně tu potřebnou auru, u které divák skutečně uvěří, že by třeba i dokázala strhnout davy. Formálně je to natočené taktéž dobře a, i přes pomalé tempo, to díky dobré režii, zábavným postavám, solidní výpravě a celkovému vizualu rychle uteče. Jen škoda, že to ze strany scénáře není dotaženější. ()

brzozin 

všechny recenze uživatele

Jedno velké, prázdné a pozérské NIC proložené obrovskou hromadou nicneříkajících patetických náboženských keců zobecněných tak strašně moc, že by je mohli blekotat úplně všichni kazatelé od Japonska po Kalifornii a všude by se vždycky našlo dost bláznů, kteří by s nimi šli do pouště. No a protože to musí být moderní, tak je k tomu třeba přimíchat i problematiku uprchlíků viděno z toho správného úhlu pohledu. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nemůžu tvrdit, že by to nemělo myšlenku, ze začátku solidní náboj a několik velmi dobrých momentů. Co však seriál hodně sráží dolů je velká, scenáristická překotnost, která je někdy až do očí bijící. Kdyby byl Mesiáš pořád v rovině hledání, tápání a nevědomí, jak na začátku, bylo by to ok, ale od dílu, kdy se poprvé objeví prezident a zapojí se do akce vládní kruhy, to jde tak nějak lehce do kopru. Škoda Michelle Monaghan je velmi přesvědčivá a Mehdi Dehbi v hlavní roli je naprostá trefa do černého. Jsem si jist, že o něm ještě uslyšíme. Bez ohledu na (ne)úspěch tohoto projektu. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Biblický příběh,namapovaný na současnost (minulost je minulost,teď je teď),která není povzbuzující (bůh chce opět někoho vyhladit).Nosné myšlenky,které mají obecnou platnost ((když každý začneme konat dobro,bude svět v pohodě,nebo staneš se tím,čím se stát chceš) jsou podány s důrazem na jednotlivé postavy s potřebnou dávkou naléhavosti (tíha rozhodování se). Výsledná hra na pravdu nebo lež ,podpořená hereckými výkony nejvyšší kvality,pak dokáže být napínavá nejen v rámci špionážního zákulisí. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad bohužel ztrácí naivní důvěrou v pokračování. Rámec mnoha klišé (necitelná agentka s rodinnými a mateřskými problémy, nezničitelný agent alkoholik, rozpadající se rodina reverendova včetně pubertální dcery a zapšklé matky, mladí muslimové verbovaní fanatiky aj.) na jedné straně děj ukotvuje do známé diskursivní linie, na straně druhé vyvolává pochybnosti ohledně myšlenkového přínosu, čemuž napomáhá i neobjevná přehlídka nejcitovanějších amerických problémů. Vzdor tomu však seriál vykročil správným směrem. Hlavní hrdina působí nejednoznačně, přestože si jde jasně za svým a sebevědomě odpovídá na libovolnou otázku otázkou. Hon na něj je veden zábavně bezohledným způsobem a vůbec mi nevadilo, že se v každém druhém záběru nestřílelo. Jenže epizody z Texasu se nemístně táhly a závěr naneštěstí příliš věřil zásahu shůry, protože ponechal veškeré dějové linky otevřené, takže divák zkoušený v poušti pozbyl vší naděje. Snad je dobře, že na pokračování nedošlo, neboť v tomto stavu alespoň můžeme uvažovat, kdo je čím, aniž bychom museli vyslechnout otrockou verzi autorů. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (1)

  • Okolo 30. minúty sa protagonisti vezú na československom aute Škoda Forman. (shushen)

Související novinky

Zemřel herec Philip Baker Hall

Zemřel herec Philip Baker Hall

13.06.2022

Smutná zpráva z filmového světa. V úctyhodném věku 90 let zemřel herec Philip Baker Hall, známý z jeho mnoha vedlejších rolí i jako jedna z nejvýraznějších tváří své generace. Diváci si jej mohou… (více)

Reklama

Reklama